Artikel top billede

Er dette QR-kodernes længe ventede afløser?

QR-koderne har i flere år været en del af det offentlige rum. Er den tid ved at være forbi med nye teknologier på banen?

Grimme, firkantede og ineffektive.

Så kort kan QR-koder beskrives, efter at de i de seneste år har været en åbenbart uundværlig del af alle plakater, aviser og flyers i bybilledet.

Problemet med QR-koderne er dog, at de sjældent bliver scannet og dermed knap så effektive, som der ellers blev lagt op til med smartphone-telefonernes udbredelse i de seneste år, efter at QR-koder oprindeligt blev brugt i den japanske bilindustri i midten af 1990'erne.

En relativ ny teknologi fra det japanske elektronikselskab Ricoh udfordrer nu QR-koderne med teknologien Clickable paper (klikbart papir). I lighed med QR-koderne gør den nye teknologi brug af smarthonens kamera og en app, der lige er blevet udsendt til både iOS- og Android-mobilsystemerne.

Det skriver Mashable

Kan gå på en række medier

Ved brugen af app'en til det klikbare papir slipper du for at zoome ind på koder, men tager i stedet blot et billede af et blad, plakat eller andet mål og lader programmet køre billedet igennem sin genkendelsessoftware.

Hvis billed-udsnittet bliver genkendt, får motivet igennem Ricoh-app'en et overliggende lag, hvor brugeren får adgang til forskellige medier.


Her kan du se, hvordan Clickable Paper-app'en virker.

Tager man eksempelvis et billede af en bil, kunne der komme produktvideoer til Youtube, links til bilforhandlere og mulighed for at dele billedet via Facebook eller andre sociale medier, hvilket ikke findes i QR-verdenen.

Ud over Ricohs teknologi, der er blevet brugt i apps til det japanske marked siden 2012, er der også andre spillere på banen med forslag til QR-alternativer.

Google Goggles smider eksempelvis en Google-søgning tilbage i hovedet på brugerne, hvis man tager billeder af tekst og/eller billeder med Google Goggles-app'en.

Andre QR-konkurrerende teknologier er eksempelvis Microsoft Tag, der kræver en specifik kode a la QR-koden for at fremtrylle interaktive produktinformationer på telefonen.

Giv din mening til kende: Hvad mener du om QR-koder? Kender du nogle gode alternativer til QR-koderne? Deltag i debatten ved at skrive i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Dansk iværksætter gør QR-koder intelligente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere