Artikel top billede

Google genopfinder mail-klienten med Inbox

Google har med Inbox genopfundet din mailklient, så den mere ligner et newsfeed blandet med Google Now-assistenten. Måske er det slet ikke så dumt igen.

Google revolutionerede mailklienter til almindelige borgere tilbage i 2007, hvor Gmail blev gjort åbent for alle.

Søgeselskabet har efterfølgende fortsat udviklingen, hvilket både har givet gode og dårlige resultater. Blandt andet har selskabets seneste store opdatering, hvor indbakken er blevet opdelt i forskellige faner, skabt blandede følelser hos forbrugerne.

Måske er det derfor, at Google har skabt Inbox som en selvstændig app.

Inbox er en ny mailklient, som er tænkt i en lidt anderledes retning end de klassiske mailklienter. Nu handler det ikke om en lang og monoton liste af mails, men i stedet mere luft og mere liv i hver mail.

"Emails startede med at være simple og blev kun brugt til at sende digitale noter rundt på arbejdet. Nu 30 år senere har vi telefonen i lommen og sender mails til alle i verden, med alverdens indhold. Det kræver et andet syn på mail som helhed," skriver Google i en blogpost.

Google Now og Newsfeed

I Inbox ligger der nu et form for newsfeed, ligesom fra Facebook, hvor hver mail bliver præsenteret på en langt flottere måde.

Samtidig har Google implementeret Google Now-assistenten direkte i mailklienten, så hver mail kan få opfølgende informationer, der passer til mailens indhold.

Er det for eksempel en mail fra Amazon med en tracking-kode, så står der i feltet under, hvornår pakken ender hos dig og hvor den er lige nu, uden at du behøver åbne linket.

Et andet eksempel er, at du har skrevet med en ven omkring cykelture i lokalområdet, og Google Now vil, hypotetisk set, vise dig lokale cykelruter i området.

Det kan jo give privatlivsaktivister små ticks i det højre øje, men Google kigger allerede med i dine mails i Gmail, hvor selskabet optimerer reklamer efter, hvilke mails du modtager. Dette er dog kun en algoritme, hvilket Google Now også vil være.

Du kan se en forsmag på Inbox i videoen herunder, og tilmelde dig ventelisten for at prøve Inbox ved at sende en mail til inbox@google.com - en lidt anderledes måde at gøre det.

Læs også: 10.000 danske Gmail-konti er lækket - skift dit password




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere