Artikel top billede

Sådan ser MIT-forskernes eksperiment ud, hvor det er lykkedes at få kondenserende vanddråber til at fremstille elektricitet. Foto: Nenad Miljkovic and Daniel J. Preston

Ny forskning: Oplad din telefon med vand

Amerikanske forskere har fundet ud af, hvordan små vanddråber, der er i stand til at optage og transportere elektrisk energi, faktisk kan udnyttes til at lade en telefon.

Vand er normal ikke bedste venner med en mobiltelefon, men måske kan ny forskning vende op og ned på det.

Sidste år fandt forskere på MIT ud af, at vanddråber, der kondenserer og spontant springer frem og tilbage mellem specialbehandlede kobberplader, i processen optager en elektrisk ladning.

Nu har de samme forskere fremstillet et apparat, som kan ‘høste' og udnytte denne ladning til at fremstille elektricitet, skriver MIT News.

Forskerne indrømmer, at udbyttet er ganske beskedent - det vil tage cirka 12 timer at lade en mobiltelefon helt op - men hvis du befinder dig midt ude i junglen, hvor der ikke lige er en fungerende stikkontakt i nærheden, er det nu nok tilfredsstillende.

Det er nu i første omgang også i den slags omgivelser, at metoden vil fungerer bedst - altså hvor der er varmt og fugtigt.

Du kan læse mere om forskningsrfesultaterne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere