Artikel top billede

Er dette QR-kodernes længe ventede afløser?

QR-koderne har i flere år været en del af det offentlige rum. Er den tid ved at være forbi med nye teknologier på banen?

Grimme, firkantede og ineffektive.

Så kort kan QR-koder beskrives, efter at de i de seneste år har været en åbenbart uundværlig del af alle plakater, aviser og flyers i bybilledet.

Problemet med QR-koderne er dog, at de sjældent bliver scannet og dermed knap så effektive, som der ellers blev lagt op til med smartphone-telefonernes udbredelse i de seneste år, efter at QR-koder oprindeligt blev brugt i den japanske bilindustri i midten af 1990'erne.

En relativ ny teknologi fra det japanske elektronikselskab Ricoh udfordrer nu QR-koderne med teknologien Clickable paper (klikbart papir). I lighed med QR-koderne gør den nye teknologi brug af smarthonens kamera og en app, der lige er blevet udsendt til både iOS- og Android-mobilsystemerne.

Det skriver Mashable

Kan gå på en række medier

Ved brugen af app'en til det klikbare papir slipper du for at zoome ind på koder, men tager i stedet blot et billede af et blad, plakat eller andet mål og lader programmet køre billedet igennem sin genkendelsessoftware.

Hvis billed-udsnittet bliver genkendt, får motivet igennem Ricoh-app'en et overliggende lag, hvor brugeren får adgang til forskellige medier.


Her kan du se, hvordan Clickable Paper-app'en virker.

Tager man eksempelvis et billede af en bil, kunne der komme produktvideoer til Youtube, links til bilforhandlere og mulighed for at dele billedet via Facebook eller andre sociale medier, hvilket ikke findes i QR-verdenen.

Ud over Ricohs teknologi, der er blevet brugt i apps til det japanske marked siden 2012, er der også andre spillere på banen med forslag til QR-alternativer.

Google Goggles smider eksempelvis en Google-søgning tilbage i hovedet på brugerne, hvis man tager billeder af tekst og/eller billeder med Google Goggles-app'en.

Andre QR-konkurrerende teknologier er eksempelvis Microsoft Tag, der kræver en specifik kode a la QR-koden for at fremtrylle interaktive produktinformationer på telefonen.

Giv din mening til kende: Hvad mener du om QR-koder? Kender du nogle gode alternativer til QR-koderne? Deltag i debatten ved at skrive i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Dansk iværksætter gør QR-koder intelligente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere