Artikel top billede

Lige nu lyder Microsofts status, at alt er godt ved Azure-driften. Ikke alle kunder deler dog den opfattelse.

Microsofts cloud-løsning brager ned: Sådan rammer det kunderne

Microsoft cloud-platform Azure har været ramt af et timelangt nedbrud - mange kunder kæmper stadig med problemerne.

"Multiple Azure Services - Multiple Regions - Partial Service Interruption"

Denne besked er sendt ud flere gange det seneste døgns side på Microsofts status-side for Azure.

Den efterhånden ganske populære cloud-platform har været sendt helt eller delvist til tælling i op til fem timer, fremgår det af Microsofts statusside.

Nedbruddet har ramt kunder både i USA og i andre dele af verden - her er meddelelsen, der omfatter Europa:

"From 19 Nov, 2014 00:52 to 04:40 UTC a subset of customers using Storage, Virtual Machines, SQL Geo-Restore, SQL Import/export, Websites, Azure Search, Azure Cache, Management Portal, Service Bus, Event Hubs, Visual Studio, Machine Learning, HDInsights, Automation, Virtual Network, Stream Analytics, Active Directory, StorSimple and Azure Backup Services in North Europe, Japan East and Japan West experienced connectivity issues. This incident has now been mitigated."

Læs også: Tre fejl Microsoft begik ved det store cloud-nedbrud

Kunderne: Hvorfor skriver I at alt er godt?
På Twitter er der da også en hel del kommentarer fra Azure-kunder, der har været ramt af nedbruddet - og en del har også fortsat problemer.

Eksempelvis lyder et tweet her til formiddag fra Niels Hartvig, der er stifter af det danske CMS Umbraco, der kører på Azure:

"Azure, status siger ‘All good! Everything is running great', men meget er nede; Måske er det på tide at se på, om jeres status kører godt!"

"Er andre stadig ramt af Azure-problemer? Vores websider i Vesteuropa ser stadig ud til at være utilgængelige," skriver en anden bruger på Twitter.

Og en tredje Azure-kunde skriver::

"Azure, hvorfor reboote mine servere? Lad venligst være med det! Mangler data..."

Flere fortæller også, at de har problemer med deres virtuelle maskiner efter nedbruddet:

"Suk, har en VM, der har hængt fast ‘Starting..' i nogle timer allerede."

"Et kæmpe rødt flag"

Cloud-rådgiver hos Gartner, Lydia Leong, skriver samtidig en kommentar til Microsofts problemer:

"Microsofts katastrofalt manglende evne til at holde Azure-nedbrud inden for en enkelt region er et kæmpe rødt flag for de virksomheder, der overvejer Azure."

Selvom oppetiden generelt er høj på Azure og Microsofts cloud-løsningerne i det hele taget, er det ikke første gang, at et nedbrud rammer Azure og dermed de mange brugere.

Et af de større Azure-nedbrud fandt sted i 2012.

Det var udløst af en fejl relateret til skudåret og varede godt 12 timer, mens det tog yderligere cirka 18 timer før alle systemer igen kørte normalt.

Alle kunder på Microsofts cloud-platform Azure fik dengang 33 procents rabat efter nedbruddet, der var udløst af skudåret.

Læs også:

Tre fejl Microsoft begik ved det store cloud-nedbrud

Flere Azure-kommentarer fra Twitter:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere