Artikel top billede

Med disse tre våben vil Viaplay slå Netflix

Kampen om streaming-kunderne spidser til. Netflix har førertrøjen på, men Viaplay optrapper kampen. Her er de tre våben, der skal sikre sejren over Netflix.

Viaplay fintuner nu maskinen for at ruste streaming-tjenesten til kampen mod Netflix og HBO.

Ved at appellere til en bredere brugerskare håber tjenesten på at kunne få en større del af lagkagen.

Hurtigere film

Der går lang tid, fra filmtitler vises i biografen, til de kan købes eller lejes.

Den ventetid har Viaplay tænkt sig at beskære, så du i snit kan forvente en ventetid på 8-12 måneder fra biopremiere til Viaplay-leje.

På indholdssiden skal repertoiret også være bredere, så det både kan tiltrække mænd, kvinder og børn. Specielt sidstnævnte har ikke fået meget plads hos Viaplay, hvilket har været en fordel for Netflix.

Men nu vil Viasat altså også bygge en børnezone.

Samlet set vil udbuddet blive således:

"Vi vil tilbyde omkring 2.000 film og omkring 10.000 afsnit af forskellige serier," siger Rikard Steiber, der er administrerende direktør for streaming-butikken, til hardware.no.

Til de sportsinteresserede er Viaplay klar med indhold fra Formel 1, Champions League og flere af de amerikanske ligaer i eksempelvis basketball og amerikansk fodbold.

30 dage offline

En anden ting, der adskiller Viaplay fra konkurrenterne, er muligheden for at hente indhold og gemme det lokalt på telefonen eller tabletten.

Offline-funktionen gør det muligt at gemme en film eller serie i op til 30 dage.

"Når indholdet kan hentes ned, er brugerne ikke længere afhængige af netforbindelser, eksempelvis på ferieturen," forklarer Rikard Steiber.

Desuden skal understøttelsen af Cromecast og Apple Airplay forbedres i nyere versioner af tjenesten.

Disse teknologiske ændringer bliver implementeret i løbet af 2014.

Prisen halter lidt

I sidste måned fik prisen på et Netflix-abonnement et hak op i rigtig mange lande - dog ikke Danmark, hvor abonnementet starter ved 69 kroner.

Viaplay koster lidt mere.

79 kroner for et abonnement uden sport og 229 kroner med. Det bliver der ikke rokket ved i øjeblikket, men der gives dog ingen garantier.

"Vi fortsætter med den samme pris, men det er klart, at vi evaluerer prisen med jævne mellemrum," siger Rikard Steiber.

Læs også:

Streaming-topchef vil kontrollere operatørers bredbånds-hastigheder

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps

Nu skruer Netflix priserne op
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere