Artikel top billede

Ny ARM-processor baner vejen for robotter og vilde wearables

Processor-producenten ARM øjner et nyt kæmpemarked for processorer, som den nye Cortex M7 skal forsøge at ramme.

Der er fuld gang i udviklingsarbejdet hos de store chip-producenter, der nu for alvor begynder at tage apparater langt uden for den traditionelle pc-verden med ind i betragtningerne.

ARM - der har fået sig grundigt etableret på smartphone-markedet - melder nu klar med sin nye Cortex M7-processor, der er udviklet med særligt hensyn til de behov, som spirende teknologi-områder som robotter, intelligente applikationer og det spirende marked for wearables stiller.

Helt nyt design

Cortex M7 CPU er mere end en processor, for der er tale om et helt nyt design, som ARM vil sælge på licens til andre chip-producenter.

Det er ARM's håb, at det kan føre til, at det nye Cortex M7 CPU-design vil blive anvendt i processor til eksempelvis bil-industrien, i medicinske produkter samt i en række storage-enheder og lignende.

Ifølge selskabet vil man på M7 blive i stand til at pakke langt mere funktionalitet og features ind i hardwaren.

M7 vil få en clockspeed på 400MHz, hvilket ifølge ARM vil give mulighed for langt mere følsom kontrol og præcision i eksempelvis lokations- og hastigheds-målinger. Det gør M7'eren særlig anvendelig i for eksempel droner og robotter.

"For i bevægelige enheder stilles der store krav til [CPU'ens] hastighed, hvis ting som svartid og motorstyring skal køre ordentligt," lyder det fra Nandan Nayampally, marketingchef i ARM's CPU-afdeling.

ARM peger på, at M7 ligeledes er udviklet til brug i wearables som smartglasses, da processoren er udviklet til at indsamle information fra forskellige sensorer.

Sensorer i massevis

I bestræbelserne på at nå ud til den brede vifte af apparater, der ventes at strømme ud, når 'Internet of Things' for alvor tager fart, har det været et fokusområde, at M7 skal understøtte trådløse teknologier og sensorer.

Ifølge Nandan Nayampally er M7 hurtig nok til at levere 'embedded intelligence,' så kun relevante informationer sendes videre.

ARM sidder i dag solidt på markedet for processorer til smartphone-markedet, hvor selskabets Cortex-A-processor er meget udbredt. Angiveligt vil Cortex-A også snart dukke op i de første servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere