EU-bøde til Microsoft: 3,7 milliarder kroner

EU udskriver en bøde på næsten fire milliarder kroner til Microsoft for at have overtrådt EU's konkurrencelovgivning. Microsoft mener, at bøden er for stor og forsøger at få EU-Kommissionen til at ændre mening, før den endelige beslutning i den omfattende monopolsag præsenteres onsdag morgen.

EU udskriver en bøde på 3,7 milliarder kroner til verdens største softwareselskab, Microsoft, for misbrug af selskabets monopolstatus på operativsystemet Windows.

EU-Kommissionen bestemte sig for milliardbøden allerede i sidste uge, da dens forligs-forhandlinger med Microsoft brød sammen.

Mandag fik bødens størrelse det blå stempel af de 15 EU-landes konkurrencemyndigheder.

Microsoft: Alt for stor
Softwareselskabet Microsoft mener, at bøden er alt for stor.

- En bøde på denne størrelse er uhørt, når man tænker på, at der inden for EU's lovgivning ikke findes en klar juridisk standard på området, siger Tom Brookes, Microsofts talsmand i Bruxelles.

EU's kommissærer diskuterer i dag bødens størrelse en sidste gang, før de træffer den endelige beslutning i den omfattende monopolsag på et møde onsdag morgen.

Microsoft mener, at en bøde er uretfærdig, da det amerikanske softwareselskab ikke vidste, at det var på kollisionskurs med EU's konkurrenceregler.

- Vi har hele tiden fortalt Microsoft, at en dom for brud på konkurrencereglerne medfører en bøde. Et lille selskab kan måske slippe, fordi de ikke kender reglerne, men det gælder absolut ikke for et selskab på Microsofts størrelse, siger Amelia Torres, talskvinde for EU's konkurrencekommissær, Mario Monti.

Har udnyttet sin markedsdominans
EU mener, at det amerikanske softwareselskab uretmæssigt har udnyttet sin markedsdominans på styresystemer til pc'er til at skubbe konkurrenter inden for serversystemer og medieafspillere ud af markedet.

Derfor vil EU tvinge Microsoft til at markedsføre selskabets lyd- og billedafspiller, Media Player, uafhængigt af styresystemet Windows.

EU's konkurrencemyndigheder mener, at det vil forbedre konkurrenceforholdene på markedet for software til afspilning af lyd og billeder, hvor eksempelvis Real Networks forsøger at tage kampen op mod Microsoft.

Microsoft risikerer også at blive tvunget til at åbne op for koden til styresystemet Windows, så det bliver lettere for konkurrenter at skrive programmer, der fungerer sammen med styresystemet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere