Sikkerheds-forslag: Du skal have et internet-pas

Et internet-pas er vejen frem til et mere sikkert internet for både borgere, det offentlige og virksomheder, mener sikkerhedsguru. Læs her hans visioner om et fremtidigt internet-ID.

Direktøren og stifteren af sikkerhedsselskabet Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, er overbevist om, at vi en dag skal anskaffe os et 'internet-pas' for at tilgå vitale dele af internettet.

Det forklarer han til ZDNet, efter han i en række år har syslet med tankerne om indførelsen af en slags Internet-ID som adgangskortet, der vil kunne øge sikkerheden og handelslysten på vores allesammens internet.

To zoner på nettet
"Når jeg taler om Internet ID, er det ikke et pas, så du kan få adgang til internettet. Det er dit pas til at få adgang til kritiske ressourcer," forklarer Eugene Kaspersky til ZDNet.

Han uddyber sin vision med en opdeling af to internet-zoner: En frizone, hvor du kan læse nyheder og tjekke mails uden nogen identifikation, samt en begrænset zone, hvor man skal fremvise sit unikke ID for at få adgang til netbanken og deslige.

"Det er ligesom at gå på gaden, hvor du jo ikke behøver et kort. Men det gør du, når du skal ind på dit hotelværelse," illustrerer Eugene Kaspersky sin pointe med.

Det anonyme internet-ID
I sikkerhedsmandens optik kunne denne unikke ID anskaffes via et centralt register styret af enten regeringsmagter eller private foretagender, uden at dette centrale register skal afsløre brugerens identitet.

Med internet-ID'et i hånden skal brugeren derimod kunne logge på diverse webtjenester via biometriske eller kryptografiske nøgler.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.