Artikel top billede

Apple fjerner giftige kemikalier fra iPhone-produktion

Apple finder kræftfremkaldende kemikalier i produktionen af iPhone.

Apple fjerner efter pres fra miljø- og fag-organisationer de giftige kemikalier benzen og n-hexan fra de produktions-linier, der på kinesiske fabrikker anvendes til at samle Apples produkter.

Presset er kommet fra organisationerne Green America samt China Labor Watch, der begrunder kravet med, at benzen og n-hexan i vid udstrækning anvendes på kinesiske fabrikker - inklusive dem, der samler Apples produkter.

Apple har på denne baggrund undersøgt 22 af selskabets kinesiske produktionslinier, hvor der i alt arbejder op mod en halv million kinesiske arbejdere.

Apple har imidlertid ikke fundet 'nogen udbredt anvendelse af benzen eller n-hexan,' ligesom Apple bedyrer, at der ikke er blevet fundet nogen tegn på, at arbejdere er blevet udsat for nogen fare for deres 'helbred og sikkerhed,' som det hedder.

Selskabet har imidlertid fundet benzen og n-hexan på fire fabrikker, men selskabet hævder, at de to giftige kemikalier på disse fire fabrikker er blevet anvendt i så små doser, at det ikke har været i strid med Apples sikkerheds-regulativer.

Benzen og n-hexan er blevet anvendt i de afsluttende rense-procedurer af Apple-produkterne.

Alligevel har Apple besluttet at fjerne de to kemikalier helt fra produktionen og i stedet indføre sundere alternativer, hedder det.

Vilkårene på de gigantiske samlefabrikker, som Apple anvender, kom for alvor i søgelyset i 2010, da de blev ramt af en bølge af selvmords-forsøg blandt arbejderne.

Du kan læse mere om forholdene på Apple-fabrikkerne her: Skjult kamera afslører katastrofale forhold på iPhone-fabrikker

Samlefabrikkerne ejes af kinesiske Foxconn, som Computerworld besøgte sidste år.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere