Artikel top billede

It-opkomling køber Skype-konkurrent for milliarder

Skype-lignende super-app solgt for en formue.

Det japanske internet-firma Rakuten har kastet små fem milliarder kroner efter selskabet Viber, som er kendt for en smartphone-app i lighed med Skype til tale, video og tekst.

Viber har i dag op mod 300 millioner brugere på verdensscenen og kunne i 2013 notere sig en vækst på 120 procent på brugerantallet.

Det skriver ZDNet.

Et perfekt køb

Købet passer åbenbart perfekt ind i Rakutens vækststrategi, hvor selskabet forsøger at positionere sig stærkere på digitalt indhold på mobile platforme.

Selskabet har fornylig også købt en del af det sociale billedsite Pinterest for omkring en halv milliard kroner.

"Viber forstår, hvordan folk rent faktisk vil interagere og har bygget den eneste service, der virkelig leverer på alle fronter," lyder det fra Rakutens bestyrelsesformand, stifter og direktør Hiroshi Mikitani i en pressemeddelelse.

"Det gør Viber til den ideelle platform for kundedeltagelse for Rakuten, da vi søger at bringe vores kundeforståelse ud til nye målgrupper igennem vores mange internetservices," fortsætter stifteren i pressemeddelelsen.

I dag omsætter firmaet for omkring 25 milliarder kroner, hvor salg af elektronisk varer på den japanske del af nettet er den helt store penge-ko.

Derudover beskæftiger Rakuten sig også med blandt andet bankforretning, medieportaler og underholdning, efter selskabet i de seneste par år har været på internationalt opkøbstogt.

I flæsket på Skype

Med Viber i arsenalet har Rakuten fået ny ammunition at skyde på konkurrenterne med.

For efter have levet på folks smartphones i flere år tog Viber i 2013 initiativ til at lancere en desktop-version, hvilket er et direkte angreb på Microsofts Skype-program, der dog har mere end tre gange så mange brugere.

I lighed med VoIP-tjenesten Skype er det gratis at ringe fra Viber over nettet, mens det mod betaling er muligt også at ringe til mobil- og fastnetnumre.

Læs også:
Dit mobilnummer forsvinder snart - det får du i stedet

Glem Skype - her er den fedeste "ring gratis-app"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere