Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Nye oplysninger sår tvivl om "kommende" Apple-produkter - bliver de til noget?

Mange forventer, at Apple snart vil lancere en række helt nye produkter. Men nye oplysninger afliver muligvis flere af de forventede produkter.

Der har længe været store forventninger til Apples kommende produkter.

Der har været tale om et iWatch, et fjernsyn samt en ny og større iPad på omkring 12 tommer

Men ifølge den taiwanesiske teknologiavis Digitimes har Apple valgt at droppe sine planer om en større iPad.

Ingen forklaring

Digitimes har ikke en forklaring på, hvorfor Apple angiveligt har droppet sine planer. Men avisen skriver dog, at andre tablets i denne størrelse indtil videre ikke har kunnet tilbyde et økosystem, der har haft  den fornødne opbakning fra app-udviklere. Noget som ellers er iPad'ens stærke side.

Og det er måske ikke det eneste Apple-rygte, der ser ud til at være blevet skudt ned.  

Rygterne om Apples fjernsyns-planer, som længe virkede relativt troværdige, har gennem den seneste tid også set mere og mere usikre ud.

Angiveligt fordi Apple har svært ved at nå til enighed med indholdsleverandører og kabelselskaber. 

Men ifølge erhvervsmediet Business Insider fremgår det af en ny bog om Apple "Haunted Empire - Apple after Steve Jobs", at virksomheden muligvis aldrig har haft seriøse planer om at udvikle et tv.

Jobs til Apple-chefer: Tv er dårlig forretning
I bogen bliver det fortalt, at Steve Jobs kort før sin død fortalte en række topledere i Apple, at han ikke ønskede, at virksomheden skulle udvikle et tv, fordi det ville være en dårlig forretning.

Det skete i 2010 under et årligt tilbagevendende strategiseminar for de 100 højest placerede medarbejdere i Apple. Her svarede Steve Jobs på spørgsmål fra de andre deltagere på seminaret.

"Tv er en forfærdelig forretning. Der bliver ikke solgt nok af dem, og profitmarginerne er elendige"

En ansat spurgte ham om Apples tv-planer, og Jobs afviste angiveligt, at Apple havde planer om at udvikle et fjernsyn

"Tv er en forfærdelig forretning. Der bliver ikke solgt nok af dem, og profitmarginerne er elendige," sagde han.

Jobs tilføjede dog, at Apple forsat ville arbejde på at udvikle og tilføje mere indhold til tv-boksen, Apple-TV. Og det forventes da også, at Apple allerede i år vil lancere en ny og forbedret udgave af tv-boksen.

Her har Steve Jobs tidligere skiftet holdning

Jobs udtalelser står dog i kontrast til dem, han kom med umiddelbart før sin død, hvor han til forfatteren Walter Isaacson sagde, at han ønskede at udvikle et fuldt integreret fjernsyn, hvor brugervenligheden er i top. 

Han ønskede blandt andet, at fjernsynet skulle kunne synkronisere og spille sammen med brugernes enheder via iCloud. 

"Det vil have den mest simple brugerflade, du kan forestille dig. Jeg tror, at jeg langt om længe har fundet løsningen," sagde han ifølge Walter Isaacsons bog om Steve Jobs. 

Efterfølgende bidrog Steve Jobs' efterfølger, Tim Cook, ligeledes til spekuationer om, at et Apple-fjernsyn var på vej

Spørgsmålet er derfor, hvilken udlægning vi skal tro.

Jobs skiftede ofte holdninger

Steve Jobs har nemlig tidligere sagt én ting, men alligevel endt med at gøre det stik modsatte. Eksempelvis forudså han i 2003 - syv år før lanceringen af iPad'en - at tablets ville blive et flop: 

"Vi har gjort os overvejelser om tablets, men vi tror, at det bliver en fiasko. Folk vil helst have keyboards," sagde Steve Jobs tilbage i 2003 til D1-konferencen, som teknologi-bloggen All Things D afholdt. 

Og ifølge forfatteren til "Haunted Empire - Apple after Steve Jobs", Yukari Iwatani Kaane, tog flere af de mere erfarne Apple-chefer til strategiseminaret da også Steve Jobs' afvisning af tv-planerne med et gran salt.

De tog det angiveligt mere som et udtryk for, at Jobs ønskede, at de enkelte medarbejdere skulle holde snuden i sporet og fastholde deres fokus på de projekter, som de var i gang med - i stedet for at bruge ressourcer på fremtidige produkter. 

Meget tyder dog fortsat på, at Apple arbejder på et smartwatch, der formodentligt vil blive lanceret i sidste halvår af 2014 eller i 2015. Et produkt som Apple sandsynligvis vil dedikere en stor del af sine ressourcer til i den kommende tid.

Læs også:
Fem spådomme: Det kommer til at ske i 2014

Medie: Apple er klar med tv-nyheder om få måneder

Krig med kabel-selskaber kan spænde ben for Apples tv-planer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.