Artikel top billede

Indædt Surface-hader får plads i Microsofts bestyrelse

Nyudnævnt bestyrelsesmedlem er kendt som stærk kritiker af Microsofts satsning på hardware-devices.

Diskussionerne i softwaregiganten Microsofts bestyrelse får tilført ekstra kolorit, efter at selskabet har udpeget Mason Morfit fra det californiske investeringsselskab ValueAct Capital som nyt medlem af bestyrelsen. Morfit får også plads i Microsoft-bestyrelsens særlige revisionsudvalg.

Det 14 milliarder dollar store investeringsfirma ValueAct Capital er ifølge flere amerikanske medier kritisk over for Microsofts satsning på hardware i almindelighed og Surface i særdeleshed.

Selskabet mener angiveligt, at Microsoft i lyset af den globale nedtur for pc-salget i stedet skal satse på sin enterprise-forretning og mindre på Windows.

Især satsningen på Microsofts tablet-computer Surface er ifølge amerikansk CRN en torn i øjet på ValueAct Capital.

"Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft"

Microsoft har i flere år talt om, at selskabets strategi er fokuseret på "services og devices", og at man derfor er i gang med en transformation væk fra at være en ren software-producent.

Det er i det lys, man skal se Microsofts køb af mobil-producenten Nokia. Et andet eksempel er så tablet-computeren Surface, som dog ikke har været den kommercielle succes, som man havde håbet.

Microsoft måtte i juli i fjor bide i det sure æble og nedskrive værdien på sine lagre af usolgte eksemplarer af den første version af Surface, som gik under navnet RT.

Den efterfølgende Surface 2 har klaret sig en smule bedre, men har endnu til gode at bidrage positivt til Microsofts indtjening.

ValueActs indtog i Microsofts-bestyrelsens mødelokale er en konsekvens af en samarbejdsaftale, som de to partnere indgik, kort efter at CEO Steve Ballmer i august i fjor meddelte, at han ville træde tilbage fra sin post. Ballmer har dog senere afvist, at de to ting skulle hænge sammen.

Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft, som frygtede, at andre og endnu mere kritiske investorer ville få plads i softwaregigantens bestyrelse.

Mason Morfit bringer antallet af bestyrelsesmedlemmer i Microsoft op på 11. Han får blandt andre selskab af selvsamme Steve Ballmer og den nye CEO Satya Nadella. Også Microsoft-stifteren Bill Gates sidder i bestyrelsen. For bordenden har de bestyrelsesformand John Thompson, der er CEO for firmaet Virtual Instruments.

Du kan se hele Microsofts bestyrelse her.

Læs også:

Test: Surface Pro 2 er noget helt specielt

Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.