Artikel top billede

25.000 servere hacket i al hemmelighed: Sådan misbruges de

Mange tusinde servere er blevet hacket af en gruppe it-kriminelle og misbruges nu til at gå direkte efter dig.

Siden 2011 er 25.000 Unix-baserede servere blevet hacket af it-kriminelle, der ved at byde ind på serverne har kunnet udnytte serverne til blandt andet at udsende store mændger spam-mails.

Det er sikkerhedsfirmaet ESET, der har afsløret det store server-hack, hvor der skal være udsendt flere end 35 millioner spam-beskeder hver eneste dag.

Det skriver det britiske it-medie V3.

De kriminelles aktiviteter har gået under kodenavnet Operation Windigo, og det blev afsløret af ESET i samarbejde med det tyske Computer Emergency Response Team (CERT) og Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC).

Hackerangrebet har fundet sted ved, at de kriminelle via avanceret malware fik kontrol med Unix-serverne, hvorefter besøgende på diverse sider, der var hostet på serverne, også blev ramt.

Er sket stort set ubemærket

Det drejer sig blandt andet om siderne cPanel.net og Linux Foundation, skriver V3.

"Windigo har taget til i styrke, stort set uden at være blevet bemærket af sikkerheds-miljøet, i mere end to og et halvt år, og har i øjeblikket flere end 10.000 servere under kontrol," lyder det fra ESET, der oplyser, at der hver eneste dag udsendes millioner af spam-beskeder.

"Endnu værre er det, at over en halv million computere hver eneste dag er i risiko for at blive inficeret, når de besøger websider, der er ramt af webserver-malware, som Operation Windigo har plantet, og som videresender til ondsindede exploit kits og reklamer."

V3 skriver, at ESET oplyser, at en del server-administratorer godt er klar over problemet, men ikke har gjort noget ved det.

"Vi ved godt, at det er hårdt at skulle slette din server og starte fra scratch, mens hvis hackere har stjålet eller brudt dine login-oplysninger og har fjernadgang til dine servere, har du ikke råd til at tage nogen risiko."

Læs også:

Disse tre trends skal sikkerhedsfolk have styr på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere