Skriv dig op og få tallene først:Så meget tjener din chef og dine kollegaer - og det bliver lønstigningen i år (nok)

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Seks kommuner går sammen om at lukke mobilhuller

Telenor vinder et usædvanligt udbud i Jylland, hvor flere kommuner er gået sammen for at sikre mobildækningen og spare kassen.

Seks vestjyske kommuner er gået sammen om at lukke deres mobilhuller i et klyngeudbud, hvor Telenor har vundet ordren.

Kommunerne ønsker ikke at sætte et prisskilt på udbuddet, men det bliver oplyst, at de hver især sparer et sted mellem 57 procent og 66 procent i forhold til deres nuværende aftaler.

For Lemvig Kommune med 21.000 indbyggere gælder der en besparelse på 66 procent.

Det betyder i kroner og øre en årlig besparelse på en halv million kroner, fortæller Lemvigs it-chef, Thomas Hyldgaard, til Computerworld.

"Telenor skal sikre, at 98,5 procent af alle matrikler i alle seks kommuner er dækket af minimum 3G. Derudover skal Telenor sørge for, at alle kommunale bygninger har dækning indendørs," forklarer Thomas Hyldgaard om aftalen.

Med i aftalen er også fastnettelefoni samt køb af mobiltelefoner.

Bedre end SKI

De seks kommuner vil omkring den 1. maj 2015 have udarbejdet en liste over borgere, der ikke er dækket, hvilket Telenor så kontraktligt er forpligtet til at sørge for.

I dag har kommunerne ikke en egentlig opgørelse over, hvordan dækningen er i dag.

Men dækningskravet på 98,5 procent er ikke helt tilfældigt valgt, da SKI-udbuddet lyder på 98 procent.

"Vi har som mange andre kommuner en række udfordringer med mobildækningen til vores udekørende personale, og når det kommer til telemedicinske løsninger. Og så var vi nogle it-chefer, der talte sammen om at finde en fælles løsning," siger Lemvigs it-chef Thomas Hyldgaard til Computerworld.

Kommunerne er altså i første omgang gået i fællesudbud for at løse de kommunale mobiludfordringer, men Thomas Hyldgaard håber som sidegevinst, at den bedre mobildækning vil smitte af på erhvervslivet og på kommunernes omkring 300.000 borgere.

Flere går sammen

Ud over de seks vestjyske kommuner i dette teleudbud er også sjællandske kommuner tidligere gået sammen om en fælles it-driftsløsning.

Det kan du læse mere om her:
Derfor går tre kommuner sammen om fælles it-drift

Thomas Hyldgaard bedyrer, at samarbejdet i de vestjyske kommuners teleudbud har været særdeles godt.

Derfor forventer han også, at det ikke er sidste gang, at de seks kommuner vil gå sammen for at opnå stordriftsfordele hos en leverandør.

Læs også:
Måling: Mobildækning er langt ringere end tele-firmaerne lover

Sæt din it-ven på toget til Vestjylland - og scor 10.000 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere