Artikel top billede

Ups! Populær chat-app blotter dine private beskeder

En meget populær app, der blandt andet gør det muligt at udveksle billeder, indeholder en alvorlig sikkerhedsbrist.

Den populære app Viber, der lader brugerne sende beskeder, tale sammen og dele billeder med hinanden helt gratis, indeholder en alvorlig sårbarhed.

Det skriver sikkerhedsmediet Threatpost.com, der kan fortælle, at den information, der overføres via Viber, potentialt kan ses af it-kriminelle.

Problemet er ifølge Threatpost, at brugernes indhold opbevares i et ikke-krypteret format på virksomhedens servere.

Det er sikkerheds-forskere fra et amerikansk universitet, der har dokumenteret sårbarheden. De har gjort Viber opmærksom på problemet - men har tilsyneladende ikke modtaget noget svar fra virksomheden.

Sårbarheden i Viber betyder ifølge Threatpost, at eksempelvis billeder og video, der sendes frem og tilbage via Viber, vil kunne blive opsnappet af kriminelle, mens selve chat-beskederne ser ud til at være krypterede.

Herunder kan du se, hvordan sikkerhedsforskerne har held til at udnytte sårbarheden i Viber:

Det er langt fra første gang, at der er sikkerhedsproblemer med en gratis besked-tjeneste.

Blandt andet har Whatsapp også tidligere været anklaget for at blotte brugernes beskeder.

Viber, der har op imod 300 millioner brugere på verdensplan, er i øvrigt ved at blive opkøbt af det japanske internet-firma Rakuten for små fem milliarder kroner.

Tidligere på året besluttede Mark Zuckerberg og Facebook at købe WhatsApp for omkring 100 milliarder kroner - og dermed overtage de omkring 500 millioner brugere, som denne tjeneste har.

Læs også:

Derfor er sms-afløser en potent sikkerhedsbombe

It-opkomling køber Skype-konkurrent for milliarder

WhatsApp: Sådan kommer vi til at fungere hos Facebook
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere