Artikel top billede

Nye oplysninger sår tvivl om "kommende" Apple-produkter - bliver de til noget?

Mange forventer, at Apple snart vil lancere en række helt nye produkter. Men nye oplysninger afliver muligvis flere af de forventede produkter.

Der har længe været store forventninger til Apples kommende produkter.

Der har været tale om et iWatch, et fjernsyn samt en ny og større iPad på omkring 12 tommer

Men ifølge den taiwanesiske teknologiavis Digitimes har Apple valgt at droppe sine planer om en større iPad.

Ingen forklaring

Digitimes har ikke en forklaring på, hvorfor Apple angiveligt har droppet sine planer. Men avisen skriver dog, at andre tablets i denne størrelse indtil videre ikke har kunnet tilbyde et økosystem, der har haft  den fornødne opbakning fra app-udviklere. Noget som ellers er iPad'ens stærke side.

Og det er måske ikke det eneste Apple-rygte, der ser ud til at være blevet skudt ned.  

Rygterne om Apples fjernsyns-planer, som længe virkede relativt troværdige, har gennem den seneste tid også set mere og mere usikre ud.

Angiveligt fordi Apple har svært ved at nå til enighed med indholdsleverandører og kabelselskaber. 

Men ifølge erhvervsmediet Business Insider fremgår det af en ny bog om Apple "Haunted Empire - Apple after Steve Jobs", at virksomheden muligvis aldrig har haft seriøse planer om at udvikle et tv.

Jobs til Apple-chefer: Tv er dårlig forretning
I bogen bliver det fortalt, at Steve Jobs kort før sin død fortalte en række topledere i Apple, at han ikke ønskede, at virksomheden skulle udvikle et tv, fordi det ville være en dårlig forretning.

Det skete i 2010 under et årligt tilbagevendende strategiseminar for de 100 højest placerede medarbejdere i Apple. Her svarede Steve Jobs på spørgsmål fra de andre deltagere på seminaret.

"Tv er en forfærdelig forretning. Der bliver ikke solgt nok af dem, og profitmarginerne er elendige"

En ansat spurgte ham om Apples tv-planer, og Jobs afviste angiveligt, at Apple havde planer om at udvikle et fjernsyn

"Tv er en forfærdelig forretning. Der bliver ikke solgt nok af dem, og profitmarginerne er elendige," sagde han.

Jobs tilføjede dog, at Apple forsat ville arbejde på at udvikle og tilføje mere indhold til tv-boksen, Apple-TV. Og det forventes da også, at Apple allerede i år vil lancere en ny og forbedret udgave af tv-boksen.

Her har Steve Jobs tidligere skiftet holdning

Jobs udtalelser står dog i kontrast til dem, han kom med umiddelbart før sin død, hvor han til forfatteren Walter Isaacson sagde, at han ønskede at udvikle et fuldt integreret fjernsyn, hvor brugervenligheden er i top. 

Han ønskede blandt andet, at fjernsynet skulle kunne synkronisere og spille sammen med brugernes enheder via iCloud. 

"Det vil have den mest simple brugerflade, du kan forestille dig. Jeg tror, at jeg langt om længe har fundet løsningen," sagde han ifølge Walter Isaacsons bog om Steve Jobs. 

Efterfølgende bidrog Steve Jobs' efterfølger, Tim Cook, ligeledes til spekuationer om, at et Apple-fjernsyn var på vej

Spørgsmålet er derfor, hvilken udlægning vi skal tro.

Jobs skiftede ofte holdninger

Steve Jobs har nemlig tidligere sagt én ting, men alligevel endt med at gøre det stik modsatte. Eksempelvis forudså han i 2003 - syv år før lanceringen af iPad'en - at tablets ville blive et flop: 

"Vi har gjort os overvejelser om tablets, men vi tror, at det bliver en fiasko. Folk vil helst have keyboards," sagde Steve Jobs tilbage i 2003 til D1-konferencen, som teknologi-bloggen All Things D afholdt. 

Og ifølge forfatteren til "Haunted Empire - Apple after Steve Jobs", Yukari Iwatani Kaane, tog flere af de mere erfarne Apple-chefer til strategiseminaret da også Steve Jobs' afvisning af tv-planerne med et gran salt.

De tog det angiveligt mere som et udtryk for, at Jobs ønskede, at de enkelte medarbejdere skulle holde snuden i sporet og fastholde deres fokus på de projekter, som de var i gang med - i stedet for at bruge ressourcer på fremtidige produkter. 

Meget tyder dog fortsat på, at Apple arbejder på et smartwatch, der formodentligt vil blive lanceret i sidste halvår af 2014 eller i 2015. Et produkt som Apple sandsynligvis vil dedikere en stor del af sine ressourcer til i den kommende tid.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i 2014

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder

Krig med kabel-selskaber kan spænde ben for Apples tv-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere