Artikel top billede

Foto: Uffe Wang (Foto: FOTOJOURNALIST UFFE WENGPhotojournalist Uffe Weng / Uffe Weng)

Advarsel til TDC-boss: Fyringer får konsekvenser

De ansattes fagforening advarer TDC-ledelsen om, at fortsat outsourcing, nedskæringer og fyringer vil få konsekvenser.

De bedste medarbejdere vil flygte, og kunderne vil få dårligere service.

Det er konsekvensen, hvis TDC-ledelsen uhæmmet fortsætter sin voldsomme outsourcing, nedskæringer og fyringer.

Sådan lyder det fra Per Påskesen, der er forbundssekretær i Dansk Metal.

"Jeg vil gerne advare TDC mod at tro, at man bare kan fortsætte med at skære ned, outsource og fyre folk, uden at det har konsekvenser," udtaler han.

Han undrer sig i øvrigt over, hvor TDC vil finde så mange personer, der kan overtage support-opgaverne - og som samtidig taler dansk.

Tilfredse investorer: utilfredse ansatte og kunder?
Under alle omstændigheder står tilbage, at den kortsigtede tankegang med at tilfredsstille investorerne vil gå ud over kunderne, mener Dansk Metal-chefen.

"Det er klart. Og hvis du sad i en virksomhed, der hele tiden fyrede, ville du så ikke søge væk?" spørger han retorisk og lader forstå, at det sikkert også vil ske hos telekæmpen.
 
"Når man som TDC nu lægger op til at outsource vitale funktioner, mister man samtidig den kæmpe knowhow og viden, som medarbejderne har. Det gør virksomheden meget sårbar."

"TDC burde have lært, at netop dygtige medarbejdere er et afgørende konkurrenceparameter - og det bliver endnu mere afgørende i fremtiden," udtaler Per Påskesen.

TDC's milliardoverskud

Samtidig påpeger han, at TDC jo ikke ligefrem mangler penge.

"TDC er jo ikke et selskab i krise. De har milliardoverskud, og tjener styrtende med penge til deres aktionærer, som de fortsat lover 8-10 procent i udbytte."

"Men det sker på bekostning af investeringer i fremtiden, og det undrer mig meget. For et teleselskab, der ikke investerer i infrastruktur og sikrer indtjeningsgrundlaget på sigt, er ikke meget værd," mener han. 

Ud over den betydelige utryghed, disse meldinger giver en virksomheds ansatte - og risikoen for ringere ydelser til kunderne - så er også et samfundsforhold på spil, påpeger Dansk Metal.

"I sidste uge lancerede regeringens såkaldte vækstteam for IKT-området en række anbefalinger og analyser, der påpeger, hvor vigtig tele-infrastrukturen er for Danmark."

"TDC er Danmarks tele-lokomotiv, og de politiske målsætninger kan ikke nås, hvis ikke TDC spiller en afgørende rolle," pointerer Per Påskesen.

"Jeg frygter, at det bliver meget svært at nå disse målsætninger, når TDC konsekvent dropper investeringer og i stedet bruger alle pengene på at udbetale udbytte," slutter han.

TDC's presseafdeling henviser til topchef Carsten Dillings udtalelser hos Berlingske.

Topchef: Ingen hellige køer
Her udtaler topchefen:

"Der er ingen hellige køer."

Han peger på, at sker der intet, så taber TDC konkurrencen til udlandet.

"Vores verden er ikke som for 20 år siden. Nu er vi oppe mod Google, Facebook, Netflix og Play-ordninger på tv," udtaler han.

"Reagerer vi ikke på den nye verden, bliver TDC-forretningen for lille. Vi taber i konkurrencen, og vi taber volumen," udtaler koncernchef Carsten Dilling til Berlingske.

Læs også:

Intern besked afslører uro: TDC-ansatte bekymrede




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere