Sikkerheds-forslag: Du skal have et internet-pas

Et internet-pas er vejen frem til et mere sikkert internet for både borgere, det offentlige og virksomheder, mener sikkerhedsguru. Læs her hans visioner om et fremtidigt internet-ID.

Direktøren og stifteren af sikkerhedsselskabet Kaspersky Lab, Eugene Kaspersky, er overbevist om, at vi en dag skal anskaffe os et 'internet-pas' for at tilgå vitale dele af internettet.

Det forklarer han til ZDNet, efter han i en række år har syslet med tankerne om indførelsen af en slags Internet-ID som adgangskortet, der vil kunne øge sikkerheden og handelslysten på vores allesammens internet.

To zoner på nettet
"Når jeg taler om Internet ID, er det ikke et pas, så du kan få adgang til internettet. Det er dit pas til at få adgang til kritiske ressourcer," forklarer Eugene Kaspersky til ZDNet.

Han uddyber sin vision med en opdeling af to internet-zoner: En frizone, hvor du kan læse nyheder og tjekke mails uden nogen identifikation, samt en begrænset zone, hvor man skal fremvise sit unikke ID for at få adgang til netbanken og deslige.

"Det er ligesom at gå på gaden, hvor du jo ikke behøver et kort. Men det gør du, når du skal ind på dit hotelværelse," illustrerer Eugene Kaspersky sin pointe med.

Det anonyme internet-ID
I sikkerhedsmandens optik kunne denne unikke ID anskaffes via et centralt register styret af enten regeringsmagter eller private foretagender, uden at dette centrale register skal afsløre brugerens identitet.

Med internet-ID'et i hånden skal brugeren derimod kunne logge på diverse webtjenester via biometriske eller kryptografiske nøgler.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.