Artikel top billede

Snart slut med sikkerhedsopgraderinger af Rejsekortets styresystem: Nul planer om opgradering

Mange af Rejsekortets automater kører på Windows XP, som Microsoft nu indstiller sikkerhedsopdateringer til. Men det bekymrer slet ikke Rejsekortet, at det vigtige system snart ikke bliver sikkerhedsopdateret længere. Se hvorfor her.

Når du skal have tanket penge på dit Rejsekort i de automater, der står på de danske tog-stationer, bliver processen håndteret af systemer, der kører på det gamle styresystem Windows XP.

Systemet er så gammelt, at Microsoft til april efter flere udskydelser endegyldigt stopper med at udsende sikkerhedsopdateringer og lignende til systemet.

Det kan du læse mere om her: Så mange bruger stadig Windows XP - og får snart problemer.

Alligevel har Rejsekortet ingen planer om at opgradere fra Windows XP.

"Vi har ikke gjort os nogen tanker om at opgradere," siger chefkonsulent i Rejsekortet, Gregers Mogensen, til net-mediet Version2.

Slet ikke bekymret

Her fortæller han, at han ikke er særligt bekymret over, at Microsoft inden længe stopper helt med at udsende de ellers essentielle sikkerhedsopgraderinger til systemet.

Sikkerhedsfolk har ellers tidligere vurderet, at det meget udbredte Windows XP vil blive et slaraffenland for hackere og lignende, når der ikke længere kommer sikkerhedsopdateringer.

Det kan du læse mere om her: Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig.

"Vi ligger ikke vågne om natten," siger Gregers Mogensen til Version2.

Han siger, at terminalerne ganske vist har forbindelse til Rejsekortets systemer, men at de til gengæld ingen forbindelse har til den ´ydre verden.´

"Så bekymringen om sikkerhedsopdateringer er ikke relevant," siger han.

Supporten af den almindelige Windows XP Pro udløber til april, mens supporten til det mere specialiserede Windows XP Embedded udløber ved udgangen af 2016.

Sikkerhedsmand: Derfor er der også en risiko i lukkede systemer

Gregers Mogensen siger til Version2, at det meget vel kan være, at systemet bliver ´lidt tungt´at holde ved lige.

"Men det er normalt i embeddede systemer, at man kører tudsegamle styresystemer. Og selv hvis der var nogle tekniske problemer, så ville det være op til vores leverandør," siger han.

Sikkerhedsmanden Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS er dog ikke enig.

Han siger til Version2, at han er bekendt med mange hændelser i lukkede systemer.

Her kan skadelig kode eksempelvis trænge ind i forbindelse med almindelig vedligeholdelse af systemerne, der ofte kræver, at en tekniker eksempelvis kobler sin bærbare computer til.

"Det er ikke nok at sige, at det bare er et lukket netværk. Det er der mange, der har sagt gennem tiderne, og det er ikke endt vildt godt," siger Peter Kruse til Version2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.