Artikel top billede

Ny avanceret online-teknologi vil revolutionere dit datacenter

Forskningsprojekt på vej med avanceret online-teknologi, der skal revolutionere de frembrusende datacentre, der behandler dine data.

I takt med at brugen af cloud-baserede it-services stiger, stiger også behovet for de store datacentre, der skyder op rundt omkring i Europa i disse år.

Producenterne af de store datacentre er imidlertid ikke særlig dygtige til at designe datacentrene på en måde, så de udnytter energien godt nok.

Og det vil EU nu have lavet om på.

Det skal ske ved at udvikle et helt nyt, avanceret beregningsværktøj, som producenterne skal kunne anvende til nøjagtigt at beregne forbruget af miljøvenlig energi i kommende datacenter.

Projektet har fået navnet RenewIT og strækker sig med en millionbevilling fra EU over tre år.

Målet er et onlinebaseret beregningsværktøj, som klart skal kunne vise datacenter-operatørerne omkostningerne ved at bygge nye datacentre, som anvender miljøvenlig energi - vind, sol, biomasse - til både drift og nedkøling.

Ifølge projekttalsmand Andrew Donoghue anvender kun en meget lille del af de europæiske datacentre i dag miljøvenlig energi.

"Og for dem, som gør, er motivationen mest at få positiv omtale eller lovgivningsmæssige fordele. Det skyldes altså ikke kommercielle grunde," siger han.

Hertil kommer, at produktionen af de miljøvenlige energiformer ofte er meget ustabil. Når det er overskyet, producerer solcellerne mindre strøm, og når det er vindstille, har vindmøllerne på samme måde en produktionsnedgang.

Projektet sigter efter at løse dette problem ved eksempelvis at kunne udvikle avancerede beregningsformer, der automatisk kan matche energi-leverancerne med de workloads, der skal afvikles i datacentrene.

RenewIT arbejder efter et mål om såkaldte "Net Zero Energy-datacentre´- altså datacentre, der alene kører på miljøvenlig energi.

Det er således ideen, at RenewIT´s samarbejdspartner, Barcelona Supercomputing Centre, vil udvikle algoritmer til at planlægge afviklingen af workloads ud fra en række avancerede parametre, der blandt andet inddrager performance-behov og energi-forbrug og energi-tilgængelighed.

Ligeledes vil projektet forsøge at finde nye måder, hvorpå datacentrene kan kobles sammen med det intelligente el-net, det såkaldte smart grid, som der også eksperimenteres med herhjemme.

Du kan læse om det danske forsøg med smart grid her.

Med i projektet er otte datacentre, der er placeret rundt omkring i Europa.

De skal blandt anvendes til at teste robusthed og tilgængelighed via en række simulator-test i et rigtigt it-miljø, hedder det.

Computerworld har netop været på besøg i Microsofts gigantiske datacenter i Dublin. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Her er Microsofts vilde datacenter - kom med ind bag portene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.