Artikel top billede

Ny ARM-processor baner vejen for robotter og vilde wearables

Processor-producenten ARM øjner et nyt kæmpemarked for processorer, som den nye Cortex M7 skal forsøge at ramme.

Der er fuld gang i udviklingsarbejdet hos de store chip-producenter, der nu for alvor begynder at tage apparater langt uden for den traditionelle pc-verden med ind i betragtningerne.

ARM - der har fået sig grundigt etableret på smartphone-markedet - melder nu klar med sin nye Cortex M7-processor, der er udviklet med særligt hensyn til de behov, som spirende teknologi-områder som robotter, intelligente applikationer og det spirende marked for wearables stiller.

Helt nyt design

Cortex M7 CPU er mere end en processor, for der er tale om et helt nyt design, som ARM vil sælge på licens til andre chip-producenter.

Det er ARM's håb, at det kan føre til, at det nye Cortex M7 CPU-design vil blive anvendt i processor til eksempelvis bil-industrien, i medicinske produkter samt i en række storage-enheder og lignende.

Ifølge selskabet vil man på M7 blive i stand til at pakke langt mere funktionalitet og features ind i hardwaren.

M7 vil få en clockspeed på 400MHz, hvilket ifølge ARM vil give mulighed for langt mere følsom kontrol og præcision i eksempelvis lokations- og hastigheds-målinger. Det gør M7'eren særlig anvendelig i for eksempel droner og robotter.

"For i bevægelige enheder stilles der store krav til [CPU'ens] hastighed, hvis ting som svartid og motorstyring skal køre ordentligt," lyder det fra Nandan Nayampally, marketingchef i ARM's CPU-afdeling.

ARM peger på, at M7 ligeledes er udviklet til brug i wearables som smartglasses, da processoren er udviklet til at indsamle information fra forskellige sensorer.

Sensorer i massevis

I bestræbelserne på at nå ud til den brede vifte af apparater, der ventes at strømme ud, når 'Internet of Things' for alvor tager fart, har det været et fokusområde, at M7 skal understøtte trådløse teknologier og sensorer.

Ifølge Nandan Nayampally er M7 hurtig nok til at levere 'embedded intelligence,' så kun relevante informationer sendes videre.

ARM sidder i dag solidt på markedet for processorer til smartphone-markedet, hvor selskabets Cortex-A-processor er meget udbredt. Angiveligt vil Cortex-A også snart dukke op i de første servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere