Artikel top billede

Apple fjerner giftige kemikalier fra iPhone-produktion

Apple finder kræftfremkaldende kemikalier i produktionen af iPhone.

Apple fjerner efter pres fra miljø- og fag-organisationer de giftige kemikalier benzen og n-hexan fra de produktions-linier, der på kinesiske fabrikker anvendes til at samle Apples produkter.

Presset er kommet fra organisationerne Green America samt China Labor Watch, der begrunder kravet med, at benzen og n-hexan i vid udstrækning anvendes på kinesiske fabrikker - inklusive dem, der samler Apples produkter.

Apple har på denne baggrund undersøgt 22 af selskabets kinesiske produktionslinier, hvor der i alt arbejder op mod en halv million kinesiske arbejdere.

Apple har imidlertid ikke fundet 'nogen udbredt anvendelse af benzen eller n-hexan,' ligesom Apple bedyrer, at der ikke er blevet fundet nogen tegn på, at arbejdere er blevet udsat for nogen fare for deres 'helbred og sikkerhed,' som det hedder.

Selskabet har imidlertid fundet benzen og n-hexan på fire fabrikker, men selskabet hævder, at de to giftige kemikalier på disse fire fabrikker er blevet anvendt i så små doser, at det ikke har været i strid med Apples sikkerheds-regulativer.

Benzen og n-hexan er blevet anvendt i de afsluttende rense-procedurer af Apple-produkterne.

Alligevel har Apple besluttet at fjerne de to kemikalier helt fra produktionen og i stedet indføre sundere alternativer, hedder det.

Vilkårene på de gigantiske samlefabrikker, som Apple anvender, kom for alvor i søgelyset i 2010, da de blev ramt af en bølge af selvmords-forsøg blandt arbejderne.

Du kan læse mere om forholdene på Apple-fabrikkerne her: Skjult kamera afslører katastrofale forhold på iPhone-fabrikker

Samlefabrikkerne ejes af kinesiske Foxconn, som Computerworld besøgte sidste år.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere