Artikel top billede

Top-CIO sættes på porten efter gigantisk hackerangreb

Et hackerangreb på en stor butikskæde betyder et farvel til den ansvarlige CIO.

Det meget omtalte hackerangreb mod den amerikanske butikskæde Target, der fandt sted før jul, koster nu koncernens CIO jobbet.

Informationweek er et af flere medier, der skriver, at Targets CIO, Beth Jacob, er stoppet, og at butikskæden søger efter en afløser.

Targets administrerende direktør, Gregg Steinhafel, skriver i en email til Informationsweek, at virksomheden søger en ny CIO, og at virksomheden anerkender, at it-sikkerhedsområdet udvikler sig ganske hastigt i disse år.

"For at sikre, at Target er godt på plads efter det databrud, vi led under sidste år, gennemgår vi nu vores sikkerhed, compliance-struktur og praksis hos Target."

"Som det første skridt i denne indsats vil Target foretage en ekstern søgning efter en konstitueret CIO, der kan hjælpe Target igennem denne transformation," skriver Gregg Steinhafel til Informationweek.

Samtidig vil Target lægge mere vægt på rollen som chief information security officer, lyder det fra CEO'en, der oplyser, at den kandidat vil blive fundet eksternt. 

Beth Jacob har været CIO i Target siden 2008 og startede længere nede i rækkerne i firmaet helt tilbage i 1984. 

Så slemt var angrebet

Ifølge det amerikanske it-medie resulterede data-skandalen i et fald på 40 procent i indtjeningen hos Target i sidste måned. 

Omkring 110 millioner amerikanere menes at være blevet berørt af angrebet mod Target.

Supermarkedskædens it-systemer var udsat for et angreb, hvilket førte til, at de kriminelle fik adgang til firmaets betalingskort-løsning og dermed kundedata som eksempelvis adresser, navne, telefonnumre og e-mail-adresser.

I 40 millioner af disse tilfælde er det blevet vurderet, at kreditkortoplysninger er havnet i de forkerte hænder.

Problemerne startede i december 2013, da omkring 70 millioner konti blev stjålet fra Target. Senere måtte Target så erkende, at yderligere 40 millioner konti skulle føjes til det regnestykke.

Target har omkring 361.000 ansatte og en årsomsætning på næsten 400 milliarder kroner.

Læs også:

Hackerangreb rammer en tredjedel af befolkningen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere