Artikel top billede

Fagforening raser over opkøbsrygter om CSC

Medarbejderne er "bestyrtede" over rygter om et salg af CSC i Danmark. I det hele taget glemmes de ansatte ved store salg, tordner fagforening.

Formand Niels Bertelsen fra it-fagforeningen Prosa tager nu bladet fra munden.

Han raser over opkøbsrygter om CSC, hvor medarbejderne efterlades som u-informerede statistister.

"Der er for os ikke nogen tvivl om, at medarbejderinddragelse ikke spiller den store rolle i forbindelse med disse store selskabers salg til endnu større internationale konsortier."

"Her er den danske virksomhedskultur og tradition for involvering af medarbejderrepræsentanter ikke noget, der fylder meget," mener Niels Bertelsen.

Computerworld har spurgt ind til, hvordan processen i forbindelse med både Nets nuværende salgsproces, CSC-rygterne og KMD's tidligere salg er håndteret set ud fra et medarbejdersynspunkt.

Prosa-formanden forklarer, at der er tale om processer, hvor alle oplysninger holdes meget tæt til kroppen, og først når aftalen er i hus, deles informationerne.

Og når det endelig sker, er alle væsentlige beslutninger, der vedrører virksomhedens og dermed medarbejdernes fremtid, taget.

"Selv om noget naturligt nok handler om deres ansvar som børsnoterede selskaber, er det bemærkelsesværdigt, så lidt medarbejderne bliver orienteret," mener Niels Bertelsen.

CSC-ansatte "bestyrtede"

Han peger konkret på CSC, hvor virksomheden aktuelt er i pressens søgelys på grund af frasalg af netværksforretningen globalt til AT&T.

"Og nu endnu mere hot med opkøbsrygter fra Indien - rygter som ikke afvises," forklarer Niels Bertelsen.

Medarbejderne er "bestyrtede", og der er ifølge formanden rejst mange interne spørgsmål hos it-virksomheden.

"Medarbejderne er naturligt bestyrtede over disse rygter og i kølvandet på tre masseafskedigelsesrunder og en virkelighed, hvor alle store danske it-udbud vindes af indiske Tata, har det rejst mange spørgsmål i CSC i den forgange uge," oplyser han.

Manglen på kommunikation springer i øjene, mener han.

"CSC ønskede heller ikke internt at sige noget - andet end, at direktørens (Jørgen Jacobsen, red.) samtidige ophold i Indien skyldtes en kundeinvitation," lyder det fra Prosa-formanden.

Niels Bertelsen vurderer, at interessen fra Indien i forhold til CSC Nordic er "naturlig nok" - der er her tale om en meget stor indgang til public-området, som inderne ikke selv vil kunne tilkæmpe sig adgang til.

CSC har i Danmark en ledende rolle på det store offentlige forretningsområde og har også tilsvarende opgaver i Norge og Sverige, om end i mindre omfang.

Tata, TCS og HCL har meget store forretningsandele på det private område i Norden, men stort set ingen fod indenfor på det offentlige område - og det kan CSC hjælpe med, vurderer Niels Bertelsen 

Hos KMD spiller de samme mekanismer ind.

"Det samme billede gør sig gældende for KMD - de er også markedsledende i Danmark på det offentlige område og har modsat CSC ikke selv en integreret organisation, der kan anvendes ved off shoring af opgaver til Indien," forklarer han.

Tusindvis af ansatte tæt på opkøb

"KMD tilkendegav i forbindelse med deres seneste masseafskedigelse, at de ville intensivere deres arbejde med off shoring, og her vil de formentlig også have brug for en eller anden alliance på det indiske marked eller fra en operatør, der allerede er i Indien eller Bangladesh og som dermed kan bibringe dem en konkurrencemæssig fordel," forklarer Niels Bertelsen videre.

"Så KMD kunne være næste mål for en rygtestrøm om opkøb eller alliancer," frygter Prosa-formanden.

Hos KMD er beskæftiget cirka 3.000 ansatte, hos Nets er tallet cirka 2.800 ansatte og hos CSC Danmark er tallet små 1.200 ansatte.

Nets og KMD har ikke ønsket at kommentere ovenstående. 

Det samme gælder CSC, hvor presseansvarlig Vivi Hals Meinertsen i en mail skriver:

"CSC ønsker fortsat ikke at kommentere på spekulationer og rygter."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital