Artikel top billede

Indtog i Danmark: It-firma øjner store muligheder i udgået hardware

Distributør buldrer ind på det danske marked. Vil sælge genbrugt og udgået hardware til danske forhandlere.

Et nyt salgskontor i Ballerup skal fra næste uge være brohoved på det danske marked for den hollandske it-distributør Xeptor, som i disse dage er ved at lægge sidste hånd på en lejekontrakt for de nye lokaler i den københavnske forstad.

Det hollandske firma har specialiseret sig i salg af både renoveret (refurbished) hardware og partier af ubrugte men udgåede produkt-modeller, som er blevet til overs hos forskellige it-producenter.

I en tid med pressede it-budgetter kan det spare kunderne penge på deres hardware-indkøb, fortæller Xeptors hollandske salgs- og marketingansvarlige, Mirjam Roos.

Xeptor leverer blandt andet pc'er og tilbehør fra HP, Dell, Lenovo, Acer og Samsung, men også netværksudstyr fra eksempelvis Cisco.

Chef for det danske kontor bliver Frederik Bendix Jensen, som tidligere har arbejdet hos Descom og før det hos Røsler Distribution.

Skal have flere folk

Han får til en start to hollandske kolleger, men ifølge Mirjam Roos er det målet at man allerede i år udvider med flere folk i Danmark.

Xeptor har leveret til danske forhandlere siden 2010 med varer leveret direkte fra Holland eller fra Xeptors kontor i Sverige.

Siden da har selskabet opbygget en kundebase med omkring 100 danske it-forhandlere. Men med nyt dansk kontor skal det tal gerne bankes i vejret.

Blandt de it-firmaer, som Xeptor konkurrerer med på genbrugsmarkedet, finder man distributører som DCC, Werd og Tier1 Asset.

Udover Holland, Sverige og nu Danmark er Xeptor allerede til stede i Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien og Finland.

På europæisk plan har selskabet ifølge Mirjam Roos en omsætning på omkring 200 millioner euro (1,5 milliarder danske kroner). Hun ønsker ikke at oplyse den aktuelle omsætning i Danmark.

Læs også:

Danmarks bedste distributør: Her er hemmeligheden

Sådan vækstede nordsjællandsk firma med 50 procent - på ét år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere