Foto: Samsung

Samsung dropper Googles Android i nyt topprodukt

Nye produkter viser, at Samsung vil frigøre sig mere fra Google og søgegigantens styresystem Android. Her er afløseren.

Samsung er nu klar med to nye smarte ure, og denne gange har stor-producenten fra Sydkorea sagt farvel til en gammel kodekending.

Den første generation af Samsungs ure var baseret på Android, men den platform er denne gang blevet skoddet til fordel for operativsystemet Tizen.

Tizen er et open source-projekt, der er startet i et samarbejde mellem Samsung og chip-giganten Intel.

Du kan læse mere om Tizen her: Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Samarbejdet har dog udviklet til at omfatte omkring 40 selskaber i Asien blandt andet japanske DoCoMo og kinesiske Huawei.
Foto: Samsung

Ny konkurrent til Android
Styresystemet er ikke begrænset til telefoner eller ure.

Ideen med Tizen er, at koden også skal anvendes i eksempelvis tabletter, computere eller i biler.

Satsningen på det hjemmestrikkede operativsystem er angiveligt Samsungs forsøg på at gøre virksomheden mindre afhængig af Google og Android.

Det forventes da også, at der kommer smarte mobiler baseret på kodebasen. Tizen anvendes allerede i kameraer fra Samsung.

Urene har i øvrigt et 1,63-tommer trykfølsomskærm, fire gigabyte lagerplads og 512 megabyte hukommelse.

På funktionssiden er de udrustet med ting som pulsmåler og talestyringsmodul.

Der er også indbygget en infrarød sender, så de kan anvendes som fjernbetjening til hjemmebiografen og bluetooth-forbindelse til hovedtelefonerne.

Se en demo af Tizen herunder:Læs også:
Mobile World Congress skudt i gang: Følg med her

Kunne have købt Android: Sådan missede Samsung købet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.