Artikel top billede

Fagforening raser over opkøbsrygter om CSC

Medarbejderne er "bestyrtede" over rygter om et salg af CSC i Danmark. I det hele taget glemmes de ansatte ved store salg, tordner fagforening.

Formand Niels Bertelsen fra it-fagforeningen Prosa tager nu bladet fra munden.

Han raser over opkøbsrygter om CSC, hvor medarbejderne efterlades som u-informerede statistister.

"Der er for os ikke nogen tvivl om, at medarbejderinddragelse ikke spiller den store rolle i forbindelse med disse store selskabers salg til endnu større internationale konsortier."

"Her er den danske virksomhedskultur og tradition for involvering af medarbejderrepræsentanter ikke noget, der fylder meget," mener Niels Bertelsen.

Computerworld har spurgt ind til, hvordan processen i forbindelse med både Nets nuværende salgsproces, CSC-rygterne og KMD's tidligere salg er håndteret set ud fra et medarbejdersynspunkt.

Prosa-formanden forklarer, at der er tale om processer, hvor alle oplysninger holdes meget tæt til kroppen, og først når aftalen er i hus, deles informationerne.

Og når det endelig sker, er alle væsentlige beslutninger, der vedrører virksomhedens og dermed medarbejdernes fremtid, taget.

"Selv om noget naturligt nok handler om deres ansvar som børsnoterede selskaber, er det bemærkelsesværdigt, så lidt medarbejderne bliver orienteret," mener Niels Bertelsen.

CSC-ansatte "bestyrtede"

Han peger konkret på CSC, hvor virksomheden aktuelt er i pressens søgelys på grund af frasalg af netværksforretningen globalt til AT&T.

"Og nu endnu mere hot med opkøbsrygter fra Indien - rygter som ikke afvises," forklarer Niels Bertelsen.

Medarbejderne er "bestyrtede", og der er ifølge formanden rejst mange interne spørgsmål hos it-virksomheden.

"Medarbejderne er naturligt bestyrtede over disse rygter og i kølvandet på tre masseafskedigelsesrunder og en virkelighed, hvor alle store danske it-udbud vindes af indiske Tata, har det rejst mange spørgsmål i CSC i den forgange uge," oplyser han.

Manglen på kommunikation springer i øjene, mener han.

"CSC ønskede heller ikke internt at sige noget - andet end, at direktørens (Jørgen Jacobsen, red.) samtidige ophold i Indien skyldtes en kundeinvitation," lyder det fra Prosa-formanden.

Niels Bertelsen vurderer, at interessen fra Indien i forhold til CSC Nordic er "naturlig nok" - der er her tale om en meget stor indgang til public-området, som inderne ikke selv vil kunne tilkæmpe sig adgang til.

CSC har i Danmark en ledende rolle på det store offentlige forretningsområde og har også tilsvarende opgaver i Norge og Sverige, om end i mindre omfang.

Tata, TCS og HCL har meget store forretningsandele på det private område i Norden, men stort set ingen fod indenfor på det offentlige område - og det kan CSC hjælpe med, vurderer Niels Bertelsen 

Hos KMD spiller de samme mekanismer ind.

"Det samme billede gør sig gældende for KMD - de er også markedsledende i Danmark på det offentlige område og har modsat CSC ikke selv en integreret organisation, der kan anvendes ved off shoring af opgaver til Indien," forklarer han.

Tusindvis af ansatte tæt på opkøb

"KMD tilkendegav i forbindelse med deres seneste masseafskedigelse, at de ville intensivere deres arbejde med off shoring, og her vil de formentlig også have brug for en eller anden alliance på det indiske marked eller fra en operatør, der allerede er i Indien eller Bangladesh og som dermed kan bibringe dem en konkurrencemæssig fordel," forklarer Niels Bertelsen videre.

"Så KMD kunne være næste mål for en rygtestrøm om opkøb eller alliancer," frygter Prosa-formanden.

Hos KMD er beskæftiget cirka 3.000 ansatte, hos Nets er tallet cirka 2.800 ansatte og hos CSC Danmark er tallet små 1.200 ansatte.

Nets og KMD har ikke ønsket at kommentere ovenstående. 

Det samme gælder CSC, hvor presseansvarlig Vivi Hals Meinertsen i en mail skriver:

"CSC ønsker fortsat ikke at kommentere på spekulationer og rygter."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere