Artikel top billede

Indædt Surface-hader får plads i Microsofts bestyrelse

Nyudnævnt bestyrelsesmedlem er kendt som stærk kritiker af Microsofts satsning på hardware-devices.

Diskussionerne i softwaregiganten Microsofts bestyrelse får tilført ekstra kolorit, efter at selskabet har udpeget Mason Morfit fra det californiske investeringsselskab ValueAct Capital som nyt medlem af bestyrelsen. Morfit får også plads i Microsoft-bestyrelsens særlige revisionsudvalg.

Det 14 milliarder dollar store investeringsfirma ValueAct Capital er ifølge flere amerikanske medier kritisk over for Microsofts satsning på hardware i almindelighed og Surface i særdeleshed.

Selskabet mener angiveligt, at Microsoft i lyset af den globale nedtur for pc-salget i stedet skal satse på sin enterprise-forretning og mindre på Windows.

Især satsningen på Microsofts tablet-computer Surface er ifølge amerikansk CRN en torn i øjet på ValueAct Capital.

"Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft"

Microsoft har i flere år talt om, at selskabets strategi er fokuseret på "services og devices", og at man derfor er i gang med en transformation væk fra at være en ren software-producent.

Det er i det lys, man skal se Microsofts køb af mobil-producenten Nokia. Et andet eksempel er så tablet-computeren Surface, som dog ikke har været den kommercielle succes, som man havde håbet.

Microsoft måtte i juli i fjor bide i det sure æble og nedskrive værdien på sine lagre af usolgte eksemplarer af den første version af Surface, som gik under navnet RT.

Den efterfølgende Surface 2 har klaret sig en smule bedre, men har endnu til gode at bidrage positivt til Microsofts indtjening.

ValueActs indtog i Microsofts-bestyrelsens mødelokale er en konsekvens af en samarbejdsaftale, som de to partnere indgik, kort efter at CEO Steve Ballmer i august i fjor meddelte, at han ville træde tilbage fra sin post. Ballmer har dog senere afvist, at de to ting skulle hænge sammen.

Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft, som frygtede, at andre og endnu mere kritiske investorer ville få plads i softwaregigantens bestyrelse.

Mason Morfit bringer antallet af bestyrelsesmedlemmer i Microsoft op på 11. Han får blandt andre selskab af selvsamme Steve Ballmer og den nye CEO Satya Nadella. Også Microsoft-stifteren Bill Gates sidder i bestyrelsen. For bordenden har de bestyrelsesformand John Thompson, der er CEO for firmaet Virtual Instruments.

Du kan se hele Microsofts bestyrelse her.

Læs også:

Test: Surface Pro 2 er noget helt specielt

Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere