Artikel top billede

Indtog i Danmark: It-firma øjner store muligheder i udgået hardware

Distributør buldrer ind på det danske marked. Vil sælge genbrugt og udgået hardware til danske forhandlere.

Et nyt salgskontor i Ballerup skal fra næste uge være brohoved på det danske marked for den hollandske it-distributør Xeptor, som i disse dage er ved at lægge sidste hånd på en lejekontrakt for de nye lokaler i den københavnske forstad.

Det hollandske firma har specialiseret sig i salg af både renoveret (refurbished) hardware og partier af ubrugte men udgåede produkt-modeller, som er blevet til overs hos forskellige it-producenter.

I en tid med pressede it-budgetter kan det spare kunderne penge på deres hardware-indkøb, fortæller Xeptors hollandske salgs- og marketingansvarlige, Mirjam Roos.

Xeptor leverer blandt andet pc'er og tilbehør fra HP, Dell, Lenovo, Acer og Samsung, men også netværksudstyr fra eksempelvis Cisco.

Chef for det danske kontor bliver Frederik Bendix Jensen, som tidligere har arbejdet hos Descom og før det hos Røsler Distribution.

Skal have flere folk

Han får til en start to hollandske kolleger, men ifølge Mirjam Roos er det målet at man allerede i år udvider med flere folk i Danmark.

Xeptor har leveret til danske forhandlere siden 2010 med varer leveret direkte fra Holland eller fra Xeptors kontor i Sverige.

Siden da har selskabet opbygget en kundebase med omkring 100 danske it-forhandlere. Men med nyt dansk kontor skal det tal gerne bankes i vejret.

Blandt de it-firmaer, som Xeptor konkurrerer med på genbrugsmarkedet, finder man distributører som DCC, Werd og Tier1 Asset.

Udover Holland, Sverige og nu Danmark er Xeptor allerede til stede i Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Italien, Spanien og Finland.

På europæisk plan har selskabet ifølge Mirjam Roos en omsætning på omkring 200 millioner euro (1,5 milliarder danske kroner). Hun ønsker ikke at oplyse den aktuelle omsætning i Danmark.

Læs også:

Danmarks bedste distributør: Her er hemmeligheden

Sådan vækstede nordsjællandsk firma med 50 procent - på ét år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere