Artikel top billede

Global database over stjålne mobiler skal hjælpe dig

Alt for mange mobiltelefoner mistes eller bliver stjålet og havner derefter i de forkerte hænder. Det skal en global database over stjålne mobiler sætte en stopper for.

Mistede eller stjålne mobiltelefoner og smartphones er desværre noget, der rammer alt for mange - både virksomheder og privatpersoner.

Selvom der findes både forbrugerrettede og erhvervsrettede løsninger til at spore stjålne telefoner og slette indholdet på dem, er der alligevel en stor del af telefonerne, der på den ene eller den anden måde finder vej til en ny "ejer."

En ny database over stjålne mobiler skal imidlertid give de kriminelle endnu sværere arbejdsvilkår.

Det meddeler industri-organisationen CTIA, der har opbakning af en lang række af de helt store producenter og operatører.

Databasen gælder i første omgang kun 4G/LTE-smartphones og retter sig primært mod forbrugerne i USA, men det er planen, at den skal udvides:

"Problemet med stjålne enheder er ekstremt vigtigt for de trådløse leverandører, og det er derfor, at de har arbejdet så hårdt den seneste år for at nå det til deadline (30. november, red.)."

"Efterhånden som flere og flere lande og leverandører rundt omkring i verden deltager i 3G- og 4G/LTE databaserne, vil de kriminelle få færre og færre salgssteder, fordi de stjålne telefoner vil blive blacklistede og ikke kan aktiveres igen," skriver CTIA.

Disse apps kan du anvende

Samtidig har CTIA planer om at lave en liste over apps, der kan hjælpe forbrugerne med at spore deres mistede telefoner og eventuelt slette indholdet eller låse telefonerne på afstand.

Du kan læse Computerworlds guide til nogle af de mest populære løsninger her.

Når det overhovedet er nødvendigt med en database som denne, skyldes det formentlig, at der fortsat er mange forbrugere, der ikke kender til eller glemmer at aktivere de løsninger, der findes til eksempelvis iPhone eller Android - Find My iPhone og Where's My Droid.  

En undersøgelse fra analysefirmaet IDC har vist, at 47 procent af de nordiske virksomheder i nogen grad, og ni procent i signifikant grad, har erfaring med, at medarbejderne mister mobile enheder.

Læs også:

Stort problem: Ansatte mister deres mobiler

Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.