Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Med disse tre våben vil Viaplay slå Netflix

Kampen om streaming-kunderne spidser til. Netflix har førertrøjen på, men Viaplay optrapper kampen. Her er de tre våben, der skal sikre sejren over Netflix.

Viaplay fintuner nu maskinen for at ruste streaming-tjenesten til kampen mod Netflix og HBO.

Ved at appellere til en bredere brugerskare håber tjenesten på at kunne få en større del af lagkagen.

Hurtigere film

Der går lang tid, fra filmtitler vises i biografen, til de kan købes eller lejes.

Den ventetid har Viaplay tænkt sig at beskære, så du i snit kan forvente en ventetid på 8-12 måneder fra biopremiere til Viaplay-leje.

På indholdssiden skal repertoiret også være bredere, så det både kan tiltrække mænd, kvinder og børn. Specielt sidstnævnte har ikke fået meget plads hos Viaplay, hvilket har været en fordel for Netflix.

Men nu vil Viasat altså også bygge en børnezone.

Samlet set vil udbuddet blive således:

"Vi vil tilbyde omkring 2.000 film og omkring 10.000 afsnit af forskellige serier," siger Rikard Steiber, der er administrerende direktør for streaming-butikken, til hardware.no.

Til de sportsinteresserede er Viaplay klar med indhold fra Formel 1, Champions League og flere af de amerikanske ligaer i eksempelvis basketball og amerikansk fodbold.

30 dage offline

En anden ting, der adskiller Viaplay fra konkurrenterne, er muligheden for at hente indhold og gemme det lokalt på telefonen eller tabletten.

Offline-funktionen gør det muligt at gemme en film eller serie i op til 30 dage.

"Når indholdet kan hentes ned, er brugerne ikke længere afhængige af netforbindelser, eksempelvis på ferieturen," forklarer Rikard Steiber.

Desuden skal understøttelsen af Cromecast og Apple Airplay forbedres i nyere versioner af tjenesten.

Disse teknologiske ændringer bliver implementeret i løbet af 2014.

Prisen halter lidt

I sidste måned fik prisen på et Netflix-abonnement et hak op i rigtig mange lande - dog ikke Danmark, hvor abonnementet starter ved 69 kroner.

Viaplay koster lidt mere.

79 kroner for et abonnement uden sport og 229 kroner med. Det bliver der ikke rokket ved i øjeblikket, men der gives dog ingen garantier.

"Vi fortsætter med den samme pris, men det er klart, at vi evaluerer prisen med jævne mellemrum," siger Rikard Steiber.

Læs også:

Streaming-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps

Nu skruer Netflix priserne op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.