Artikel top billede

Er dit CMS håbløst forældet? Det skal det kunne i dag

Kravene til virksomhedens web CMS ændrer sig lige så hurtigt, som internettet gør. Her er et indblik i, hvad systemet skal kunne i dag og i fremtiden.

Engang var et web CMS et relativt simpelt system til at publicere og styre indhold på hjemmesider med.

I dag er det fortsat CMS'erne, der sikrer indholdsstyringen på websiderne, men internettet har gennemgået en så voldsom forandring over de seneste 10-15 år, at de oprindelige systemer i dag forekommer noget støvede.

"Web content management (WCM) systemer har været her siden internettets begyndelse i 1990'erne, men har udviklet sig og fået signifikante forbedringer i de senere år for at kunne understøtte de blændende digitale oplevelser, som kunderne er begyndt at forvente," lyder det i et podcast om fremtidens CMS-løsninger, som rådgivningsfirmaet Forrester står bag.

"I dag handler det om at skabe en tovejs-kommunikation og -interaktion med kunderne," lyder det blandt andet i podcastet.

Mange nye kanaler

En af udfordringerne er blandt andet, at man ikke længere kun kommer i kontakt med kunderne via virksomhedens website, men i lige så høj grad via apps på smartphonen eller sociale medier.

Samtidig skal CMS'et kunne betjenes af en lang type medarbejderprofiler, eksempelvis marketingafdelingen.

Det skal CMS'et kunne understøtte, forklarer Forrester-rådgiver David Aponovich.

"Det er både kanaler, som du kontrollerer, og som du ikke kontrollerer, men du ønsker at skubbe relevant indhold ud til de kanaler, eksempelvis Facebook og Twitter."

Forrester-rådgiveren kommer også med et bud på, hvad vi vil se af nyheder i CMS-løsningerne i de kommende år:

"Det er blandt andet, at det skal være fleksibelt og kunne integrere med mange eksterne systemer, som du formentlig bruger i din organisation," siger David Aponovich og nævner CRM-systemet som et oplagt eksempel.

Du kan høre hele podcastet om fremtidens CMS her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Her er de mest populære CMS'er i Danmark

Her er hullerne i dit CMS: Sådan rammer hackerne dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.