Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Seks kommuner går sammen om at lukke mobilhuller

Telenor vinder et usædvanligt udbud i Jylland, hvor flere kommuner er gået sammen for at sikre mobildækningen og spare kassen.

Seks vestjyske kommuner er gået sammen om at lukke deres mobilhuller i et klyngeudbud, hvor Telenor har vundet ordren.

Kommunerne ønsker ikke at sætte et prisskilt på udbuddet, men det bliver oplyst, at de hver især sparer et sted mellem 57 procent og 66 procent i forhold til deres nuværende aftaler.

For Lemvig Kommune med 21.000 indbyggere gælder der en besparelse på 66 procent.

Det betyder i kroner og øre en årlig besparelse på en halv million kroner, fortæller Lemvigs it-chef, Thomas Hyldgaard, til Computerworld.

"Telenor skal sikre, at 98,5 procent af alle matrikler i alle seks kommuner er dækket af minimum 3G. Derudover skal Telenor sørge for, at alle kommunale bygninger har dækning indendørs," forklarer Thomas Hyldgaard om aftalen.

Med i aftalen er også fastnettelefoni samt køb af mobiltelefoner.

Bedre end SKI

De seks kommuner vil omkring den 1. maj 2015 have udarbejdet en liste over borgere, der ikke er dækket, hvilket Telenor så kontraktligt er forpligtet til at sørge for.

I dag har kommunerne ikke en egentlig opgørelse over, hvordan dækningen er i dag.

Men dækningskravet på 98,5 procent er ikke helt tilfældigt valgt, da SKI-udbuddet lyder på 98 procent.

"Vi har som mange andre kommuner en række udfordringer med mobildækningen til vores udekørende personale, og når det kommer til telemedicinske løsninger. Og så var vi nogle it-chefer, der talte sammen om at finde en fælles løsning," siger Lemvigs it-chef Thomas Hyldgaard til Computerworld.

Kommunerne er altså i første omgang gået i fællesudbud for at løse de kommunale mobiludfordringer, men Thomas Hyldgaard håber som sidegevinst, at den bedre mobildækning vil smitte af på erhvervslivet og på kommunernes omkring 300.000 borgere.

Flere går sammen

Ud over de seks vestjyske kommuner i dette teleudbud er også sjællandske kommuner tidligere gået sammen om en fælles it-driftsløsning.

Det kan du læse mere om her:
Derfor går tre kommuner sammen om fælles it-drift

Thomas Hyldgaard bedyrer, at samarbejdet i de vestjyske kommuners teleudbud har været særdeles godt.

Derfor forventer han også, at det ikke er sidste gang, at de seks kommuner vil gå sammen for at opnå stordriftsfordele hos en leverandør.

Læs også:
Måling: Mobildækning er langt ringere end tele-firmaerne lover

Sæt din it-ven på toget til Vestjylland - og scor 10.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere