Artikel top billede

Det kan blive vildt: Nu er smartwatch på vej

De seneste rygter tyder på, at der er lagt op til endnu en voldsom slagudveksling mellem Samsung og Apple.

De seneste år har Apple og Samsung groft sagt kæmpet fra hus til hus i forsøget på at vinde smarthpone-kundernes gunst.

Men snart vil krigen mellem de to selskaber udspille sig på en ny front. 

Begge producenter forventes nemlig at være på vej med et såkaldte smartwatch, der kommer til at markere de to virksomheders indtog på markedet for såkaldte kropsbårne gadgets. Eller det man på engelsk kalder for 'wearable technology'

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg vil Samsung allerede præsentere sit Android-baserede smartwatch, der angiveligt får navnet Galaxy Gear, den 4. september.

Kommer før Apple

Dermed ser det ud til, at Samsung får sit ur på markedet før Apple, som ifølge rygterne længe har været lange fremme med at udvikle et lignende produkt, der i medierne allerede er blevet døbt iWatch. Det kan du læse mere om her.

I denne weekend kom det frem, at Apple har hyret fitness-eksperten Jay Blahnik, der tidligere har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af Nikes digitale fitness-armbånd, Fuelband.

Og i sidste måned kunne den britiske avis Financial Times rapportere, at Apple hen over sommeren har foretaget en lang stribe ansættelser af ingeniører, der skal beskæftige sig med iWatch-projektet. 

"I gennem de seneste uger er virksomheden begyndt at arbejde ekstremt aggressivt på at ansætte nye medarbejdere, der skal arbejde med projektet," sagde en kilde til Financial Times i midten af juli. 

I foråret forlød det ellers, at Apple havde samlet et team på knap 100 designere og ingeniører, der arbejder med at udvikle smartwatchet. Det kan du læse mere om her.

Men Financial Times påpeger, at striben af nye ansættelser kan antyde, at Apple ikke føler, at virksomhedens nuværende stab af ingeniører er i stand til at løfte opgaven på tilfredsstillende vis. 

Rekrutterer fra medicinal-branchen

Den normalt velunderrettede Apple-side 9to5Mac har tidligere fortalt, at Apple udover fitness-eksperter som førnævnte Jay Blahnik også har hentet eksperter i sensor-teknologi fra medicinalindustrien, hvilket kan tyde på, at uret i høj grad vil være at betragte som et sundhedsgadget.

Disse funktioner kan blive indbygget

Det forventes naturligvis også, at uret vil være i stand til at udføre mange af de funktioner, som vores smartphone kan i dag.

Men 9toMac har kigget nærmere på de medicinalvirksomheder, hvor Apple har rekrutteret fra og spekulerer i, at et iWatch også vil være i stand til at måle ting som blodtryk og blodværdier.

Hvorvidt Samsung vil satse på sundheds-relaterede funktioner med Galaxy Gear vides ikke.

Men det er værd at hæfte sig ved, at det ikke er et ukendt territorium for Samsung, der i forbindelse med lanceringen af smartphonen Galaxy S4 også lancerede en serie af fitness-trackere ved navn S Health.

Mange af de samme funktioner

Men ifølge Bloomberg News vil Galaxy Gear først og fremmest kunne udføre mange af de samme funktioner, som vi i øjeblikket bruger vores smartphone til.

Det vil sige foretage telefonopkald, surfe på nettet og tjekket vores email.

Samsung og Apple er dog langt fra de eneste firmaer, der har ambitioner på smartwatchmarkedet.

Sony har allerede tidligere på sommeren lanceret sit smartwatch, Sony Smartwatch 2, mens både Microsoft og Google også rygtes at gå med smartwatch-planer.

Herudover fik indie-firmaet Pebble Technology alllerede sidste år stor opmærksomhed, da det lancerede en Kickstarter-kampagne for at hente finansiering til sit smartwatch Pebble.

Læs også:
Dit bud: Er et smartwatch til mere end tant og fjas?

Nu kommer iWatch: 100 Apple-designere knokler med det nye produkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere