Artikel top billede

Danske forskere snupper verdensrekord i dataoverførsel

Forskere fra DTU har sat en vild rekord i dataoverførsler, og Danmark snupper dermed verdensrekorden fra Tyskland.

Forskere på DTU har formået at overføre hele 43 terabit i sekundet. 

High-Speed Optical Communications-gruppen (HSOC) ved DTU Fotonik har dermed slået den hidtidige vedensrekord, der var sat af nogle tyskere - den lød på 32 terabit i sekundet.

Det skriver DTU selv i en pressemeddelelse.

Forskerne skriver, at internettrafikken årligt øges med 40-50 procent, og at internettet i dag står for et samlet energiforbrug, der svarer til en CO2-udledning på mere end to procent af den globale menneskeskabte CO2-udledning.

Det er på niveau med transportindustrien.

"Men disse andre industrier vokser ikke med 40 procent om året. Derfor er det bydende nødvendigt at finde løsninger til internettet, hvor energiforbruget reduceres kraftigt, samtidig med at båndbredden øges. Det er dette DTU-gruppen har demonstreret med denne seneste rekord," forklares det blandet andet.

Til forsøget brugte forskerne en ny type optisk fiber, som de havde lånt af det japanske teleselskab NNT.

"Fiberen indeholder syv kerner (glastråde) i stedet for kun én kerne, som er i standard-fibrene. Derved er det muligt at flytte endnu mere data. Trods de syv kerner, fylder denne nye fiber ikke mere end standard-fiberen."

High-Speed Optical Communications-gruppen ved DTU Fotonik har tidligere haft netop denne verdensrekord, og i 2009 var gruppen den første, der brød 'terabit-muren' ved at overføre 1 terabit i sekundet.

Den nye verdensrekord på 43 terabit i sekundet er blevet verificeret, og den blev præsenteret ved den internationale konference CLEO 2014, lyder det desuden fra DTU.

Læs også:

Super hurtige og trådløse lasernetværk får nu ekstra turbo




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere