Artikel top billede

Indtog i Danmark: It-firma øjner store muligheder i udgået hardware

Distributør buldrer ind på det danske marked. Vil sælge genbrugt og udgået hardware til danske forhandlere.

Et nyt salgskontor i Ballerup skal fra næste uge være brohoved på det danske marked for den hollandske it-distributør Xeptor, som i disse dage er ved at lægge sidste hånd på en lejekontrakt for de nye lokaler i den københavnske forstad.

Det hollandske firma har specialiseret sig i salg af både renoveret (refurbished) hardware og partier af ubrugte men udgåede produkt-modeller, som er blevet til overs hos forskellige it-producenter.

I en tid med pressede it-budgetter kan det spare kunderne penge på deres hardware-indkøb, fortæller Xeptors hollandske salgs- og marketingansvarlige, Mirjam Roos.

Xeptor leverer blandt andet pc'er og tilbehør fra HP, Dell, Lenovo, Acer og Samsung, men også netværksudstyr fra eksempelvis Cisco.

Chef for det danske kontor bliver Frederik Bendix Jensen, som tidligere har arbejdet hos Descom og før det hos Røsler Distribution.

Skal have flere folk

Han får til en start to hollandske kolleger, men ifølge Mirjam Roos er det målet at man allerede i år udvider med flere folk i Danmark.

Xeptor har leveret til danske forhandlere siden 2010 med varer leveret direkte fra Holland eller fra Xeptors kontor i Sverige.

Siden da har selskabet opbygget en kundebase med omkring 100 danske it-forhandlere. Men med nyt dansk kontor skal det tal gerne bankes i vejret.

Blandt de it-firmaer, som Xeptor konkurrerer med på genbrugsmarkedet, finder man distributører som DCC, Werd og Tier1 Asset.

Udover Holland, Sverige og nu Danmark er Xeptor allerede til stede i Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien og Finland.

På europæisk plan har selskabet ifølge Mirjam Roos en omsætning på omkring 200 millioner euro (1,5 milliarder danske kroner). Hun ønsker ikke at oplyse den aktuelle omsætning i Danmark.

Læs også:

Danmarks bedste distributør: Her er hemmeligheden

Sådan vækstede nordsjællandsk firma med 50 procent - på ét år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.