Twitter træffer 'helt usædvanlig' designbeslutning

Brugertest: Twitter har valgt helt nye funktioner i kampen om at få flere brugere. Det eksperiment er på ingen måder heldigt, bedømmer dansk usability-ekspert.

Hos det populære mikroblogging-site Twitter med omkring en halv milliard brugere har man valgt at gå ganske nye veje for at kapre flere brugere.

Selskabet har simpelthen valgt at sløjfe sin normale tilmeldingsformular, når man tilgår sitet fra en Windows-pc og Mac, og erstattet det med en app-download - som man lige skal bladre lidt efter på Twitters website.

Hvis man derimod tilgår sitet fra en Android eller iOS-enhed, fungerer tilmeldingsprocessen ganske normalt, som man har kendt gennem internettets 25-årige historie med afgivelse af navn, brugernavn, adgangskode og deslige. 

'Helt usædvanlig'
Computerworld har bedt usability-eksperten Rolf Molich om at teste Twitters nye tilmeldingsproces. Han har 30 års erfaring inden for brugervenlighed i firmaer som Nielsen Norman Gropup og sit eget selskab DialogDesign.

Han har i forvejen ikke en Twitter-konto, og usability-eksperten er langtfra imponeret over, hvor bøvlet det er at komme til at kvidre med på nettet.

"Jeg har ikke noget imod, at man prøver noget nyt, men tilmeldingen er helt usædvanlig, da den er besværlig, tager for lang tid og sproget hopper frem og tilbage mellem dansk og engelsk," lyder bedømmelsen fra Rolf Molich.

"Det tog omkring 11 minutter fra jeg startede, til jeg kunne taste mine oplysninger ind, og det er cirka tre gange længere tid, end jeg ville forvente," fortsætter han.

Sådan gjorde vi
Den lynhurtige test af tilmeldingen til Twitter foregik ved, at Rolf Molich tastede t-w-i-t-t-e-r-.-c-o-m ind i en browser på sin Windows 8.1-maskine og ledte efter tilmeldingsknappen.

Den blev ikke fundet i første hug, hvorefter usability-eksperten bladrede rundt, indtil han endelig fandt app-download til Windows 8.

Herefter blev han bedt om at indtaste sin mailadresse, hvorefter han fik mailet et link, som umiddelbart ville sende ham ind i Microsofts app-butik.

"Det virkede dog lidt underligt, at man i mailen får at vide, at man skal åbne linket fra en mobil enhed," lyder det fra Rolf Molich, som ved et ganske normalt museklik blev sendt ind til den gratis Twitter-app i Microsoft-butikken.

Hvad så nu? 
App'en downloades og installeres på Windows-maskinen, hvorefter den umiddelbart ikke kan findes.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.