Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig

Ærkerivalerne IBM og Microsoft forener sig på det helt vitale cloud-marked, hvor de nu vil sælge og markedsføre hinandens produkter. Se her hvorfor.

Microsoft og IBM konkurrerer indædt om erhvervslivets cloud-kunder.

Alligevel forener de to selskaber sig nu på netop dette marked, hvor de med en ny aftale forpligter sig til at gøre deres respektive teknologier i stand til at arbejde med hinanden.

Det betyder, at en lang række af Microsofts enterprise-produkter vil kunne komme til at køre på IBM's infrastruktur og platforme, mens en lang række af IBM's middleware-produkter vil blive tilgængelige i Microsofts Azure-cloud-tjeneste.

De tæller blandt andet applikations-serveren WeSphere, messaging-løsningen Websphere MQ and DB2-databasen.

Fra Microsoft vil Windows Server og SQl Server blive indlemmet i IBM Cloud, mens .Net vil blive indlemmet i IBM's Bluemix platform-service.

Desuden vil man kunne virtuelle maskiner, der er baseret på Windows Server Hyper-V i IBM Cloud.

IBM's WebSphere-chef, Michael Curry, peger på, at cloud er motoren bag interessante forandringer i teknologi-landskabet.

"På mange måder åbner cloud for, at alle kan blive partnere og konkurrenter på samme tid. Det centrale er at tilbyde valgmuligheder til kunderne og sikre dem fleksibilitet til at afvikle deres software mange forskellige steder," siger han.

Fælles fjende

For både Microsoft og IBM gælder det, at de gerne vil have ram på Amazon, der har stor succes med sin meget omfattende vifte af lettilgængelige cloud-løsninger.

Både IBM og Microsoft er i færd med stor-offensiver på cloud-markedet. Ifølge IBM er selskabets cloud-salg steget med omkring 50 procent alene i år.

For Microsoft gælder det, at netop cloud spiller en afgørende rolle i det store strategi-skifte, som selskabet er ved at gennemgå i disse år.

Det kan du læse mere om her,ligesom selskabet netop har indlemmet en række store Linuzx-distributioner i sit cloud-miljø: Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil

IBM har også lige indgået en tæt samarbejdsaftale med Apple, hvilket du kan læse mere om her: Apple og IBM på trapperne med nye fælles-produkter.

Læs også:

Derfor er der blevet 1.000 færre ansatte i IBM Danmark

Mogens Nørgaard mener: De Store er uncool og uden en chance




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere