Artikel top billede

Google genopfinder mail-klienten med Inbox

Google har med Inbox genopfundet din mailklient, så den mere ligner et newsfeed blandet med Google Now-assistenten. Måske er det slet ikke så dumt igen.

Google revolutionerede mailklienter til almindelige borgere tilbage i 2007, hvor Gmail blev gjort åbent for alle.

Søgeselskabet har efterfølgende fortsat udviklingen, hvilket både har givet gode og dårlige resultater. Blandt andet har selskabets seneste store opdatering, hvor indbakken er blevet opdelt i forskellige faner, skabt blandede følelser hos forbrugerne.

Måske er det derfor, at Google har skabt Inbox som en selvstændig app.

Inbox er en ny mailklient, som er tænkt i en lidt anderledes retning end de klassiske mailklienter. Nu handler det ikke om en lang og monoton liste af mails, men i stedet mere luft og mere liv i hver mail.

"Emails startede med at være simple og blev kun brugt til at sende digitale noter rundt på arbejdet. Nu 30 år senere har vi telefonen i lommen og sender mails til alle i verden, med alverdens indhold. Det kræver et andet syn på mail som helhed," skriver Google i en blogpost.

Google Now og Newsfeed

I Inbox ligger der nu et form for newsfeed, ligesom fra Facebook, hvor hver mail bliver præsenteret på en langt flottere måde.

Samtidig har Google implementeret Google Now-assistenten direkte i mailklienten, så hver mail kan få opfølgende informationer, der passer til mailens indhold.

Er det for eksempel en mail fra Amazon med en tracking-kode, så står der i feltet under, hvornår pakken ender hos dig og hvor den er lige nu, uden at du behøver åbne linket.

Et andet eksempel er, at du har skrevet med en ven omkring cykelture i lokalområdet, og Google Now vil, hypotetisk set, vise dig lokale cykelruter i området.

Det kan jo give privatlivsaktivister små ticks i det højre øje, men Google kigger allerede med i dine mails i Gmail, hvor selskabet optimerer reklamer efter, hvilke mails du modtager. Dette er dog kun en algoritme, hvilket Google Now også vil være.

Du kan se en forsmag på Inbox i videoen herunder, og tilmelde dig ventelisten for at prøve Inbox ved at sende en mail til inbox@google.com - en lidt anderledes måde at gøre det.

Læs også: 10.000 danske Gmail-konti er lækket - skift dit password




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere