Artikel top billede

Vigtig sag afgjort: Udelukker TDC bredbånds-konkurrenter?

Betyder TDC's prispolitik på bredbånd til private, at konkurrenter har svært ved at få fat i markedet? Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøgt.

"TDC forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er så stor, at konkurrenter ikke udelukkes fra markedet."

Sådan lyder det i dag, onsdag, i en længe ventet afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det potentielle brud på konkurrencereglerne var, at forskellen mellem TDC's engros- og detailpriser er så lille, at det udelukker konkurrenter fra markedet.

TDC skal dokumentere prisforskel

Sagen, der har kørt siden 2010-11, er nu afgjort ved, at TDC har givet et tilsagn, hvor selskabet forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er tilstrækkelig stor.

"TDC's tilsagn fjerner de betænkeligheder, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft. Når en sag afsluttes med tilsagn, indebærer det, at Konkurrencerådet ikke har taget stilling til, om konkurrenceloven er overtrådt," står der i en pressemeddelelse.

Det var blandt andre Telenor og Telia, der havde klaget over "problemer med at anvende TDC A/S' såkaldte kobberinfrastruktur eller kobberaccess til at producere konkurrerende bredbåndsydelser." 

Kan hurtigt gribe ind

"Afgørelsen fremmer konkurrencen på bredbåndsmarkedet til private. Fremover kan myndighederne hurtigt og effektivt gribe ind, hvis TDC's prispolitik udelukker konkurrenter i strid med konkurrencereglerne," står der desuden.  

Hos TDC hæfter man sig ved, at klageren ikke har fået medhold, og at TDC hverken skal ændre priser eller adfærd.

"Vi ønsker en velfungerende og gennemsigtig konkurrence på det danske bredbåndsmarked, og hvis vi kan bidrage endnu mere hertil ved at ændre nogle interne procedurer, så gør vi naturligvis det," udtaler koncerndirektør Miriam Hvidt.

Læs også:

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere