Artikel top billede

Tilsyn: Så piv-ringe er sikkerheden i din bank-app

Sikkerheden i de apps, som flere af de største banker tilbyder kunderne, er alt for slap. Stram op eller vi forbyder jeres mobilbanker, lyder det fra datatilsyn.

Der er sikkerhedsproblemer i de apps som både Nordea, Handelsbanken og Danske Bank tilbyder kunderne.

Og beskeden er klar: Ret ind - ellers lukker vi jeres mobilbank.

Hackere har simpelthen alt for let adgang til de private oplysninger, der er knyttet mellem bankkunde og bankkonto.

Sådan lyder kritikken fra den svenske pendant til Datatilsynet. I broderlandet hedder det Datainspektionen.

Det skriver svt.se.

Det er ikke kundernes penge, der er direkte i fare for at blive nappet.

Men derimod de personlige oplysninger, der er bundet sammen med en bankkonto. Oplysninger, der kan misbruges i andre sammenhænge.

"For eksempel hvad har du købt, har du været hos en læge og betalt en lægeregning, hvor meget får du i løn, og hvilke lån har du."

Det fortæller Adolf Slama, der er it-sikkerhedsekspert hos Datainspektionen til den svenske webside.

"Så lukker vi for Danske Banks app"

Kritikken er klar:

Hvis en uvedkommende person får fat i personnummer og password, kan der logges på den pågældende netbank fra en hvilken som helst telefon, blot den er forsynet med bankens app.

Datainspektionen har specielt langet sikkerhedskritik ud til store danske banker som Danske Bank, Nordea og Handelsbanken med et krav om, at de får styr på sikkerheden.

Nordea og Handelsbanken har indgået en aftale med Datainspektionen om, at deres app begrænses til én enhed, hvilket er et quick-fix, der løser problemet.

Danske Bank har valgt en anden tilgang til at løse problemet.

Banken vil bruge kundens adfærdsmønster som en del af login-processen. Det handler eksempelvis om den hastighed, som kunden taster sin adgangskode.

Løsningen er dog ikke faldet i Datainspektionens smag, og derfor er Danske Bank blevet bedt om at finde en bedre og mere sikker løsning.

Kommer der ikke en passende løsning, falder hammeren.

"Vi vil følge op på sagen. Hvis de (Danske Bank, red.) ikke ændrer noget, så kan vi forbyde deres app," siger Adolf Slama til svt.se.

Læs også:

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

Din smartphone er en tikkende sikkerhedsbombe

De bedste apps til at beskytte din smartphone

Få overblikket: Sådan sikrer du din smartphone

Her dræber vi to myter om antivirus på telefonen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere