Dansk Nokia-chef: Sådan ser vores fremtid ud nu

Hvad kommer der til at ske med Nokia, nu hvor Microsoft køber mobilproducenten? Og var det en fejl at satse alt på Windows Phone? Dansk Nokia-chef giver svaret.

Der havde været rygter og spekulationer om det længe, og den 3. september blev det så officielt: Microsoft smed lappen ned i sin gigantiske pengetank og fandt cirka 40 milliarder kroner til et købe den nærmeste allierede på mobilfronten, Nokia. 

Dermed blev der skrevet endnu et kapitel til historien om telegiganten fra Finland, der op gennem 90'erne og begyndelsen af 00'erne var kongen på mobilfronten.

Men Nokias storhedstid varede ikke evigt.

Da Apple lancerede iPhone i 2007, og Google forsøgte sig med Android i 2008, blev det begyndelsen til enden for Nokia som selvstændigt mobilselskab.

Og her står vi så i dag: Med et Nokia som nu har udsigt til at blive en fuldkommen integreret del af Microsoft.

Men hvad kommer til at ske med Nokia, som vi kender det?

"Alt, hvad vi går laver i dagligdagen, er fuldkommen uændret i forhold til for et par uger siden. Vi arbejder på at bringe flere produkter på markedet, og vores roadmaps er intakte," siger Hans Henrik Lund, der er VP Product Marketing for Smart Devices hos Nokia.

Han forklarer, at det endnu ikke er afklaret, hvad der kommer til at ske med Nokia-brandet, når en overtagelse er ført fuldkommen ud i livet i løbet af næste år.

Flere nye Nokia-produkter på vej
Derfor kan vi forvente, at der stadig står Nokia Lumia på telefonerne den kommende tid, og måske bliver det ikke kun på telefonerne.

Der har været massevis af rygter om, at Nokia er på vej med en tablet-pc, og der har på nettet cirkuleret flere umiddelbart lækkede pr-fotos af, hvad der ligner en 10 tommer enhed.
"Der kommer til at ske tusindvis af ting de næste år"

Om netop tablet-kategorien vil være interessant for Nokia, vil Hans Henrik Lund ikke kommentere på, men generelt siger han:

"Vi følger markedet ligesom alle andre, og der er jo ikke nogen, der tror på, at dette marked er statisk. Der kommer til at ske tusindvis af ting de næste år, og det er jo det, som gør den her branche så spændende. Og hvis der er nogen, der tror, at det kommer til at gå langsommere fremadrettet, så tager de fejl. Det gør det ikke. Det kommer til at gå endnu hurtigere," understreger Hans Henrik Lund.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.