Artikel top billede

Microsoft-chef antyder: Helt ny plan for Windows på vej

Microsoft kan være på vej med ny måde at udgive Windows på.

Microsoft kan være på vej til at ændre den måde, hvorpå selskabet ellers gennem mange har udgivet nye versioner af Windows på.

Selskabet pønser således på at opdele den såkaldte Windows ´release-train´i to separate spor - et for private brugere og et for virksomheder.

Det vil betyde, at virksomheder eksempelvis vil kunne beholde et styresystem, der er blevet udfaset for privaforbrugerne, men som Microsoft altså vil videreudvikle alene til professionel brug. Og vice versa.

Planerne er angiveligt fortsat under udarbejdelse.

I spidsen for dem står Microsofts nye chef for al udvikling af klient-baserede styresystemer til smartphones, tablets, pcer og Xbox, Tony Myerson.

Han siger, at der har vist sig meget stor forskel på den hastighed, hvormed det teknologi-ivrige forbruger-segment og det mere konservative og langsomme erhvervsliv tager nye teknologier til sig.

"Verden har vist, at disse to kundetyper i virkeligheden har helt forskellige behov," siger han.

"Der kan være forskellige kadencer eller forskellige måder, som vi vil henvende os til disse to kundetyper på," siger han.

Senest lancerede Microsoft Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro på samme tid til henholdsvis privatforbrugerne og erhvervslivet.

Det kan du læse mere om her: Nu er Windows 8.1 klar - download det her

"Men det er for mig langt fra sikkert, at det er den rigtige måde at gå til forbruger-markedet på. Men det er sikkert den rigtige måde at gå til erhvervsmarkedet på," siger Tony Myerson.

Disse systemer er udgivet separat til forbrugere og erhvervsliv

Microsoft har tidligere arbejdet med forskellige lancerings-kadencer for lanceringer til henholdsvis forbrugere og virksomheder, men virksomheden stoppede med denne fremgangsmåde omkring årtusindskiftet.

Eksempelvis lancerede virksomheden i 2000 den forbrugerrettede Windows ME samtidig med Windows 2000-udgaven til erhvervslivet.

Tidligere blev Windows 95 lanceret til privatbrugere (men blev ret udbredt i virksomhederne), mens Windows NT 4.0 blev lanceret til erhvervslivet i 1996.

Til gengæld blev Windows XP lanceret til både erhvervsliv og privatbrugere samtidig i 2001.

Udfordringerne lige nu er på mange måder opstået, fordi Microsoft har besluttet sig for at øge lanceringshastigheden af nye versioner af Windows.

Første eksempel er netop Windows 8.1, der blev udgivet blot et år efter lanceringen af forgængeren.

Det er et alt for højt tempo for mange virksomheder, der har brug for langt mere tid til at omstille sig til nye produkter og nye funktioner.

Det skyldes ikke mindst, at det koster tid og masser af penge at migrere hele butikken til nye systemer, der skal implementeres og gennemgå tunge test rettet mod blandt andet kompabiliteten med kritiske systemer og så videre

Og ofte vil disse test føre til, at andre applikationer skal skrives om og justeres, inden det hele spiller.

Når det hele så spiller, vil mange virksomheder til gengæld holde fast i et system i mange år.

Et godt eksempel herpå er det fortsat meget udbredte Windows XP, som mange virksomheder ikke vil skille sig af med, selv om Microsoft til april helt stopper med at skrive opdateringer til det.

Det kan du læse mere om her: Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Læs også:

Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer

Nu er Windows 8.1 klar - download det her

Her er læren af Windows 8.1: Sådan kan du undgå kaos næste gang

Microsoft-plan: Du skal have nyt ERP-system hvert år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.