Artikel top billede

Global database over stjålne mobiler skal hjælpe dig

Alt for mange mobiltelefoner mistes eller bliver stjålet og havner derefter i de forkerte hænder. Det skal en global database over stjålne mobiler sætte en stopper for.

Mistede eller stjålne mobiltelefoner og smartphones er desværre noget, der rammer alt for mange - både virksomheder og privatpersoner.

Selvom der findes både forbrugerrettede og erhvervsrettede løsninger til at spore stjålne telefoner og slette indholdet på dem, er der alligevel en stor del af telefonerne, der på den ene eller den anden måde finder vej til en ny "ejer."

En ny database over stjålne mobiler skal imidlertid give de kriminelle endnu sværere arbejdsvilkår.

Det meddeler industri-organisationen CTIA, der har opbakning af en lang række af de helt store producenter og operatører.

Databasen gælder i første omgang kun 4G/LTE-smartphones og retter sig primært mod forbrugerne i USA, men det er planen, at den skal udvides:

"Problemet med stjålne enheder er ekstremt vigtigt for de trådløse leverandører, og det er derfor, at de har arbejdet så hårdt den seneste år for at nå det til deadline (30. november, red.)."

"Efterhånden som flere og flere lande og leverandører rundt omkring i verden deltager i 3G- og 4G/LTE databaserne, vil de kriminelle få færre og færre salgssteder, fordi de stjålne telefoner vil blive blacklistede og ikke kan aktiveres igen," skriver CTIA.

Disse apps kan du anvende

Samtidig har CTIA planer om at lave en liste over apps, der kan hjælpe forbrugerne med at spore deres mistede telefoner og eventuelt slette indholdet eller låse telefonerne på afstand.

Du kan læse Computerworlds guide til nogle af de mest populære løsninger her.

Når det overhovedet er nødvendigt med en database som denne, skyldes det formentlig, at der fortsat er mange forbrugere, der ikke kender til eller glemmer at aktivere de løsninger, der findes til eksempelvis iPhone eller Android - Find My iPhone og Where's My Droid.  

En undersøgelse fra analysefirmaet IDC har vist, at 47 procent af de nordiske virksomheder i nogen grad, og ni procent i signifikant grad, har erfaring med, at medarbejderne mister mobile enheder.

Læs også:

Stort problem: Ansatte mister deres mobiler

Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere