Artikel top billede

25.000 servere hacket i al hemmelighed: Sådan misbruges de

Mange tusinde servere er blevet hacket af en gruppe it-kriminelle og misbruges nu til at gå direkte efter dig.

Siden 2011 er 25.000 Unix-baserede servere blevet hacket af it-kriminelle, der ved at byde ind på serverne har kunnet udnytte serverne til blandt andet at udsende store mændger spam-mails.

Det er sikkerhedsfirmaet ESET, der har afsløret det store server-hack, hvor der skal være udsendt flere end 35 millioner spam-beskeder hver eneste dag.

Det skriver det britiske it-medie V3.

De kriminelles aktiviteter har gået under kodenavnet Operation Windigo, og det blev afsløret af ESET i samarbejde med det tyske Computer Emergency Response Team (CERT) og Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC).

Hackerangrebet har fundet sted ved, at de kriminelle via avanceret malware fik kontrol med Unix-serverne, hvorefter besøgende på diverse sider, der var hostet på serverne, også blev ramt.

Er sket stort set ubemærket

Det drejer sig blandt andet om siderne cPanel.net og Linux Foundation, skriver V3.

"Windigo har taget til i styrke, stort set uden at være blevet bemærket af sikkerheds-miljøet, i mere end to og et halvt år, og har i øjeblikket flere end 10.000 servere under kontrol," lyder det fra ESET, der oplyser, at der hver eneste dag udsendes millioner af spam-beskeder.

"Endnu værre er det, at over en halv million computere hver eneste dag er i risiko for at blive inficeret, når de besøger websider, der er ramt af webserver-malware, som Operation Windigo har plantet, og som videresender til ondsindede exploit kits og reklamer."

V3 skriver, at ESET oplyser, at en del server-administratorer godt er klar over problemet, men ikke har gjort noget ved det.

"Vi ved godt, at det er hårdt at skulle slette din server og starte fra scratch, mens hvis hackere har stjålet eller brudt dine login-oplysninger og har fjernadgang til dine servere, har du ikke råd til at tage nogen risiko."

Læs også:

Disse tre trends skal sikkerhedsfolk have styr på
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere