Pladebranchen sagsøger studerende

Den amerikanske pladeindustri har anlagt yderligere 532 sager mod fildelere,. Sagerne involverer blandt andet 21 amerikanske universiteter. Dermed har pladebranchen nu sagsøgt i alt 2.000 personer.

For første gang har den amerikanske pladebranches organisation, RIAA, sagsøgt computerbrugere på universiteter for ulovligt at dele musikfiler.

I alt 21 amerikanske universiteter, herimellem nogle af de mest kendte som Stanford og Berkeley, er involveret i sagsanlægget.

I alt har RIAA anlagt yderligere 532 retssager for ulovlig fildeling. Af dem befinder de 89 brugere sig på universiteternes netværk, mens resten har haft adgang til internet gennem kommercielle udbydere.

Kender ikke identiteter

Som sædvanligt i den slags amerikanske sager kender pladebranchen slet ikke brugernes identitet. Antipiraterne har simpelthen registreret den IP-adresse, fra hvilken den ulovlige fildeling er foretaget.

Så håber RIAA at få domstolene til at tvinge internetudbyderne til at udlevere brugernes identitet. Det lykkes i de fleste tilfælde, men det har voldt problemer i enkelte stater.

Repræsentanter fra flere amerikanske universiteter siger til forskellige amerikanske medier, at de har tænkt sig at samarbejde med RIAA, hvis det juridiske grundlag er i orden.

En repræsentant for Stanford fremhæver over for New York Times, at universitetet allerede sidste år indskærpede over for studerende og ansatte, at de skal følge ophavsretslovgivningen.

Alligevel finder pladebranchen det på sin plads at inddrage de studerende i de nye sager. Det skal blandt andet ses i lyset af, at brugerne i de nye sager i gennemsnit har kopieret 837 stykker musik.

Brugerne på universiteter verden over var først til at tage fildeling til sig, blandt andet på grund af den høje båndbredde, som universiteterne oftest har. Mange universiteter har dog i dag værktøjer i drift, som skal forhindre fildeling.

RIAA har nu i alt rejst omkring 2.000 sager mod amerikanske fildelere, og 408 har indgået forlig med organisationen. Det har i gennemsnit kostet dem 18.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere