Artikel top billede

Indædt Surface-hader får plads i Microsofts bestyrelse

Nyudnævnt bestyrelsesmedlem er kendt som stærk kritiker af Microsofts satsning på hardware-devices.

Diskussionerne i softwaregiganten Microsofts bestyrelse får tilført ekstra kolorit, efter at selskabet har udpeget Mason Morfit fra det californiske investeringsselskab ValueAct Capital som nyt medlem af bestyrelsen. Morfit får også plads i Microsoft-bestyrelsens særlige revisionsudvalg.

Det 14 milliarder dollar store investeringsfirma ValueAct Capital er ifølge flere amerikanske medier kritisk over for Microsofts satsning på hardware i almindelighed og Surface i særdeleshed.

Selskabet mener angiveligt, at Microsoft i lyset af den globale nedtur for pc-salget i stedet skal satse på sin enterprise-forretning og mindre på Windows.

Især satsningen på Microsofts tablet-computer Surface er ifølge amerikansk CRN en torn i øjet på ValueAct Capital.

"Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft"

Microsoft har i flere år talt om, at selskabets strategi er fokuseret på "services og devices", og at man derfor er i gang med en transformation væk fra at være en ren software-producent.

Det er i det lys, man skal se Microsofts køb af mobil-producenten Nokia. Et andet eksempel er så tablet-computeren Surface, som dog ikke har været den kommercielle succes, som man havde håbet.

Microsoft måtte i juli i fjor bide i det sure æble og nedskrive værdien på sine lagre af usolgte eksemplarer af den første version af Surface, som gik under navnet RT.

Den efterfølgende Surface 2 har klaret sig en smule bedre, men har endnu til gode at bidrage positivt til Microsofts indtjening.

ValueActs indtog i Microsofts-bestyrelsens mødelokale er en konsekvens af en samarbejdsaftale, som de to partnere indgik, kort efter at CEO Steve Ballmer i august i fjor meddelte, at han ville træde tilbage fra sin post. Ballmer har dog senere afvist, at de to ting skulle hænge sammen.

Aftalen med ValueAct blev af analytikere set som en afværgemanøvre fra Microsoft, som frygtede, at andre og endnu mere kritiske investorer ville få plads i softwaregigantens bestyrelse.

Mason Morfit bringer antallet af bestyrelsesmedlemmer i Microsoft op på 11. Han får blandt andre selskab af selvsamme Steve Ballmer og den nye CEO Satya Nadella. Også Microsoft-stifteren Bill Gates sidder i bestyrelsen. For bordenden har de bestyrelsesformand John Thompson, der er CEO for firmaet Virtual Instruments.

Du kan se hele Microsofts bestyrelse her.

Læs også:

Test: Surface Pro 2 er noget helt specielt

Microsoft: Sådan vil vi få Surface ud til erhvervskunderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere