Artikel top billede

Jaguar Land Rover havde indbudt 40 virksomheder til at konkurrere om at blive koncernens nye leverandør af konfigurationssoftware.

Dansk softwaresucces: Bilfabrik var tre dage på vores kontor før vi fik ordren

Software til konfiguration af komplekse produkter er en kæmpe succes for Configit, som nu går benhårdt efter positionen som nr. 1 i verden. Nyt opkøb af 3Dfacto giver flere muskler.

Den 16. januar 2012 var en stor dag for bestyrelsesformand Michael Moesgaard Andersen og de andre i Configit A/S. To års arbejde med at lande en kolossalt vigtig kontrakt og referencekunde var lykkedes, og det blev annonceret netop den vinterdag.

Forud var gået et toårigt forløb, hvor den lille danske softwarevirksomhed inden for konfiguration af komplekse produkter med dengang cirka 10 ansatte satte alle sejl til.

Jaguar Land Rover havde indbudt 40 virksomheder til at konkurrere om at blive koncernens nye leverandør af konfigurationssoftware - en kontrakt på et uhørt stort millionbeløb for en dansk virksomhed allerede i første fase og med udsigt til et mangeårigt samarbejde. Til sidst var kun tre virksomheder tilbage, deriblandt Configit.

Stor delegation på besøg

"Jaguar Land Rover sendte en stor delegation af folk fra virksomheden, som besøgte tre af vores kunder. Til sidst var de tre dage på vores kontor, hvor vi altså var cirka 10 ansatte. Og så fik vi ordren", husker Michael Moesgaard Andersen.

Den ordre blev et absolut vendepunkt for virksomheden, som i dag med opkøbet af 3Dfacto tæller 92 mand.

"Jaguar Land Rover er en ekstremt vigtig reference for os, for en meget stor del af alverdens bilproducenter står overfor samme udfordring, som Jaguar Land Rover gjorde. De skal udskifte deres konfigurationssoftware, da den ikke supporteres længere," fortæller han.

Flere kontrakter på vej

Ifølge Michael Moesgaard Andersen er Configit meget tæt på at lande flere kontrakter inden for det felt, der under ét kaldes automotive, og som på verdensplan tæller cirka 200 virksomheder.

"Vores ambition er at blive markedsledende på verdensplan inden for konfiguration. Intet mindre. Det er en stor ambition, men det er blevet endnu mere realistisk på det seneste, for vores konkurrent Big Machines er blevet solgt til Oracle, så nu er der ikke flere store spillere tilbage," fortæller han.

Configit har kontorer i England, USA, Tyskland, Indien og Kina, og det er da også i udlandet at 95 procent af omsætningen genereres. I Danmark tæller kunderne Lego, Grundfos, Oticon og Danfoss.

"Configit er lykkedes med at opbygge en global struktur, og det bidrager til, at vi nu får de globale organisationer som kunder. Det betyder også, at vi flugter med analysehuset Gartners såkaldte matrice inden for software til konfiguration, som er på vej, og som vi forventer at være en del af. Det er super vigtigt for os, og det vil også bidrage til ordrebogen," siger Michael Moesgaard Andersen.

Målet er markedslederposition på verdensplan

I fredags kunne Configit så annoncere opkøbet af den danske virksomhed 3Dfacto A/S, som også udvikler software til konfiguration, og som er særlig stærk inden for 2D- og 3D- visualisering og avanceret løsningskonfiguration.

"Med købet af 3Dfacto har Configit nu en meget komplet løsning til håndtering af konfigurationsudfordringer for alle størrelser og typer af produktionsvirksomheder", siger Henrik Reif Andersen, administrerende direktør i Configit i en pressemeddelelse.

De 15 ansatte i 3Dfacto rykker ind hos Configit, som i forvejen tæller 77 ansatte. Prisen for selskabet er ikke offentliggjort.

100 millioner i omsætning nås inden for et år

Configit kom ud af 2013 med et overskud før skat på 28 millioner kroner. I følge Michael Moesgaard Andersen, som ejer 54 procent af selskabet, er der ingen forventninger om en tilsvarende lønsomhed i 2014.

"Det, der tæller, er vores bestræbelser på at opbygge en global markedslederposition hurtigt, og vi har ansat rigtig mange medarbejdere på det seneste," siger han.

"Til gengæld er der ingen tvivl om, at omsætningen vil stige. Configit oplyser ikke omsætningstal, men målet er lige nu at passere de 100 millioner kroner," siger han.

Med 92 mand på lønningslisten er det mål nok inden for rækkevidde inden for et år.

Configit blev stiftet i år 2000 med udgangspunkt i forskningsresultater fra danske universiteter. Configits software bruges blandt andet til at håndtere variation, når produkter skal masseproduceres. Softwaren følger samtidig produkter fra vugge til grav, det vil sige fra den tidlige designfase gennem produktionsfasen over salgsfasen og til slut i produktets vedligeholdelsesfase.

Et af de områder, hvor selskabets nyudviklede platform for CLM (Configuration Lifecycle Management) bruges, er altså i den fremtidige produktion af Jaguar og Land Rover og faktisk også af Case New-Holland landbrugsmaskiner. Også i forbindelse med salg af en lang række komplekst industrielt udstyr anvendes Configits software ved udarbejdelse af tilbud og order.

Læs også:
Canon køber dansk succesvirksomhed med 389 ansatte
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.