Artikel top billede

Google genopfinder mail-klienten med Inbox

Google har med Inbox genopfundet din mailklient, så den mere ligner et newsfeed blandet med Google Now-assistenten. Måske er det slet ikke så dumt igen.

Google revolutionerede mailklienter til almindelige borgere tilbage i 2007, hvor Gmail blev gjort åbent for alle.

Søgeselskabet har efterfølgende fortsat udviklingen, hvilket både har givet gode og dårlige resultater. Blandt andet har selskabets seneste store opdatering, hvor indbakken er blevet opdelt i forskellige faner, skabt blandede følelser hos forbrugerne.

Måske er det derfor, at Google har skabt Inbox som en selvstændig app.

Inbox er en ny mailklient, som er tænkt i en lidt anderledes retning end de klassiske mailklienter. Nu handler det ikke om en lang og monoton liste af mails, men i stedet mere luft og mere liv i hver mail.

"Emails startede med at være simple og blev kun brugt til at sende digitale noter rundt på arbejdet. Nu 30 år senere har vi telefonen i lommen og sender mails til alle i verden, med alverdens indhold. Det kræver et andet syn på mail som helhed," skriver Google i en blogpost.

Google Now og Newsfeed

I Inbox ligger der nu et form for newsfeed, ligesom fra Facebook, hvor hver mail bliver præsenteret på en langt flottere måde.

Samtidig har Google implementeret Google Now-assistenten direkte i mailklienten, så hver mail kan få opfølgende informationer, der passer til mailens indhold.

Er det for eksempel en mail fra Amazon med en tracking-kode, så står der i feltet under, hvornår pakken ender hos dig og hvor den er lige nu, uden at du behøver åbne linket.

Et andet eksempel er, at du har skrevet med en ven omkring cykelture i lokalområdet, og Google Now vil, hypotetisk set, vise dig lokale cykelruter i området.

Det kan jo give privatlivsaktivister små ticks i det højre øje, men Google kigger allerede med i dine mails i Gmail, hvor selskabet optimerer reklamer efter, hvilke mails du modtager. Dette er dog kun en algoritme, hvilket Google Now også vil være.

Du kan se en forsmag på Inbox i videoen herunder, og tilmelde dig ventelisten for at prøve Inbox ved at sende en mail til inbox@google.com - en lidt anderledes måde at gøre det.

Læs også: 10.000 danske Gmail-konti er lækket - skift dit password
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere