Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

David Helgason, mf, ses her til Game Developers Conferece i 2010. Foto: Game Developers Conference, CC BY 2.0

Overraskende direktørskifte i dansk spilgigant: Dansk direktør ude - topnavn tager over

Dansk topchef stopper pludselig som administrerende direktør i den danske spilsucces Unity. Han bliver afløst af et internationalt topnavn.

Islandskfødte David Helgason stopper som administerende direktør for den dansk-stiftede spilsucces Unity, som han selv har været med til at grundlægge.

Det fremgår af et blogindlæg på Unitys hjemmeside, hvor David Helgason skriver, at direktørposten overtages af John Riccitiello, der er et relativt stort navn i den internationale tech-verden og i forvejen medlem af Unitys bestyrelsen

Riccitiello har en fortid som administrerende direktør for spilgiganten Electronic Arts, og sammen med U2-forsangeren Bono har han været med til at stifte venturekapital-virksomheden Elevation Partners. 

I blogindlægget på Unitys hjemmeside skriver David Helgason: 

"Det glæder mig, at jeg i dag kan byde John Riccitiello velkommen på Unitys team, hvor han bliver vores nye CEO. Jeg ved det lyder underligt, fordi det samtidig betyder, at jeg selv må fratræde rollen. Men det er en fantastisk sejr for Unity."  

Direktørskifte kommer efter opkøbsrygter

Ifølge det amerikanske tech-medie Venturebeat kommer David Helgasons afgang blot få uger efter, at der begyndte at florere rygter om, at Unity var ved at blive solgt.

Google blev angiveligt nævnt som en mulig køber af virksomheden. 

Unity har efterfølgende afvist rygterne, og i et interview med Computerworld tidligere på året slog David Helgason ligeledes fast, at han ikke har ambitioner om hverken at sælge ellers børsnotere virksomheden.

"Vi er profitable og har stærke investorerer bag os. Og gennem de seneste år har vi kunnet se, at virksomheder går længere og længere, før de bliver børsnoteret eller vælger at sælge, og vi regner også bare med at fortsætte med at være Unity," sagde David Helgason til Computerworld.

Stiftet på Nørrebro
Unity udvikler digitale værktøjer, der bliver brugt til spiludvikling, og virksomhedens værktøjer bliver i dag brugt af mere end 600.000 spiludviklere over hele verden.

Unitys kunder tæller både små uafhængige spiludviklere og store virksomheder og organisationer som Electronic Arts, Lego og Nasa.

Virksomheden blev stiftet i 2002 af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante.

De etablerede virksomheden i et kælderlokale i Kronborggade på Nørrebro i København, og knap syv år senere fik virksomheden tilført knap 30 millioner danske kroner i kapital fra en af verdens største venturekapital-virksomheder, Sequoia Capital. 

I dag har Unity mere end 400 ansatte over hele kloden, og David Helgason er selv bosat i Californien.

Virksomheden har dog fastholdt sin tilknytning til København, og Unitys største afdeling ligger på Søtorvet i København, hvor der er knap 100 ansatte. 

David Helgason oplyser på Unitys blog, at han forbliver i virksomheden i en strategisk rolle.

Læs også:
Dansk iværksætter-succes: "Vi ser intet loft for vores vækst"

Mød danskeren der udlever drømmen i Silicon Valley
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.