Artikel top billede

Jobs ville udvikle Apple-fjernsyn og "smadre" Android

Steve Jobs havde planer om at udvikle et Apple-fjernsyn - og smadre Android. Det er nogle af afsløringerne i den nye biografi.

Det vælter frem med afsløringer fra Walter Isaacson's nye autoriserede biografi om det afdøde Apple-ikon Steve Jobs. Mange af dem handler om Jobs' personlige liv - hans forhold til sin biologiske far og hans kamp mod kræften - men der er også interessante oplysninger om Apples produktplaner.

Walter Isaacson kan blandt andet fortælle, at Steve Jobs havde planer om at udvikle et internet-fjernsyn. Der har tidligere været spekulationer om, at Apple vil gå ind på tv-markedet, og det ser altså ud til, at Jobs har bekræftet dette overfor forfatteren. Det skriver Washington Post.

"Jeg ønsker at udvikle et integreret fjernsyn, der er nemt at betjene. Det skal kunne synkroniseres med alle dine enheder og med iCloud," sagde Jobs ifølge bogen.

Han antydede også, at Apple havde "knækket gåden" og fundet frem til, hvordan man skulle konstruere en simpel brugerflade til fjernsyn.

Siden 2007 har Apple solgt den lille Apple TV-boks, som man kan koble til fjernsynet. Her kan man blandt andet købe og leje film over nettet. Men Apple TV er slet ikke en succes på samme niveau som iPhone og iPad. Steve Jobs har da også selv betegnet den som en "hobby", selvom Apple løbende har udvidet den med nye funktioner.

Nogle analytikere mener, at Apple vil komme med sit eget fjernsyn allerede til næste år, mens andre er mere skeptiske.

Walter Isaacson er ikke i tvivl.

"Han ønskede at gøre det samme for fjernsyn som han har gjort for computere, musikafspillere og mobiltelefoner; gøre dem simple og elegante," skriver Isaacson i bogen.

En anden teknologi-historie fra bogen, der har fået meget opmærksomhed, er Steve Jobs' vrede mod Android. Han mente at Google havde tyvsjålet ideerne til Android og var parat til at starte en "atomkrig" mod Google for at bevise det.

Jobs sagde at han ville "bruge hver cent af Apples 40 mia. dollar i banken for at rette op på dette".

"Jeg vil tilintetgøre Android, for det er et stjålet produkt," lød budskabet fra Apple-chefen ifølge Associated Press.

Googles daværende topchef Eric Schmidt var også medlem af bestyrelsen hos Apple indtil 2009, hvor stridighederne mellem de to selskaber tvang ham til at trække sig.

Jobs' vrede mod Android forklarer også de mange patentsager, hvor Apple forsøger at stoppe salget af Android-baserede produkter fra blandt andet sin gamle partner Samsung.

Den danske oversættelse af Walter Isaacson's "Steve Jobs - En biografi om manden bag Apple" udkommer den 1. november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere