Artikel top billede

KMD-direktør: Sådan vil fyringerne ramme

Interview: KMD-ledelsen besluttede sig for at fyre otte procent af de ansatte i fredags. Se her, hvordan fyringerne kommer til at ramme KMD.

Interview: Afskedigelsen af omkring otte procent af KMD's samlede medarbejderstab kommer til at ramme bredt i hele organisationen.

Det fortæller KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, til Computerworld, efter at selskabet har besluttet at gennemføre en meget stor fyringsrunde, som du kan læse mere om her.

"Det her har en størrelse, der gør, at det kommer til at ramme i hele firmaet i bred forstand, hvor vi kommer til at kigge på hele organisationen. Det bliver en stramt styret proces, og vi kan ikke sige, at nogle jobfunktioner vil være mere udsat end andre," siger han til Computerworld.

Beslutning taget fredag

Selve beslutningen om at opsige 275 ansatte blev truffet på et bestyrelsesmøde i fredags, hvor selskabets bestyrelse med den tidligere SAP- og HP-topchef Leo Apotheker for bordenden besluttede sig for at sætte neddroslingen i gang.

"Men det er noget, der har været under opkog i nogle måneder, og ambitionen er, at vi er helt på plads, når november rinder ud," siger Lars Monrad-Gylling.

Besparelsen på de nedlagte stillinger vil summe op i et trecifret million-beløb, fortæller han. Det skal indgå i arbejdet med at lægge de fremadrettede budgetter.

Hvordan er I landet på lige 275 stillinger?

"Det er ikke baseret på nogen enkel formel eller eksakt videnskab, men på summen af indtryk. Det er jo et skøn."

Så det kan godt blive lidt højere eller lidt lavere?

"Njah, det bliver helt bestemt på det lag, som vi har lagt os fast på."

Læs også Computerworld-analyse: Derfor fyrer KMD trods enormt overskud.

Konkurrencepræget marked

Lars Monrad-Gylling begrunder beslutningen med, at KMD bevæger sig i et meget konkurrence-præget marked, hvor priserne er under pres.

KMD er blandt andet i færd med gentegning af en række store kontrakter, der ifølge direktøren typisk gentegnes på lavere prispunkter.

KMD's indtjening og omsætning steg i 2012 ganske markant (Læs mere om det her) Hvordan hænger det sammen med udmeldingen om et marked under pres?

"Dengang forventede vi også, at vi ville overgå til lavere vækst, og det er den situation, som vi står med nu, og som vi reagerer på nu. Det her er jo ikke baseret på en overraskelse, for vi har godt været klar over, at kontrakter som regel gentegnes på lavere prispunkter. Og det fører jo til, at toplinien også falder. Og det må vi tilpasse organisationen efter."

Sådan skal KMD lave det samme med færre folk

KMD blev i december sidste år overtaget af kapitalfonden Advent International. Skyldes tilpasningen kapitalfondskrav om større indtjening og en trimmet organisation?

"Nej, det kan jeg klart afvise. Vi var jo også ejet af en kapitalfond i forvejen og har haft den styreform i en årrække. Og det er ikke det, der gør det. Men man må som virksomhed forholde sig til det, når man befinder sig i et marked med lavere priser og tilpasse sine omkostninger.

En mand mindre i små afdelinger

Det er ifølge direktøren KMD's klare ambition, at hverken kunder eller partnere kommer til at mærke, at selskabet nu skiller sig af med omkring otte procent af medarbejderne.

"Der vil givetvis være ting, som vi vælger at drosle ned på, mens vi også skal have kigget på forskellige interne procedurer. Og i afdelinger med 12-15 mand må man eksempelvis overveje, om man kan udføre de samme opgaver med en mand mindre," siger han.

Direktøren fortæller, at det ikke er nogen særlig sjov tid at komme igennem. Men at det er nødvendigt for at ruste KMD til fremtiden.

"Det er jo drevet af, at vi gerne vil gøre tingene smartere, og vi er bestemt ikke den eneste virksomhed, der har pres på omkostningerne. Og her må vi forholde os til, om de passer," siger han.

Hvornår tror du, den næste store tilpasning kommer hos jer?

"Vi har ikke større tilpasninger på tegnebrættet, når denne er færdig, for så står vi stærkt på markedet igen. Men det er klart, at man ikke kan give længere garantier i et marked, der er så konkurrencepræget som det, vi arbejder i."

KMD gennemførte også i januar en stor fyringsrunde, hvor 100 stillinger blev nedlagt.

Det kan du læse mere om her: Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Læs også:

KMD vil fyre 275 ansatte

KMD's nye formand: Sådan vil jeg gribe opgaven an

KMD's nye top-duo: Her satser vi på enorm vækst i de kommende år

Skovler penge ind: Så guldrandet en forretning er KMD

[b]Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk. [/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere