Foto: Samsung

Samsung dropper Googles Android i nyt topprodukt

Nye produkter viser, at Samsung vil frigøre sig mere fra Google og søgegigantens styresystem Android. Her er afløseren.

Samsung er nu klar med to nye smarte ure, og denne gange har stor-producenten fra Sydkorea sagt farvel til en gammel kodekending.

Den første generation af Samsungs ure var baseret på Android, men den platform er denne gang blevet skoddet til fordel for operativsystemet Tizen.

Tizen er et open source-projekt, der er startet i et samarbejde mellem Samsung og chip-giganten Intel.

Du kan læse mere om Tizen her: Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Samarbejdet har dog udviklet til at omfatte omkring 40 selskaber i Asien blandt andet japanske DoCoMo og kinesiske Huawei.
Foto: Samsung

Ny konkurrent til Android
Styresystemet er ikke begrænset til telefoner eller ure.

Ideen med Tizen er, at koden også skal anvendes i eksempelvis tabletter, computere eller i biler.

Satsningen på det hjemmestrikkede operativsystem er angiveligt Samsungs forsøg på at gøre virksomheden mindre afhængig af Google og Android.

Det forventes da også, at der kommer smarte mobiler baseret på kodebasen. Tizen anvendes allerede i kameraer fra Samsung.

Urene har i øvrigt et 1,63-tommer trykfølsomskærm, fire gigabyte lagerplads og 512 megabyte hukommelse.

På funktionssiden er de udrustet med ting som pulsmåler og talestyringsmodul.

Der er også indbygget en infrarød sender, så de kan anvendes som fjernbetjening til hjemmebiografen og bluetooth-forbindelse til hovedtelefonerne.

Se en demo af Tizen herunder:Læs også:
Mobile World Congress skudt i gang: Følg med her

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cloud er godt, men cloud er ikke billigt: Sådan håndterer du bedst den nye komplekse cloud-verden

Cloud-teknologien giver adgang til store fordele: Skalerbarhed, sikkerhed, fleksibilitet og adgang til nye teknologier. I denne talk stiller vi derfor skarpt på de optimale it-strategiske valg, prismodellerne og fælderne ved det store cloud-skifte.

27. november 2020 | Læs mere


Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.