Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Denne gruppe it-firmaer lægger flest skattekroner i Danmark

Én sektor i it-branchen stikker fra alt og alle, når det gælder betaling af dansk selskabsskat. Se her hvem der betaler mest.

Tele- og internetudbyderne er den del af it-branchen, der betaler langt størstedelen af de selskabsskattekroner, som hvert år ryger i den danske statskasse.

Med TDC som lokomotiv tonser telesektoren suverænt forbi alle andre. Godt 1,6 milliarder kroner betaler virksomheden og resten af sektoren i selskabsskat, hvilket er godt 0,2 milliarder kroner mere end i 2011.

Hele it-branchen leverer samlet set flere penge i 2012 end 2011. Her stiger indbetalingen fra 1,9 til 2 milliarder.

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget. Du kan læse, hvordan opgørelsen er udarbejdet på side to.


Tryk på emnerne øverst i grafen for at fravælge enkelte eller flere typer af data. Knapperne Samlet (2011) og Samlet (2012) repræsentere summen af for selskabsskatten for både enkeltstående og administrationsselskaber per kategori.

TDC A/S leverer præcist 1.587.748.550 selskabsskattekroner ud af ialt 1.587.850.475 kroner i kategorien Tele- og internetudbydere.

Selskabsskattetallene, der indgår i grafen, stammer fra Skat, som i dag netop har frigivet data for 2012. It-virksomhederne som selskabsskatten er beregnet ud fra, stammer fra Computerworlds it-brancheguide.

Sådan er informationerne indsamlet

Virksomhederne, der indgår i datagrundlaget, stammer fra Computerworlds it-brancheguide, der indeholder 1.155 danske it-firmaer.

It-virksomhederne i brancheguiden er kategoriseret og inddelt i flere forskellige underkategorier, som eksempelvis Tele- og internetudbydere, ERP-leverandører og Forhandlere. Inddelingen af kategorier er grundelementet i formidlingen af, hvilke it-firmaer der betaler mest selskabsskat.

Ved at bruge it-virksomheders CVR-numre fra it-brancheguiden har Computerworld systematisk indsamlet selskabsskatteoplysningerne i årene 2011 og 2012 via Skat's hjemmeside

Dette data er derefter gemt i en database, som derfor indeholder informationer om it-brancheguidens virksomheder, firma-kategori, selskabsskat for 2011 og 2012.

Disse it-selskaber indgår i grafen

It-virksomhederne betaler sin skat, alt efter hvordan virksomhedsstrukturen er sammensat. Her er der tale om tre forskellige skatte-typer. Enkeltstående selskaber, administrationsselskaber og datterselskaber.

På grund af de tre forskellige skattekonstruktioner er der foretaget en udvælgelse af, hvilke virksomheder der er med i datagrundlaget.

Alle enkeltstående selskaber fra Computerworlds it-brancheguide er medtaget i listen, fordi alle virksomheders selskabsskatteoplysninger er kortlagt på Skats hjemmeside.

Administrationsselskaberne, der typisk repræsenterer selskabsskatten for flere forskellige firmaer (datterselskaber), er også medtaget. Et eksempel er TDC A/S, der repræsenterer en lang række datterselskaber.

Derimod er ikke alle datterselskaberne fra it-brancheguiden repræsenteret i datagrundlaget. Det gælder kun datterselskaber, som samtidig har et moderselskab, der er repræsenteret i it-brancheguiden. Et eksempel er firmaet YouSee A/S, som har TDC A/S som moderselskab (administrationsselskab).

Hvis der er flere datterselskaber i it-brancheguiden, som betaler selskabsskat gennem samme moderselskab, der også er repræsenteret som virksomhed i it-brancheguiden, vil moderselskabets selskabsskattetal kun indgå i datagrundlaget én gang.

Som et eksempel optræder NetDesign A/S, YouSee A/S og TDC Hosting A/S alle tre som datterselskaber i it-brancheguiden, alle tre selskaber har TDC A/S som moderselskab. Heraf er det kun selskabsskatten for TDC A/S, der indgår i datagrundlaget.

Det betyder, at 537 virksomheder ud af 1.155 fra it-brancheguiden ikke er medtaget i datagrundlaget. Alle undtagende virksomheder er datterselskaber, som ikke har et moderselskab, som optræder i it-brancheguiden.

Læs også:
Mærsk fik ændret i Skats åbne skattelister

Disse danske it-giganter betaler nul kroner i skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere