Artikel top billede

Denne gruppe it-firmaer lægger flest skattekroner i Danmark

Én sektor i it-branchen stikker fra alt og alle, når det gælder betaling af dansk selskabsskat. Se her hvem der betaler mest.

Tele- og internetudbyderne er den del af it-branchen, der betaler langt størstedelen af de selskabsskattekroner, som hvert år ryger i den danske statskasse.

Med TDC som lokomotiv tonser telesektoren suverænt forbi alle andre. Godt 1,6 milliarder kroner betaler virksomheden og resten af sektoren i selskabsskat, hvilket er godt 0,2 milliarder kroner mere end i 2011.

Hele it-branchen leverer samlet set flere penge i 2012 end 2011. Her stiger indbetalingen fra 1,9 til 2 milliarder.

Det viser en opgørelse, som Computerworld har foretaget. Du kan læse, hvordan opgørelsen er udarbejdet på side to.


Tryk på emnerne øverst i grafen for at fravælge enkelte eller flere typer af data. Knapperne Samlet (2011) og Samlet (2012) repræsentere summen af for selskabsskatten for både enkeltstående og administrationsselskaber per kategori.

TDC A/S leverer præcist 1.587.748.550 selskabsskattekroner ud af ialt 1.587.850.475 kroner i kategorien Tele- og internetudbydere.

Selskabsskattetallene, der indgår i grafen, stammer fra Skat, som i dag netop har frigivet data for 2012. It-virksomhederne som selskabsskatten er beregnet ud fra, stammer fra Computerworlds it-brancheguide.

Sådan er informationerne indsamlet

Virksomhederne, der indgår i datagrundlaget, stammer fra Computerworlds it-brancheguide, der indeholder 1.155 danske it-firmaer.

It-virksomhederne i brancheguiden er kategoriseret og inddelt i flere forskellige underkategorier, som eksempelvis Tele- og internetudbydere, ERP-leverandører og Forhandlere. Inddelingen af kategorier er grundelementet i formidlingen af, hvilke it-firmaer der betaler mest selskabsskat.

Ved at bruge it-virksomheders CVR-numre fra it-brancheguiden har Computerworld systematisk indsamlet selskabsskatteoplysningerne i årene 2011 og 2012 via Skat's hjemmeside

Dette data er derefter gemt i en database, som derfor indeholder informationer om it-brancheguidens virksomheder, firma-kategori, selskabsskat for 2011 og 2012.

Disse it-selskaber indgår i grafen

It-virksomhederne betaler sin skat, alt efter hvordan virksomhedsstrukturen er sammensat. Her er der tale om tre forskellige skatte-typer. Enkeltstående selskaber, administrationsselskaber og datterselskaber.

På grund af de tre forskellige skattekonstruktioner er der foretaget en udvælgelse af, hvilke virksomheder der er med i datagrundlaget.

Alle enkeltstående selskaber fra Computerworlds it-brancheguide er medtaget i listen, fordi alle virksomheders selskabsskatteoplysninger er kortlagt på Skats hjemmeside.

Administrationsselskaberne, der typisk repræsenterer selskabsskatten for flere forskellige firmaer (datterselskaber), er også medtaget. Et eksempel er TDC A/S, der repræsenterer en lang række datterselskaber.

Derimod er ikke alle datterselskaberne fra it-brancheguiden repræsenteret i datagrundlaget. Det gælder kun datterselskaber, som samtidig har et moderselskab, der er repræsenteret i it-brancheguiden. Et eksempel er firmaet YouSee A/S, som har TDC A/S som moderselskab (administrationsselskab).

Hvis der er flere datterselskaber i it-brancheguiden, som betaler selskabsskat gennem samme moderselskab, der også er repræsenteret som virksomhed i it-brancheguiden, vil moderselskabets selskabsskattetal kun indgå i datagrundlaget én gang.

Som et eksempel optræder NetDesign A/S, YouSee A/S og TDC Hosting A/S alle tre som datterselskaber i it-brancheguiden, alle tre selskaber har TDC A/S som moderselskab. Heraf er det kun selskabsskatten for TDC A/S, der indgår i datagrundlaget.

Det betyder, at 537 virksomheder ud af 1.155 fra it-brancheguiden ikke er medtaget i datagrundlaget. Alle undtagende virksomheder er datterselskaber, som ikke har et moderselskab, som optræder i it-brancheguiden.

Læs også:
Mærsk fik ændret i Skats åbne skattelister

Disse danske it-giganter betaler nul kroner i skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere