Artikel top billede

Global database over stjålne mobiler skal hjælpe dig

Alt for mange mobiltelefoner mistes eller bliver stjålet og havner derefter i de forkerte hænder. Det skal en global database over stjålne mobiler sætte en stopper for.

Mistede eller stjålne mobiltelefoner og smartphones er desværre noget, der rammer alt for mange - både virksomheder og privatpersoner.

Selvom der findes både forbrugerrettede og erhvervsrettede løsninger til at spore stjålne telefoner og slette indholdet på dem, er der alligevel en stor del af telefonerne, der på den ene eller den anden måde finder vej til en ny "ejer."

En ny database over stjålne mobiler skal imidlertid give de kriminelle endnu sværere arbejdsvilkår.

Det meddeler industri-organisationen CTIA, der har opbakning af en lang række af de helt store producenter og operatører.

Databasen gælder i første omgang kun 4G/LTE-smartphones og retter sig primært mod forbrugerne i USA, men det er planen, at den skal udvides:

"Problemet med stjålne enheder er ekstremt vigtigt for de trådløse leverandører, og det er derfor, at de har arbejdet så hårdt den seneste år for at nå det til deadline (30. november, red.)."

"Efterhånden som flere og flere lande og leverandører rundt omkring i verden deltager i 3G- og 4G/LTE databaserne, vil de kriminelle få færre og færre salgssteder, fordi de stjålne telefoner vil blive blacklistede og ikke kan aktiveres igen," skriver CTIA.

Disse apps kan du anvende

Samtidig har CTIA planer om at lave en liste over apps, der kan hjælpe forbrugerne med at spore deres mistede telefoner og eventuelt slette indholdet eller låse telefonerne på afstand.

Du kan læse Computerworlds guide til nogle af de mest populære løsninger her.

Når det overhovedet er nødvendigt med en database som denne, skyldes det formentlig, at der fortsat er mange forbrugere, der ikke kender til eller glemmer at aktivere de løsninger, der findes til eksempelvis iPhone eller Android - Find My iPhone og Where's My Droid.  

En undersøgelse fra analysefirmaet IDC har vist, at 47 procent af de nordiske virksomheder i nogen grad, og ni procent i signifikant grad, har erfaring med, at medarbejderne mister mobile enheder.

Læs også:

Stort problem: Ansatte mister deres mobiler

Sådan sikrer du smartphonen mod tyveri og misbrug
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?