Artikel top billede

Kæmpe hul i motorregister: Ingen gider betale

Skat og Rigspolitiet er tilsyneladende ikke enige om, hvem der skal betale for, at centrale it-systemer taler sammen.

Hverken forbrugere eller forhandlere vil få en advarsel, hvis de er ved at købe eller sælge en bil, der er meldt stjålet.

Skats digitale motorregister, som blev indført i sommeren 2012, taler nemlig ikke sammen med politiets register for stjålne køretøjer, skriver Ekstra Bladet. 

"Det er helt uacceptabelt, at man som bilkøber og forbruger ikke kan stole på registret," udtaler leder af FDM's juridiske rådgivning Per Alkestrup til bladet.

Over for Ekstra Bladet oplyser han, at man hos både Skat og Rigspolitiet har været bekendt med det siden lanceringen i sommeren 2012.

Aktindsigt i dialog: Hvem skal betale?
Faktisk har FDM fået aktindsigt i en dialog mellem Rigspolitiet og Skat, hvor det skulle fremgå, at det digitale motorregister i princippet er klar til at modtage de nødvendige oplysninger fra politiet.

Men Skat og politiet kan ikke blive enige om, hvem der skal finansiere udbedringen, så de to registre taler sammen, hedder det.

"Sat på spidsen betyder det, at man stiltiende ser til, at det digitale motorregister er med til at hvidvaske stjålne biler. Det bør man naturligvis få rettet hurtigst muligt, og hvis ikke Skat eller politiet selv kan finde ud af det, må det ske fra politisk hold," udtaler en utilfreds FDM-mand, Per Alkestrup.

Skat erkender, at de to systemer ikke kan tale sammen. Der er dog ikke tale om en fejl, men blot om "tekniske og administrative udfordringer", oplyser Skat:

"Der er tale om en funktionalitet, som  bliver sat i drift, når Politiet og SKAT har løst de tekniske og administrative udfordringer. Måler er, at der kan ske udveksling af oplysninger fra politiets register over stjålne køretøjer til Motorregistret, således at der kan blokeres for et ejerskifte i Motorregistret, hvis et køretøj er stjålet. Både SKAT og politiet er opmærksomme på behovet og arbejder sammen på en snarlig løsning," lyder det fra Skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere