Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Derfor ender store softwareprojekter som det rene juks

Store softwareprojekter ender alt for ofte i store problemer - og kan ligefrem true virksomhedens eksistens. Her er forklaringen.

Mange virksomheder og organisationer bruger omkring halvdelen af it-budgettet på at udvikle nye softwareløsninger.

Derfor er det også en ganske alvorlig sag, at alt for mange projekter ikke ender, som det var hensigten - men i stedet som et helt eller delvist mislykket softwareprojekt.

"En undersøgelse af McKinsey og Oxford Uni­versity fandt, at store softwareprojekter i gennemsnit overskrider budgettet med 66 procent og tidsplanen med 33 procent." 

"Så mange som 17 procent af projekterne går så skidt, at de kan true selve virksomhedens eksistens,"
skriver
McKinsey.

Derfor er det så svært at styre

Rådgivningsfirmaet har også et bud på, hvad årsagen er til, at de store projekter har en øget risiko for at ende galt.

"De tre discipliner, der er involveret i projekter med applikationsudvikling - forretningsanalyser, udvikling og test - fungerer ofte i siloer med et ineffektivt informations-flow imellem dem. Dette er et mindre problem i små applikations-projekter, men kommunikations-problemerne vokser i store-komplekse programmer," skriver McKinsey.

De projekter, der har den største risiko for at ende galt, er typisk dem, der afviger mest fra de normale arbejdsgange i virksomheden.

For kommunikationen og koordinationen er altafgørende, hvis projektet skal ende som en succes.

McKinsey peger på, at agile udviklingsmetoder og lignende kan hjælpe projektet på rette vej, men skriver samtidig at agil udvikling typisk passer bedst til mindre projekter - og uanset hvilke metoder, man tager i brug, så skal man være opmærksom på de organisatoriske udfordringer.

"... det er vores erfaring, at disse tilgange skal kombineres med en ny organisations-konstruktion med teams, der fungerer på tværs af funktioner."

"Vi har opdaget, at funktionelt organiserede team-strukturer virker modsat hensigten i mange store, komplekse projekter med appplikations-udvikling. Hver enkelt funktion tager kun ejerskab over sin del af softwareudviklingens livscyklus i stedet for at levere brugbar funktionalitet til slutbrugeren," skriver McKinsey.

Læs også:

Her er Danmarks fem bedste it-chefer - og deres vinderprojekter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere