Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Syv fede dimser der passer perfekt under juletræet

Julen nærmer sig, og ud over sokker fra moster Ingrid er hårde, elektroniske pakker noget af det bedste. Her er syv gode gaveønsker fra tech-verdenen.

Føtex har for længst pyntet op med julepynt, og går du en tur ned igennem gågaden i din by, så kan du også allerede høre den sagte lyd af Bjældeklang i butikkerne.

Derfor er det også snart tid til at aflevere en ønskeliste.

Her er en lille liste af forslag til gode gadget-ønsker i forskellige prisklasser. Listen er begået ud fra mantraet, at det er noget, som du kan bruge i hverdagen.

Altså har vi ikke skrevet de forskellige, og virkelig sjove droner på listen, som langt hen ad vejen kun giver 10 minutters strøm, og som du ikke må flyve med inde i byen.

Chromecast - 270 kroner

Chromecast er en HDMI-dongle til dit fjernsyn.

Donglen er fra Google og kan streame video fra din smartphone, tablet eller pc/mac til dit fjernsyn ved blot et klik. Den fungerer dog kun sammen med en smartphone, da det eneste Chromecasten gør, er at vise indholdet. Du bruger din tablet eller smartphone som "fjernbetjening".

Vi har tidligere testet Chromecasten og var imponeret over, hvor nem den er at bruge. YouTube og Netflix fungerer perfekt med den lille sorte boks, som sættes i fjernsynet, og der findes også apps, så du kan se film via Chromecasten fra din NAS eller computer.

AppleTV - 689 kroner

Lidt i samme boldgade som Chromecasten, viser Apple TV video fra internettet.

I modsætning til Chromecasten kan Apple TV godt fungere alene, og den har samtidig adgang til iTunes Store, hvor du kan købe og leje film fra Apples store filmbibliotek.

Derudover kan du dele billedet fra din telefon op på dit fjernsyn, og mange danske apps og tjenester, som både DR og TV2 Play, har Airplay-support. Ingen af de to tjenester supporterer en Chromecast.

Vær dog sikker på, at gavemodtageren - dig selv eller en anden heldig - allerede ejer et Appleprodukt, da Apple TV's smarte funktioner kun fungerer sammen med en iPad, iPhone eller Mac.

Seagate Slim Backup Plus (1TB) - 549 kroner

Seagate Slim Backup Plus har sit navn af den simple grund, at den er uhyre tynd og lille. Den lille 2,5 tommer eksterne harddisk fås både i en 1 terabyte- og 2 terabyte-størrelse, og er med sin utrolig lille størrelse en af de mindste eksterne USB 3.0 harddiske på markedet.

Computerworld har tidligere testet Seagate Slim Backup Plus.

Ud over den lille størrelse kommer den eksterne harddisk også med backupsoftware, som kan tage daglig eller ugentlig backup af dine sociale medier, så du er sikker på, at du har alle billeder, som er blevet lagt op på Facebook af dig. Så mister du dem ikke lige pludselig, hvis en ven fjerner jeres fælles feriebilleder.

Logitech X300 trådløs bluetooth-højtaler - 600 kroner

Små trådløse bluetooth-højtalere er et af de helt store gaveønsker i år, og de findes i alle størrelse og kvalitet: fra de billigste kineser-kopier til Bang og Olufsen.

Logitech har også lavet et sæt trådløse højtalere, som fungerer via bluetooth. Og for 600 kroner får du overraskende meget lyd. Lydkvaliteten er overbevisende, bluetooth-forbindelsen stabil og designet er flot.

Pebble - 600-1.200 kroner

Alle taler som smartwatches, men reelt er det stadig kun ét smartwatch, som er værd at købe.

Pebble Steel er Pebbles stålversion, som er en kende flottere end den tidligere plastikversion, som dog koster 600 kroner mindre.

Vi har tidligere anmeldt Pebble Steel, og uret fik rosende ord ud over fem ud af seks stjerner. 

Uret har en e-ink-skærm, der viser et sort/hvidt-billede med en relativ lav opløsning. Omvendt betyder det, at uret kun skal lades op en gang om ugen i modsætning til Samsungs ure og Android Wear, som oftest skal lades op hver eneste dag.

Uret kan vise notifikationer, styre musik og selvfølgelig se klokken.

SanDisk Connect Wireless Media Drive - 829 kroner

Eksterne harddiske med trådløs funktion er den perfekte gave til folk med smartphones eller tablets, som ikke kan få udvidet deres interne hukommelse som for eksempel iPads.

Harddiskene fyldes med film eller billeder, og kan så via en app på tablet eller smartphone tilgås og streames fra harddisken over wifi.

De fås i mange størrelser, men SanDisk har lavet en lille enhed på 64 gigabyte lagerplads plus adgang til et ekstra SD-kort med 128 gigabyte plads.

Den lille enhed har over otte timers strøm, så den er perfekt til at fylde med Disney-film til ungerne bag i bilen, så de kan holde mund og se film streamet til deres tablets hele vejen op til den norske skihytte.

Fitbit Charge - 1.000 kroner

Fitbit er en af de første og største spillere på mainstream-markedet for fitness-bånd.

Uret måler dine skridt, kost og søvn og logger alle dine informationer, så du senere kan se dem og vurdere, om du virkelig har brug for et stykke kiksekage mere.

Den nyeste version af Fitbit har fået en lille skærm, så fitness-armbåndet bevæger sig over i smartwatch-kategorien. Skærmen kan vise klokken, skidt eller notifikationer fra din telefon.

 Læs også: Test: Sony Z3 Compact burde være din næste "lille" Android-telefon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.