Artikel top billede

Nokia-telefoner først med stor og ventet Windows Phone-opdatering

Nokias Lumia-telefoner får som de første Windows Phone 8.1-opdateringen.

Den længe ventede opdatering til Windows Phone kommer nu til Nokias Lumia-telefoner.

Opdateringerne ruller støt ud i denne uge - også til de danske Lumia-ejere - og det ser ud til, at næsten alle Windows Phone 8-modeller får opdateringen.

Opdateringen, som hos Nokia kaldes "Lumia Cyan", indeholder en lang række opdateringer, som blandt andet tæller en udvidet mulighed for at personliggøre livetiles, så de fylder mindre. Der kommer samtidig en længe ventet notifikationsbar, som Microsoft kalder Actioncenter i stedet.

Samtidig kommer der også en række opdateringer til Microsofts egne programmer såsom Internet Explorer 11, som er blevet en del hurtigere, og til kalender-appen, som skulle være væsentligt mere overskuelig.

Ingen Cortana til Danmark endnu

Til de amerikanske Lumia-brugere kommer Microsofts elektroniske assistent, Cortana, i opdateringen.

Cortana, som er en direkte konkurrent til Google's Google Now og Apples Siri, gættede blandt andet rigtigt på næsten alle fodboldkampe til VM, men der vil stadig gå en rum tid, før vi kommer til at høre Cortana tale dansk.

I stedet vil der komme en række andre features som understøttelse af Mircast, Bluetooth 4.0-understøttelse og en motions-app, som samler fitness-relaterede data om dig.

Vi har testet Nokias 930, som med Windows Phone 8.1 næsten fik omvendt en indædt iPhone-bruger. Læs mere her

Opdateringen sker fra i denne uge og over de kommende uger over hele verden. Du kan se hele listen over hvilke telefoner, som modtager en opdatering her.

Læs også: Microsoft: Derfor kommer Windows Phone ind i de danske virksomheder

Læs også: Så vild bliver Windows Phone 8.1

Læs også: Gartner spår kanonvækst for Windows Phone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere