Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Fire tiltalt for DDOS-angreb mod fagforbund - risikerer fængselsstraf

Fire anklagede risikerer fængselsstraf for hacker-angreb, der sendte flere fagforbunds hjemmesider i sort og blokerede udbetaling af dagpenge.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltalte mod fire personer, som ifølge politiet i 2012 planlagde og gennemførte en stribe DDOS-angreb mod blandt andet fagforbundene 3F, HK og LO's hjemmesider.

De omfattende hackerangreb blev angiveligt gennemført som hævn rettet mod fagforbundet 3F's konflikt og blokade mod restaurant Vejlegården i Vejle. Angrebene førte blandt andet til, at cirka 30.000 af arbejdsløse medlemmer af 3F's a-kasse ikke kunne komme i kontakt med a-kassen, og at udbetalingen af dagpenge derfor blev forsinket i flere dage.

"Angrebene blev efter politiet og anklagemyndighedens opfattelse foretaget af medlemmer af internetgruppen Anonymous, der er en uorganiseret gruppe af mennesker, der selv angiver at kæmpe for ytringsfrihed," lyder det fra senioranklager Ebbe Arentoft, Københavns Politi.

Ud over angrebene på fagforbundenes hjemmesider er en af de tiltalte desuden tiltalt for en lang række mislykkede forsøg på at få adgang til databaser hos CPR-registeret, i flere ministerier, Folketinget, Rigspolitiet og en hel stribe private firmaer.

Anklageren går efter fængselsstraf til de fire tiltalte. Han vil dog ikke på nuværende tidspunkt lægge sig fast på, hvor lang en straf han vil kræve.

Kravet om straf vil blandt andet afhænge af straffesagen mod den svenske top-hacker Gottfrid Svartholm, som blandt andet er tiltalt for at hacke CSC's it-systemer som indeholder danskerne CPR-numre.

Sagen er endnu ikke berammet ved Københavns Byret, men Ebbe Arentoft forventer, at selve sagen vil strække sig over otte retsdage.

Læs også:

Anonymous angriber 3F og HK

Kanal-profil hænges ud som 3F-hacker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.