BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Ét område går amok: Her er de stærkeste it-firmaer

Her er de danske it-virksomheder, der har landet flest ordrer i Danmark i det forgange år på et vildt voksende it-område.

De danske business intelligence konsulenthuse, der har klaret sig bedst i 2013, er Affecto, Netcompany, Rehfeld Partners, Kapacity og Inspari.

Det er de firmaer, der har størst værkst i forretningen i 2013, viser en stor undersøgelse fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

"Platon er stadig Danmarks største business intelligence konsulenthus med størst markedsandel," forklarer CEO Christian Harbo fra Consulting League.

Men flere nye spillere er på vej ind på det danske marked.

"Senest har det svenske konsulenthus Stretch etableret sig i København, og BI-systemleverandøren timeXtender har for nylig også åbnet en konsulentforretning i Danmark for at få en større andel af de mange BI-rådgivningsprojekter, som er i kraftig vækst."

"Flere er på vej," forklarer Christian Harbo.

Markedet for business intelligence stormer frem med en vækst på mere end 200 procent siden 2010, viser rapporten.

Læs mere om det her.

Og det nyder ikke bare konsulenthusene, men naturligvis også softwareleverandørerne godt af.

"Microsoft og QlikView er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig bedst."

"Informatica og SAS Institute er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig dårligst i analysen. SAS Institute's tilbagegang skyldes primært deres teknologisk forældede data warehouse teknologi, som hos flere af Danmarks største banker og offentlige kunder bliver udskiftet med Microsoft SQL Server 2012," forklarer Christian Harbo om undersøgelsens resultater.

Microsoft har generelt stor succes med SQL Server 2012 som data warehouse løsning og SharePoint, PowerPivot og Power View som rapporteringsværktøj, forklarer han.

QlikView har stor success med deres business analytics løsninger. Targit er med helt i front indenfor monitorering - dashboards, scorecards og alerts, forklarer han videre.

"SAP har størst markedsandel i enterprise-segmentet med deres "Business Object" løsning, som anvendes til både business analytics og rapportering," lyder det fra ham.

SAP har dog udfordringer med at få gang i SAP HANA projekterne i Danmark.

IBM er globalt blandt de førende indenfor business analytics, CPM og data warehousing, men har ikke lige så stor succes i Danmark som i eksempelvis Sverige og resten af verden, ifølge analysen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.