Artikel top billede

Forsvar kører kampvogn med Oculus Rift

Forsvar forsøger sig med den hypede virtual reality-brille for at kunne se igennem kampvognens centimetertykke stålskrog.

Den norske hær har i et forsøg på at videreudvikle de ellers traditionelle kampvogne tilføjet virtual reality-brillen Oculus Rift.

Resultatet er en kampvognsfører, som kan se næsten alt omkring sig, imens hun sikkert kan sidde bag lukkede skodder i kampvognen.

Det norske ingeniørmagasin Teknisk Ukeblad har besøgt den norske hærs værksted, og har oplevet den tidlige prototype af det specialudviklede kamerasystem ved Rena i Norge.

Drej hovedet og se tilbage
Med fire vidvinkelkameraer fordelt rundt på kampvognen kan føreren, der har et par Oculus Rift-briller på, se rundt om sig ved at dreje hovedet.  Det giver helt nye muligheder for at kunne køre ind i fjendeland uden at skulle have diverse luger åbne for at skulle orientere sig.

Kigger føreren af kampvognen ned, vil hun kigge direkte ned på jorden, så det vil nu være muligt at parkere en kampvogn med centimeter-præcision, hvilket er imponerende, når vi har at gøre med et flere tons tungt monster af jern og bælter.

"Det er et meget lovende koncept. Brillerne, er kun en prototype og mangler den nødvenlige opløsning, for at vi kan se langt, og de giver en del svimmelhed for vores kører, men der er absolut potentiale, forklarer Major Ola Petter Odden fra det norske forsvarsværksted til Teknisk Ukeblad.

Han gætter på, at teknologien skal modne i to til tre år, før at den for alvor kan bruges.

Inspiration fra Battlefield
Computerspillere, der spiller krigsspil som Battlefield eller Call of Duty, vil blive slemt overraskede, hvis de prøvede at sidde i en rigtig kampvogn. I spillene kan man se alt omkring sig uden problemer, og det er det, som det norske firma bag brillen vil skabe.

"De, der spiller Battlefield, har det noget nemmere end i en rigtig kampvogn, men med vores software kan man tilføje al den ekstra information, som man kender det fra computerspillene, siger udvikleren Daniel Mestervik fra Making View til Teknisk Ukeblad.

Den ekstra information er for eksempel et overliggende kort, geografisk terrænkort, hastighed og vertikal position.

Læs også: Facebook køber netbrille-firma for 11 milliarder: Her er de vilde planer

Læs også: Facebooks vilde planer: Du skal leve gennem disse briller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere