Artikel top billede

Ny ARM-processor baner vejen for robotter og vilde wearables

Processor-producenten ARM øjner et nyt kæmpemarked for processorer, som den nye Cortex M7 skal forsøge at ramme.

Der er fuld gang i udviklingsarbejdet hos de store chip-producenter, der nu for alvor begynder at tage apparater langt uden for den traditionelle pc-verden med ind i betragtningerne.

ARM - der har fået sig grundigt etableret på smartphone-markedet - melder nu klar med sin nye Cortex M7-processor, der er udviklet med særligt hensyn til de behov, som spirende teknologi-områder som robotter, intelligente applikationer og det spirende marked for wearables stiller.

Helt nyt design

Cortex M7 CPU er mere end en processor, for der er tale om et helt nyt design, som ARM vil sælge på licens til andre chip-producenter.

Det er ARM's håb, at det kan føre til, at det nye Cortex M7 CPU-design vil blive anvendt i processor til eksempelvis bil-industrien, i medicinske produkter samt i en række storage-enheder og lignende.

Ifølge selskabet vil man på M7 blive i stand til at pakke langt mere funktionalitet og features ind i hardwaren.

M7 vil få en clockspeed på 400MHz, hvilket ifølge ARM vil give mulighed for langt mere følsom kontrol og præcision i eksempelvis lokations- og hastigheds-målinger. Det gør M7'eren særlig anvendelig i for eksempel droner og robotter.

"For i bevægelige enheder stilles der store krav til [CPU'ens] hastighed, hvis ting som svartid og motorstyring skal køre ordentligt," lyder det fra Nandan Nayampally, marketingchef i ARM's CPU-afdeling.

ARM peger på, at M7 ligeledes er udviklet til brug i wearables som smartglasses, da processoren er udviklet til at indsamle information fra forskellige sensorer.

Sensorer i massevis

I bestræbelserne på at nå ud til den brede vifte af apparater, der ventes at strømme ud, når 'Internet of Things' for alvor tager fart, har det været et fokusområde, at M7 skal understøtte trådløse teknologier og sensorer.

Ifølge Nandan Nayampally er M7 hurtig nok til at levere 'embedded intelligence,' så kun relevante informationer sendes videre.

ARM sidder i dag solidt på markedet for processorer til smartphone-markedet, hvor selskabets Cortex-A-processor er meget udbredt. Angiveligt vil Cortex-A også snart dukke op i de første servere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere