Fagforening raser over opkøbsrygter om CSC

Medarbejderne er "bestyrtede" over rygter om et salg af CSC i Danmark. I det hele taget glemmes de ansatte ved store salg, tordner fagforening.

Formand Niels Bertelsen fra it-fagforeningen Prosa tager nu bladet fra munden.

Han raser over opkøbsrygter om CSC, hvor medarbejderne efterlades som u-informerede statistister.

"Der er for os ikke nogen tvivl om, at medarbejderinddragelse ikke spiller den store rolle i forbindelse med disse store selskabers salg til endnu større internationale konsortier."

"Her er den danske virksomhedskultur og tradition for involvering af medarbejderrepræsentanter ikke noget, der fylder meget," mener Niels Bertelsen.

Computerworld har spurgt ind til, hvordan processen i forbindelse med både Nets nuværende salgsproces, CSC-rygterne og KMD's tidligere salg er håndteret set ud fra et medarbejdersynspunkt.

Prosa-formanden forklarer, at der er tale om processer, hvor alle oplysninger holdes meget tæt til kroppen, og først når aftalen er i hus, deles informationerne.

Og når det endelig sker, er alle væsentlige beslutninger, der vedrører virksomhedens og dermed medarbejdernes fremtid, taget.

"Selv om noget naturligt nok handler om deres ansvar som børsnoterede selskaber, er det bemærkelsesværdigt, så lidt medarbejderne bliver orienteret," mener Niels Bertelsen.

CSC-ansatte "bestyrtede"
Han peger konkret på CSC, hvor virksomheden aktuelt er i pressens søgelys på grund af frasalg af netværksforretningen globalt til AT&T.

"Og nu endnu mere hot med opkøbsrygter fra Indien - rygter som ikke afvises," forklarer Niels Bertelsen.

Medarbejderne er "bestyrtede", og der er ifølge formanden rejst mange interne spørgsmål hos it-virksomheden.

"Medarbejderne er naturligt bestyrtede over disse rygter og i kølvandet på tre masseafskedigelsesrunder og en virkelighed, hvor alle store danske it-udbud vindes af indiske Tata, har det rejst mange spørgsmål i CSC i den forgange uge," oplyser han.

Manglen på kommunikation springer i øjene, mener han.

"CSC ønskede heller ikke internt at sige noget - andet end, at direktørens (Jørgen Jacobsen, red.) samtidige ophold i Indien skyldtes en kundeinvitation," lyder det fra Prosa-formanden.

Niels Bertelsen vurderer, at interessen fra Indien i forhold til CSC Nordic er "naturlig nok" - der er her tale om en meget stor indgang til public-området, som inderne ikke selv vil kunne tilkæmpe sig adgang til.

CSC har i Danmark en ledende rolle på det store offentlige forretningsområde og har også tilsvarende opgaver i Norge og Sverige, om end i mindre omfang.

Tata, TCS og HCL har meget store forretningsandele på det private område i Norden, men stort set ingen fod indenfor på det offentlige område - og det kan CSC hjælpe med, vurderer Niels Bertelsen 

Hos KMD spiller de samme mekanismer ind.

"Det samme billede gør sig gældende for KMD - de er også markedsledende i Danmark på det offentlige område og har modsat CSC ikke selv en integreret organisation, der kan anvendes ved off shoring af opgaver til Indien," forklarer han.

Tusindvis af ansatte tæt på opkøb
"KMD tilkendegav i forbindelse med deres seneste masseafskedigelse, at de ville intensivere deres arbejde med off shoring, og her vil de formentlig også have brug for en eller anden alliance på det indiske marked eller fra en operatør, der allerede er i Indien eller Bangladesh og som dermed kan bibringe dem en konkurrencemæssig fordel," forklarer Niels Bertelsen videre.

"Så KMD kunne være næste mål for en rygtestrøm om opkøb eller alliancer," frygter Prosa-formanden.

Hos KMD er beskæftiget cirka 3.000 ansatte, hos Nets er tallet cirka 2.800 ansatte og hos CSC Danmark er tallet små 1.200 ansatte.

Nets og KMD har ikke ønsket at kommentere ovenstående. 

Det samme gælder CSC, hvor presseansvarlig Vivi Hals Meinertsen i en mail skriver:

"CSC ønsker fortsat ikke at kommentere på spekulationer og rygter."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.