EU-bøde til Microsoft: 3,7 milliarder kroner

EU udskriver en bøde på næsten fire milliarder kroner til Microsoft for at have overtrådt EU's konkurrencelovgivning. Microsoft mener, at bøden er for stor og forsøger at få EU-Kommissionen til at ændre mening, før den endelige beslutning i den omfattende monopolsag præsenteres onsdag morgen.

EU udskriver en bøde på 3,7 milliarder kroner til verdens største softwareselskab, Microsoft, for misbrug af selskabets monopolstatus på operativsystemet Windows.

EU-Kommissionen bestemte sig for milliardbøden allerede i sidste uge, da dens forligs-forhandlinger med Microsoft brød sammen.

Mandag fik bødens størrelse det blå stempel af de 15 EU-landes konkurrencemyndigheder.

Microsoft: Alt for stor
Softwareselskabet Microsoft mener, at bøden er alt for stor.

- En bøde på denne størrelse er uhørt, når man tænker på, at der inden for EU's lovgivning ikke findes en klar juridisk standard på området, siger Tom Brookes, Microsofts talsmand i Bruxelles.

EU's kommissærer diskuterer i dag bødens størrelse en sidste gang, før de træffer den endelige beslutning i den omfattende monopolsag på et møde onsdag morgen.

Microsoft mener, at en bøde er uretfærdig, da det amerikanske softwareselskab ikke vidste, at det var på kollisionskurs med EU's konkurrenceregler.

- Vi har hele tiden fortalt Microsoft, at en dom for brud på konkurrencereglerne medfører en bøde. Et lille selskab kan måske slippe, fordi de ikke kender reglerne, men det gælder absolut ikke for et selskab på Microsofts størrelse, siger Amelia Torres, talskvinde for EU's konkurrencekommissær, Mario Monti.

Har udnyttet sin markedsdominans
EU mener, at det amerikanske softwareselskab uretmæssigt har udnyttet sin markedsdominans på styresystemer til pc'er til at skubbe konkurrenter inden for serversystemer og medieafspillere ud af markedet.

Derfor vil EU tvinge Microsoft til at markedsføre selskabets lyd- og billedafspiller, Media Player, uafhængigt af styresystemet Windows.

EU's konkurrencemyndigheder mener, at det vil forbedre konkurrenceforholdene på markedet for software til afspilning af lyd og billeder, hvor eksempelvis Real Networks forsøger at tage kampen op mod Microsoft.

Microsoft risikerer også at blive tvunget til at åbne op for koden til styresystemet Windows, så det bliver lettere for konkurrenter at skrive programmer, der fungerer sammen med styresystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Premium
Magtfuld stilling hos rengøringsgigant lokkede Erik Kaae væk fra it-branchen - men nu er han tilbage igen: "Jeg har savnet at arbejde i it-branchen"