Dansk iværksætter gør QR-koder intelligente

Annoncører og medier får helt nye muligheder for at optimere brugen af QR-koder.

Der er i lang tid blevet gjort grin med QR-koder. For selv om de kantede stregkoder kan være nemmere at aflæse end lange links, er de stadig meget statiske i forhold til, hvor og hvordan de sender brugerne videre. Den problemstilling er kerneforretningen i danske Splitter.

"I Splitter tilbyder vi en række produkter, der kan optimere marketing-kampagner, da mange brands har svært ved at vise folk den rette side, alt efter hvilken smartphone de har, tid, sted og så videre," forklarer Rasmus Burkal, stifter af Splitter.

En af de første tjenester, som Splitter lancerede, var muligheden for at forenkle markedsføringskampagner med QR-koder, så der kun er brug for én enkelt kode.

Hvis et firma i dag ønsker at sende besøgende videre til en App Store, bliver de nødt til at lave en QR-kode til Apples App Store, en anden QR-kode til Windows Phone og så videre. Med Splitter kan man forenkle kommunikationen til én QR-kode. Via device detection sendes brugeren til den app store, der passer til hans telefon.

Den funktion har både danske Telmore og amerikanske CNN valgt at købe hos Splitter.

Opsplit på land og tid
Men en automatisk opsplitning via device detection var kun begyndelsen. Med Splitters kontrol-panel har firmaer også mulighed for at bruge den samme QR-kode over en længere periode - selv om selve indholdet i kampagnen eller konkurrencen ændrer karakter over tid. Det kan betyde besparelser på papirudgifter og forhindre, at potentielle kunder møder døde eller uopdaterede hjemmesider.

Et scenario kunne være en oplysningskampagne, der strækker sig over et halvt år. I reklamesager og plakater kan afsenderen trykke en QR-kode. Men hen over perioden kan koden henvise til forskellige hjemmesider, videoer eller noget tredje.

Hos Herning Folkeblad, der dog ikke bruger Splitter, eksperimenterer man for eksempel med QR-koder for at dirigere læsere til omtale af begivenheder, der endnu ikke er afsluttet. Det kan give en mere dynamisk avis.

Næste udrulning hos Splitter er produktet CountrySplit, der som navnet kraftigt antyder sender besøgende videre alt afhængigt af deres geografiske position. På den måde håber Splitter at kunne simplificere markedsføringen for firmaer med en international kundegruppe, fordi man kan bruge de samme QR-koder på tværs af grænser - men stadig sørge for at præsentere kunderne for det tilsigtede information. 

Men Splitter er også klar til tiden efter QR-koder. Det ligger i kortene, at de grafiske koder i fremtiden bliver erstattet med NFC-chips indbygget i plakater, tøj og så videre  - der kan aflæses med smartphones. Flere moderne telefoner på markedet kan det i dag.

Splitter kan allerede understøtte NFC. En potentiel brug af teknologien er markedsføring, hvor et firma kan nøjes med at producere et visitkort eller en type reklamesag med indbyggede NFC-chips - som så digitalt kan omprogrammes, alt efter hvilken kampagneside eller app de skal henvise den besøgende til.

Fordelen ved at sende firmaets kunder gennem Splitters forskellige moduler er, at der kan trækkes målbar statistik ud af systemet.

"Med vores løsning får virksomhederne et analysemodul, der giver dem en dybere indsigt i, hvor mange der har aktiveret en given kampagne, hvornår og hvor de befandt sig, samt hvilken device de benyttede," forklarer Rasmus Burkal.

Splitter blev lanceret af Rasmus Burkal, efter at han lyntestede sin idé for publikum på det københavnske hacker-fællesskabs Demodag tidligere i år. Han har nu fået følgeskab af Morten L. Jørgensen, der senest har lavet publiceringstjenesten Magma

Splitter er indstillet til Produktprisen 2012 hos Ingeniøren.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.