Under motorhjelmen: Sådan sikrer Netflix sig mod nedbrud

Netflix er blandt verdens største cloud-kunder. Se her, hvordan selskabet har opbygget sin cloud-service, så du undgår at blive ramt af fejl og nedbrud.

Netflix har med sine 38 millioner kapacitets-krævende kunder fordelt på 40 lande katapulteret sig op i superligaen af verdens største og mest krævende cloud-kunder

Selskabet streamer flere hundrede millioner timers indhold hver eneste måned, og det er noget, der stiller krav til leverandørernes muskler.

Lad os tage et kig på nogle af denne gigantiske cloud-forbrugers erfaringer, som vi (måske) kan lære noget af.

Erfaringerne stammer fra selskabets cloud-direktør Ariel Tseitlin, der for nylig talte med Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Selskabets kunde-rettede tjenester - blandt andet en stor database, der på baggrund af den enkelte brugers seer-vaner kommer med udvalgte anbefalinger - kører på Amazons store public-cloud tjeneste, Amazon Web Service.

Netflix' indholdsplatform hedder Open Connect, som selskabet driver sammen med lokale ISP'ere.

Mikro-tjenester
En af Netflix' erklærede mål er at bygge et system, hvor effekten af nedetid eller service-nedbrud i cloud'en har mindst mulig effekt for det mindst mulige antal brugere - mindst mulig 'blast radius,' som Netflix selv betegner det.

Løsningen: Enkle og simple backup-løsninger, der minimerer abstraktions-nivauet.

Eksempel: Crasher databasen, der præsenterer forslag til den enkelte bruger på baggrund af historik, vil Netflix præsentere en generisk liste med nogle af de mest populære titler, der ikke er personlige.

På den måde minimeres system-belastningen ved et crash, hvorved andre systemer ikke overbelastes.

Skalering - masser af redundans
Suget på Netflix' varierer, og det er derfor vigtigt for selskabet at kunne skalere i en fart, så der hele tiden er kapacitet nok til alle kunder, der logger på tjenesten.

Netflix' løsning er at anvende forskellige systemer.

Hver tjeneste bliver således udsendt til mindst tre såkaldte 'Availability Zones,' der er isolerede lokationer i Amazons cloud-løsning.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.