Artikel top billede

Derfor forstår din it-afdeling og forretningen ikke hinanden

En virksomheds it-afdeling og forretningsledet har vidt forskellige syn på, hvad it egentlig kan levere af værdi - og hvor hurtigt det skal ske. .

Et halvt år.

Så stor er forskellen på, hvad en dansk it-afdeling kan levere, og hvad forretningsledet i en virksomhed forventer, at it-afdelingen kan levere.

Det viser en undersøgelse fra softwareselskabet VMWare, som har spurgt i alt 1.800 it-beslutningstagere i virksomheder fra hele verden med flere end 100 ansatte om deres forventninger til it.

Denne markante forskel i forventninger og de reelle implementeringer og opgraderinger åbner ifølge VMwares tekniske chef for Europa, Joe Baguley, for, at mindre og fleksible konkurrenter kan overhale en ellers veletableret virksomhed indenom.

Bare fordi konkurrenterne er hurtigere til at få søsat deres produkter.

Således frygter 86 procent af danske it-beslutningstagere ifølge VMware-undersøgelsen, at mindre konkurrenter kan puste dem i nakken med hurtigere it-implementeringer.

"Succesrige virksomheder som Facebook og Google opdaterer apps hver dag, mens det for andre kan tage tre år, før der sker noget. Hvis it skal være med til at lede en virksomhed ind i fremtiden, skal it også gøre forretningen hurtigere," siger Joe Baguley til Computerworld om fundene i undersøgelsen.

34 trin til server-godkendelse

Ud over VMwares traditionelle salgsbudskaber om at automatisere en virksomheds datacenter med virtualisering og opbygningen af hybrid clouds peger Joe Baguley også på, at interne procedurer kan strammes gevaldigt op for at sætte kul under it-kedlerne.

"Jeg har talt med en kunde, der skulle igennem 34 godkendelser, før vedkommende kunne få en ny server. I dag er der kun tre led til denne godkendelse, og så går det altså noget stærkere," siger han.

VMwares tekniske chef peger på, at der i høj grad er tale om en mental rejse, når en it-afdeling går fra at være infrastruktur-orienteret til at gå mod at blive service-orienteret.

En rejse, der også gerne skulle mærkes på bundlinje og i arbejdstilfredsheden.

"I dag går omkring 70 procent af et it-budget på vedligeholdelse og drift, mens 30 procent går til udvikling. Den fordeling bør nok snarere ligge på 50/50, hvis man vil rykke hurtigere," forklarer Joe Baguely.

Én app til alverdens brugere

Han fremhæver, at her er enkel og brugervenlig app-levering til alle platforme essentielt for en fleksibel virksomhed.

"Alle kan jo starte med at kigge på deres arbejdsprogrammer og spørge sig selv, om de også ville købe dette produkt i en app store med deres egne penge," lyder opfordringen.

I den sammenhæng fortæller han, at er stor engelsk og indtil videre hemmeligholdt supermarkedskæde er i gang med at udvikle én app, der både kan bruges af kunderne og de ansatte.

"Her bliver det så login'et i app'en, der er afgørende for, hvad man har adgang til i denne kommende app," forklarer Joe Baguely som et eksempel på, hvordan man kan komme hurtigt ud af starthullerne med it-løsninger, der rammer mange målgrupper på én gang.

Læs også:

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint

Lær af en af de bedste CIO'er: Sådan får du succes med dine it-projekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere