Artikel top billede

Anbefaling: Fremtidens NemID skal gøre dig anonym

Fremtidens NemID skal give brugeren anonymitet, kunne bruges på alle platforme og med mulighed for at vælge flere sikkerhedsniveauer, lyder det fra Dansk It.

I morgen kommer NemID til dine mobile enheder, men tankerne om næste generation af danskernes login-løsning går langt videre end blot at være mobil. 

For i de næste versioner af danskernes login-løsning skal der bygges nye funktioner ind, hvis det står til foreningen Dansk It.

Det fremgår af et høringssvar om fremtidens digitale signatur, som netop er afgivet til Digitaliseringsstyrelsen.

Se og Hør-krisen har således sat sine tydelige spor i forslaget.

Dansk it anbefaler nemlig, at der indføres organisatoriske sikkerhedsrutiner, så man bedre bliver i stand til at gardere sig mod misbrug af typen som i Se og Hør-sagen

Det lyder blandt andet, at samme person ikke må have adgang til mere end ét system, at Digitaliseringsstyrelsen gennemfører egen kontrol med leverandørens it-sikkerhedspraksis, og at hardware til hvert kritisk system fysisk skal være beskyttet og uafhængigt af hardware til andre kritiske systemer.

CPR-sikring

Også den solide opmærksomhed på personnummeret, blandt andet i forbindelse med at mange danske politikere har fået offentliggjort deres CPR på nettet, har sat spor.

"Løsningen bør som default indeholde forskellige sikkerhedsniveauer og privatlivsbeskyttelse og samtidig være enkel at bruge," står der i høringssvaret, som anbefaler, at der skal være mulighed for delvis eller trinvis anonymitet.

"Der er situationer, hvor det kan være ønskværdigt at være delvist anonym. Der kan være funktioner, hvor det kun er få oplysninger om brugeren, som er nødvendige for at blive tilladt adgang til en bestemt funktion," siger Per Andersen, administrerende direktør i Dansk It.

Internet i alt

Et andet nøglepunkt er en forventning om, at der kommer it i alt fra støvsugere til køleskabe.

"Når almindelige brugsgenstande får et cyberliv, bliver det nødvendigt at beskytte de data, som brugsgenstandene indsamler om os med en digital signatur. Den fremtid bør den næste generations digitale signatur være klar til," siger Per Andersen.

Derfor lyder en af anbefalingerne, at det skal være nemt at anvende løsningen på nye typer af enheder, hvad enten det måtte være fremtidens intelligente køleskabe eller medicinaludstyr.

Du kan læse hele svaret fra Dansk It her.

Læs også:
Så mange danskere kan stå uden NemID i næste måned

Åh nej: Det mobile NemID udskudt på ubestemt tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere