Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Derfor ender store softwareprojekter som det rene juks

Store softwareprojekter ender alt for ofte i store problemer - og kan ligefrem true virksomhedens eksistens. Her er forklaringen.

Mange virksomheder og organisationer bruger omkring halvdelen af it-budgettet på at udvikle nye softwareløsninger.

Derfor er det også en ganske alvorlig sag, at alt for mange projekter ikke ender, som det var hensigten - men i stedet som et helt eller delvist mislykket softwareprojekt.

"En undersøgelse af McKinsey og Oxford Uni­versity fandt, at store softwareprojekter i gennemsnit overskrider budgettet med 66 procent og tidsplanen med 33 procent." 

"Så mange som 17 procent af projekterne går så skidt, at de kan true selve virksomhedens eksistens,"
skriver
McKinsey.

Derfor er det så svært at styre

Rådgivningsfirmaet har også et bud på, hvad årsagen er til, at de store projekter har en øget risiko for at ende galt.

"De tre discipliner, der er involveret i projekter med applikationsudvikling - forretningsanalyser, udvikling og test - fungerer ofte i siloer med et ineffektivt informations-flow imellem dem. Dette er et mindre problem i små applikations-projekter, men kommunikations-problemerne vokser i store-komplekse programmer," skriver McKinsey.

De projekter, der har den største risiko for at ende galt, er typisk dem, der afviger mest fra de normale arbejdsgange i virksomheden.

For kommunikationen og koordinationen er altafgørende, hvis projektet skal ende som en succes.

McKinsey peger på, at agile udviklingsmetoder og lignende kan hjælpe projektet på rette vej, men skriver samtidig at agil udvikling typisk passer bedst til mindre projekter - og uanset hvilke metoder, man tager i brug, så skal man være opmærksom på de organisatoriske udfordringer.

"... det er vores erfaring, at disse tilgange skal kombineres med en ny organisations-konstruktion med teams, der fungerer på tværs af funktioner."

"Vi har opdaget, at funktionelt organiserede team-strukturer virker modsat hensigten i mange store, komplekse projekter med appplikations-udvikling. Hver enkelt funktion tager kun ejerskab over sin del af softwareudviklingens livscyklus i stedet for at levere brugbar funktionalitet til slutbrugeren," skriver McKinsey.

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste it-chefer - og deres vinderprojekter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.