Artikel top billede

Foto: Uffe Weng/TDC.

Fem skarpe til Carsten Dilling: Derfor bruger TDC milliarder på opkøb i Norge

Koncernchef i TDC Carsten Dilling fortæller her, hvad meningen egentlig er med, at TDC betaler 12,5 milliarder kroner for norske Get.

TDC meddelte mandag morgen, at telekoncernen køber det norske kabel-tv-selskab Get for omkring 12,5 milliarder danske kroner.

Med opkøbet vokser kabel-tv-forretningen i TDC Group fra de nuværende 1,2 millioner husstande til i alt 1,7 millioner husstande.

29 procent af TDC Groups omsætning (2013) kommer fra kabel-forretningen, og nu ventes andelen at vokse.

"Begge lejre jubler"

Computerworld fanger koncernchefen i TDC, Carsten Dilling, på mobilen, da han netop har hilst på medarbejderne hos Get i Norge.

Hvordan tager de det deroppe?

"Der er stor jubel i begge lejre, for der er rigtig meget sund forretningsmæssig logik og fornuft i det, vi gør."

Kan du konkretisere det fornuftige ved det?

"For det første har vi i TDC god forstand på kabel-tv-forretningen. Vi har bygget Nordens største kabel-tv-selskab med YouSee, og det er den vej, vi prøver at ekspandere på ved at styrke vores position yderligere i et skandinavisk billede."

"Her har vi så kunnet lykkedes med oven i købet at få en af Europas allermest veldrevne kabel-tv-virksomheder ind i vores familie."

"Selv om jeg har fulgt YouSee tæt, og vi gør rigtig mange gode ting der, må man bare sige, at Get er en fantastisk vækst-historie. Det har været tocifrede vækst-procenter de seneste 10 år og endnu bedre vækst-procenter på indtjeningen, så de kører også forretningen effektivt."

"Og så har Get-teamet frem for alt simelthen formået, gennem et meget stærkt samarbejde med Cisco, at udvikle en vej ind i ip-verdenen, hvor de laver nogle meget kundeorienterede og brugerorienterede løsninger, der nemt og agilt bliver stillet til rådighed på alle platforme."

"Derfor er der en masse ting i den tekniske tilgang, som vi også vil kunne bruge i YouSee."

Forestiller du dig, at Get skal være et TDC-brand, eller skal det fortsætte med at køre med egne løsninger og eget brand?

"Jeg ser i hvert fald på den mellemlange og måske også den helt lange bane, at Get skal have lov til at nyde godt af det meget stærke brand, man har i Norge."

"Gets omdømme og brand er absolut et af de store aktiver, vi har købt."

Faldende omkostninger til content

Carsten Dilling peger samtidig på, at TDC med både YouSee og Get - og de i alt 1,7 millioner hustande, der er kunder - bliver bedre stillet i forhold til at lande de rette aftaler med content-producenterne.

"Det gør vi af to grunde. For det første er kritisk masse meget afgørende i de forhandlinger."

"Punkt to: Vi må også bare tage hatten af for den måde, som Get-teamet har kørt det på. Get har rent faktisk formået at have en faldende content-omkostning per abonnent, og det har vi absolut ikke kunnet præstere i YouSee, så også der ligger der noget know-how og noget potentiel synergi."

Bliver Get købt med henblik på, at I skal beholde det, eller er det med henblik på et videresalg?

"Nej, nej. Det her er et super-strategisk og meget langsigtet mål. Vi ser i TDC-forretningen på koncernens samlede forretning, og tv fylder mere og er mere og mere afgørende for kundernes valg også af kommunikationsløsninger."

"Vi ser også meget store synergimuligheder mod vores erhvervsforretning i Norge - alt fra infrastruktur-synergier til bedre dækning specielt på last mile-access, og så er der frem for alt krydssalgs-muligheder."

"Det er et super-strategisk træk fra TDC's side, og det er langsigtet."

Flere opkøb på vej?

Varsler det her opkøb så en ny tid for TDC, hvor I skal ud og kigge på flere opkøbsmuligheder?

"Det ville vi da meget gerne, men lige nu er det her en passende mundfuld, og den skal vi have det maksimale ud af."

"Vi skal absolut prøve at koncentrere os om at få Get kørt ordentligt på plads, og det er det, der står øverst på prioriteringslisten," siger Carsten Dilling. 

Læs også:

TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab

Er TDC en knivskarp forretning eller en skygge af fortidens telegigant?
IT-JOB

Sharp Business Systems Danmark A/S

Bliv en af vores nye account managere

Banedanmark

GIS-specialist

Smartpage A/S

Fullstack-udvikler

Jansson Kommunikation A/S

Cloud netværkspecialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.