Artikel top billede

David Helgason, mf, ses her til Game Developers Conferece i 2010. Foto: Game Developers Conference, CC BY 2.0

Overraskende direktørskifte i dansk spilgigant: Dansk direktør ude - topnavn tager over

Dansk topchef stopper pludselig som administrerende direktør i den danske spilsucces Unity. Han bliver afløst af et internationalt topnavn.

Islandskfødte David Helgason stopper som administerende direktør for den dansk-stiftede spilsucces Unity, som han selv har været med til at grundlægge.

Det fremgår af et blogindlæg på Unitys hjemmeside, hvor David Helgason skriver, at direktørposten overtages af John Riccitiello, der er et relativt stort navn i den internationale tech-verden og i forvejen medlem af Unitys bestyrelsen

Riccitiello har en fortid som administrerende direktør for spilgiganten Electronic Arts, og sammen med U2-forsangeren Bono har han været med til at stifte venturekapital-virksomheden Elevation Partners. 

I blogindlægget på Unitys hjemmeside skriver David Helgason: 

"Det glæder mig, at jeg i dag kan byde John Riccitiello velkommen på Unitys team, hvor han bliver vores nye CEO. Jeg ved det lyder underligt, fordi det samtidig betyder, at jeg selv må fratræde rollen. Men det er en fantastisk sejr for Unity."  

Direktørskifte kommer efter opkøbsrygter

Ifølge det amerikanske tech-medie Venturebeat kommer David Helgasons afgang blot få uger efter, at der begyndte at florere rygter om, at Unity var ved at blive solgt.

Google blev angiveligt nævnt som en mulig køber af virksomheden. 

Unity har efterfølgende afvist rygterne, og i et interview med Computerworld tidligere på året slog David Helgason ligeledes fast, at han ikke har ambitioner om hverken at sælge ellers børsnotere virksomheden.

"Vi er profitable og har stærke investorerer bag os. Og gennem de seneste år har vi kunnet se, at virksomheder går længere og længere, før de bliver børsnoteret eller vælger at sælge, og vi regner også bare med at fortsætte med at være Unity," sagde David Helgason til Computerworld.

Stiftet på Nørrebro
Unity udvikler digitale værktøjer, der bliver brugt til spiludvikling, og virksomhedens værktøjer bliver i dag brugt af mere end 600.000 spiludviklere over hele verden.

Unitys kunder tæller både små uafhængige spiludviklere og store virksomheder og organisationer som Electronic Arts, Lego og Nasa.

Virksomheden blev stiftet i 2002 af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante.

De etablerede virksomheden i et kælderlokale i Kronborggade på Nørrebro i København, og knap syv år senere fik virksomheden tilført knap 30 millioner danske kroner i kapital fra en af verdens største venturekapital-virksomheder, Sequoia Capital. 

I dag har Unity mere end 400 ansatte over hele kloden, og David Helgason er selv bosat i Californien.

Virksomheden har dog fastholdt sin tilknytning til København, og Unitys største afdeling ligger på Søtorvet i København, hvor der er knap 100 ansatte. 

David Helgason oplyser på Unitys blog, at han forbliver i virksomheden i en strategisk rolle.

Læs også:
Dansk iværksætter-succes: "Vi ser intet loft for vores vækst"

Mød danskeren der udlever drømmen i Silicon Valley




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere