Artikel top billede

Fire tiltalt for DDOS-angreb mod fagforbund - risikerer fængselsstraf

Fire anklagede risikerer fængselsstraf for hacker-angreb, der sendte flere fagforbunds hjemmesider i sort og blokerede udbetaling af dagpenge.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltalte mod fire personer, som ifølge politiet i 2012 planlagde og gennemførte en stribe DDOS-angreb mod blandt andet fagforbundene 3F, HK og LO's hjemmesider.

De omfattende hackerangreb blev angiveligt gennemført som hævn rettet mod fagforbundet 3F's konflikt og blokade mod restaurant Vejlegården i Vejle. Angrebene førte blandt andet til, at cirka 30.000 af arbejdsløse medlemmer af 3F's a-kasse ikke kunne komme i kontakt med a-kassen, og at udbetalingen af dagpenge derfor blev forsinket i flere dage.

"Angrebene blev efter politiet og anklagemyndighedens opfattelse foretaget af medlemmer af internetgruppen Anonymous, der er en uorganiseret gruppe af mennesker, der selv angiver at kæmpe for ytringsfrihed," lyder det fra senioranklager Ebbe Arentoft, Københavns Politi.

Ud over angrebene på fagforbundenes hjemmesider er en af de tiltalte desuden tiltalt for en lang række mislykkede forsøg på at få adgang til databaser hos CPR-registeret, i flere ministerier, Folketinget, Rigspolitiet og en hel stribe private firmaer.

Anklageren går efter fængselsstraf til de fire tiltalte. Han vil dog ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast på, hvor lang en straf han vil kræve.

Kravet om straf vil blandt andet afhænge af straffesagen mod den svenske top-hacker Gottfrid Svartholm, som blandt andet er tiltalt for at hacke CSC's it-systemer som indeholder danskerne CPR-numre.

Sagen er endnu ikke berammet ved Københavns Byret, men Ebbe Arentoft forventer, at selve sagen vil strække sig over otte retsdage.

Læs også:

Anonymous angriber 3F og HK

Kanal-profil hænges ud som 3F-hacker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere