Artikel top billede

Det kan blive vildt: Nu er smartwatch på vej

De seneste rygter tyder på, at der er lagt op til endnu en voldsom slagudveksling mellem Samsung og Apple.

De seneste år har Apple og Samsung groft sagt kæmpet fra hus til hus i forsøget på at vinde smarthpone-kundernes gunst.

Men snart vil krigen mellem de to selskaber udspille sig på en ny front. 

Begge producenter forventes nemlig at være på vej med et såkaldte smartwatch, der kommer til at markere de to virksomheders indtog på markedet for såkaldte kropsbårne gadgets. Eller det man på engelsk kalder for 'wearable technology'

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg vil Samsung allerede præsentere sit Android-baserede smartwatch, der angiveligt får navnet Galaxy Gear, den 4. september.

Kommer før Apple

Dermed ser det ud til, at Samsung får sit ur på markedet før Apple, som ifølge rygterne længe har været lange fremme med at udvikle et lignende produkt, der i medierne allerede er blevet døbt iWatch. Det kan du læse mere om her.

I denne weekend kom det frem, at Apple har hyret fitness-eksperten Jay Blahnik, der tidligere har spillet en væsentlig rolle i udviklingen af Nikes digitale fitness-armbånd, Fuelband.

Og i sidste måned kunne den britiske avis Financial Times rapportere, at Apple hen over sommeren har foretaget en lang stribe ansættelser af ingeniører, der skal beskæftige sig med iWatch-projektet. 

"I gennem de seneste uger er virksomheden begyndt at arbejde ekstremt aggressivt på at ansætte nye medarbejdere, der skal arbejde med projektet," sagde en kilde til Financial Times i midten af juli. 

I foråret forlød det ellers, at Apple havde samlet et team på knap 100 designere og ingeniører, der arbejder med at udvikle smartwatchet. Det kan du læse mere om her.

Men Financial Times påpeger, at striben af nye ansættelser kan antyde, at Apple ikke føler, at virksomhedens nuværende stab af ingeniører er i stand til at løfte opgaven på tilfredsstillende vis. 

Rekrutterer fra medicinal-branchen

Den normalt velunderrettede Apple-side 9to5Mac har tidligere fortalt, at Apple udover fitness-eksperter som førnævnte Jay Blahnik også har hentet eksperter i sensor-teknologi fra medicinalindustrien, hvilket kan tyde på, at uret i høj grad vil være at betragte som et sundhedsgadget.

Disse funktioner kan blive indbygget

Det forventes naturligvis også, at uret vil være i stand til at udføre mange af de funktioner, som vores smartphone kan i dag.

Men 9toMac har kigget nærmere på de medicinalvirksomheder, hvor Apple har rekrutteret fra og spekulerer i, at et iWatch også vil være i stand til at måle ting som blodtryk og blodværdier.

Hvorvidt Samsung vil satse på sundheds-relaterede funktioner med Galaxy Gear vides ikke.

Men det er værd at hæfte sig ved, at det ikke er et ukendt territorium for Samsung, der i forbindelse med lanceringen af smartphonen Galaxy S4 også lancerede en serie af fitness-trackere ved navn S Health.

Mange af de samme funktioner

Men ifølge Bloomberg News vil Galaxy Gear først og fremmest kunne udføre mange af de samme funktioner, som vi i øjeblikket bruger vores smartphone til.

Det vil sige foretage telefonopkald, surfe på nettet og tjekket vores email.

Samsung og Apple er dog langt fra de eneste firmaer, der har ambitioner på smartwatchmarkedet.

Sony har allerede tidligere på sommeren lanceret sit smartwatch, Sony Smartwatch 2, mens både Microsoft og Google også rygtes at gå med smartwatch-planer.

Herudover fik indie-firmaet Pebble Technology alllerede sidste år stor opmærksomhed, da det lancerede en Kickstarter-kampagne for at hente finansiering til sit smartwatch Pebble.

Læs også:
Dit bud: Er et smartwatch til mere end tant og fjas?

Nu kommer iWatch: 100 Apple-designere knokler med det nye produkt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.