Artikel top billede

Ét område går amok: Her er de stærkeste it-firmaer

Her er de danske it-virksomheder, der har landet flest ordrer i Danmark i det forgange år på et vildt voksende it-område.

De danske business intelligence konsulenthuse, der har klaret sig bedst i 2013, er Affecto, Netcompany, Rehfeld Partners, Kapacity og Inspari.

Det er de firmaer, der har størst værkst i forretningen i 2013, viser en stor undersøgelse fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

"Platon er stadig Danmarks største business intelligence konsulenthus med størst markedsandel," forklarer CEO Christian Harbo fra Consulting League.

Men flere nye spillere er på vej ind på det danske marked.

"Senest har det svenske konsulenthus Stretch etableret sig i København, og BI-systemleverandøren timeXtender har for nylig også åbnet en konsulentforretning i Danmark for at få en større andel af de mange BI-rådgivningsprojekter, som er i kraftig vækst."

"Flere er på vej," forklarer Christian Harbo.

Markedet for business intelligence stormer frem med en vækst på mere end 200 procent siden 2010, viser rapporten.

Læs mere om det her.

Og det nyder ikke bare konsulenthusene, men naturligvis også softwareleverandørerne godt af.

"Microsoft og QlikView er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig bedst."

"Informatica og SAS Institute er de to business intelligence software leverandører, der klarer sig dårligst i analysen. SAS Institute's tilbagegang skyldes primært deres teknologisk forældede data warehouse teknologi, som hos flere af Danmarks største banker og offentlige kunder bliver udskiftet med Microsoft SQL Server 2012," forklarer Christian Harbo om undersøgelsens resultater.

Microsoft har generelt stor succes med SQL Server 2012 som data warehouse løsning og SharePoint, PowerPivot og Power View som rapporteringsværktøj, forklarer han.

QlikView har stor success med deres business analytics løsninger. Targit er med helt i front indenfor monitorering - dashboards, scorecards og alerts, forklarer han videre.

"SAP har størst markedsandel i enterprise-segmentet med deres "Business Object" løsning, som anvendes til både business analytics og rapportering," lyder det fra ham.

SAP har dog udfordringer med at få gang i SAP HANA projekterne i Danmark.

IBM er globalt blandt de førende indenfor business analytics, CPM og data warehousing, men har ikke lige så stor succes i Danmark som i eksempelvis Sverige og resten af verden, ifølge analysen.

Her er de nye trends

Blandt de nyeste trends på markedet ser man, at softwareproducenterne satser på "performance optimerende databaseteknologi til håndtering af big data; Teradata, SAP HANA, Microsoft PDW, Oracle Exalytics og IBM Netezza."

"Software producenterne satser også på in-memory baseret software til visualisering af big data: Tableau er førende på globalt plan indenfor visualisering, men konkurrenter som QlikView, SAP Lumira, MicroStrategy Visual Insight, Microsoft Power View, Tibco Spotfire, Metapraxis Empower og SAS Visual Analytics udfordrer Tableau indenfor netop dette område," forklarer Christian Harbo.

Softwareproducenterne satser også på udvikling af predictive analytics software til forecasting.

Historisk førende bliver udfordret

SAS Institute og SPSS, som historisk har været førende indenfor området, bliver udfordret af open source statistikprogrammet og programmeringssproget, "R", som blandt andet anvendes af Tibco Spotfire og MicroStrategy i deres løsninger.

Endelig satser softwareproducenterne også kraftigt på mobile BI og cloud BI løsninger.

Her er MicroStrategy, SAP, Birst, JasperSoft, Microsoft og Pentaho blandt de førende på markedet, hedder det i analysen.

Læs også:

Rapport: På dette it-område går væksten amok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere