Artikel top billede

Apple fjerner giftige kemikalier fra iPhone-produktion

Apple finder kræftfremkaldende kemikalier i produktionen af iPhone.

Apple fjerner efter pres fra miljø- og fag-organisationer de giftige kemikalier benzen og n-hexan fra de produktions-linier, der på kinesiske fabrikker anvendes til at samle Apples produkter.

Presset er kommet fra organisationerne Green America samt China Labor Watch, der begrunder kravet med, at benzen og n-hexan i vid udstrækning anvendes på kinesiske fabrikker - inklusive dem, der samler Apples produkter.

Apple har på denne baggrund undersøgt 22 af selskabets kinesiske produktionslinier, hvor der i alt arbejder op mod en halv million kinesiske arbejdere.

Apple har imidlertid ikke fundet 'nogen udbredt anvendelse af benzen eller n-hexan,' ligesom Apple bedyrer, at der ikke er blevet fundet nogen tegn på, at arbejdere er blevet udsat for nogen fare for deres 'helbred og sikkerhed,' som det hedder.

Selskabet har imidlertid fundet benzen og n-hexan på fire fabrikker, men selskabet hævder, at de to giftige kemikalier på disse fire fabrikker er blevet anvendt i så små doser, at det ikke har været i strid med Apples sikkerheds-regulativer.

Benzen og n-hexan er blevet anvendt i de afsluttende rense-procedurer af Apple-produkterne.

Alligevel har Apple besluttet at fjerne de to kemikalier helt fra produktionen og i stedet indføre sundere alternativer, hedder det.

Vilkårene på de gigantiske samlefabrikker, som Apple anvender, kom for alvor i søgelyset i 2010, da de blev ramt af en bølge af selvmords-forsøg blandt arbejderne.

Du kan læse mere om forholdene på Apple-fabrikkerne her: Skjult kamera afslører katastrofale forhold på iPhone-fabrikker

Samlefabrikkerne ejes af kinesiske Foxconn, som Computerworld besøgte sidste år.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere